Home ΚοινωνίαΕλλάδα ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σάμου: Απαιτούμε σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και στη βούληση των μελών του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σάμου: Απαιτούμε σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και στη βούληση των μελών του κόμματος

by ikariaki.gr
101 views

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου εκφράζει την αγανάκτησή της, τόσο για την πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου από την βάση, προέδρου του Κόμματος, συντρόφου Στέφανου Κασσελάκη με μία διαδικασία που αφήνει ερωτηματικά, όσο και για την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής του νέου προέδρου.

Θεωρούμε ότι η βούληση των χιλιάδων μελών του κόμματος που εξέλεξαν τον Στέφανο Κασσελάκη ως πρόεδρο παραγκωνίστηκε με τρόπο καθ όλα αντιδημοκρατικό, θυσία στο βωμό προσωπικών φιλοδοξιών και μικροοικονομικών συμφερόντων. Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, έδειξε καθαρά την ελπίδα και την πρόθεση του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μετάβαση σε ανοιχτές διαδικασίες με τη συμμετοχή της βάσης και επαφή με τον κόσμο και τη νεολαία (πρωτόγνωρη π.χ. η στελέχωση του Ευρωψηφοδελτίου με ψηφοφορία απ την βάση και που μάλλον ενόχλησε). Έδειξε την ανάγκη να βγούμε απ την εσωστρέφεια και την ομφαλοσκόπηση να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να εγκολπωθούμε τις ανάγκες της. Ο ίδιος ο Πρόεδρος, πρωτοστάτησε σε αυτό, οργώνοντας τη χώρα απ’ άκρου σ’ άκρη. Ο πόλεμος που δέχτηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν αναμενόμενος κι ανηλεής. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν η εσωτερική αντιπολίτευση, αδυσώπητη και συνεχής, η οποία δίχασε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οδήγησε σε απογοήτευση σε μεγάλο ποσοστό, την βάση. Και τώρα ήρθε η καθαίρεση, ώστε να συρθούμε ξανά σε μία άνευ λόγου εκλογική διαδικασία, και πιθανώς να οδηγηθούμε και σε μία νέα διάσπαση.

Ακόμα και ο χρόνος της διεξαγωγής των εκλογών αφήνει πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας έχουν αίσθηση της πραγματικότητας. Πέντε ολόκληρα χρόνια, η  κοινωνία στενάζει, η δημοκρατία χειμάζει, οι δομές καταρρέουν, η χώρα οικονομικά βυθίζεται, οικολογικά απαξιώνεται, εθνικά ξεπουλιέται. Μία ακέφαλη αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει στην πλέον ανάλγητη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, χώρο και χρόνο για την αγνοεί, επιβάλλοντας την προσωπική της ατζέντα, θωπεύοντας τους εταίρους της, διασπαθίζοντας το οικονομικό κεφάλαιο. Κι εν τέλει να καταλήξει η ίδια σε μικροκόμμα πιθανής (?) διαμαρτυρίας, ακίνδυνου και συμπαθούς απ’ το σύστημα.

Μετά την διάσπαση που ακολούθησε την εκλογή του Προέδρου, από «συντρόφους» που προείδαν την «αντιαριστερή» στροφή του χώρου, τα μέλη που παρέμειναν με σεβασμό στη νόμιμη εκλογή του και τιμώντας τα δημοκρατικό παρελθόν του κόμματος, έδωσαν μεγάλο αγώνα και έκαναν το καλύτερο δυνατό για να κρατήσουν το Κόμμα όρθιο. Οι Αποφάσεις που πάρθηκαν, δυστυχώς, δείχνουν να υπάρχει διάσταση ανάμεσα στη βούληση της μελών της βάσης και των μελών που απαρτίζουν τα Όργανα, οδηγώντας έτσι σε περαιτέρω απογοήτευση του κόσμου μας αλλά και της κοινωνίας που βλέπει την αξιωματική αντιπολίτευση να τρώει τις σάρκες της.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου, δεν μπορούν να επιτρέψουν τον διασυρμό του κόμματος ούτε τις μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους του παρελθόντος.

Απαιτούμε σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και στη βούληση των μελών του κόμματος –  ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Απαιτούμε να τεθεί στην κρίση του έκτακτου συνεδρίου η πρόσφατη Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και έως τότε, απαιτούμε την επιστροφή του εκλεγμένου Προέδρου στον θεσμικό του ρόλο.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις και οι βυζαντινισμοί που στοχεύουν στη διαγραφή του Προέδρου, προκειμένου να χάσει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Απευθύνουμε έκκληση προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας: Σταματήστε τώρα να παίζετε το παιχνίδι του μητσοτακικού καθεστώτος. Ο ελληνικός λαός και η Ιστορία θα σας κρίνει αμείλικτα.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue