Home ΠολιτισμόςΜουσική Το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στην Ικαρία – Δευτέρα 12/8

Το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στην Ικαρία – Δευτέρα 12/8

by ikariaki.gr
746 views

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Το ταξίδι του 50ου φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή κάνει στάση στον κόκκινο βράχο, στην Ικαρία.

Το 50ό Φεστιβάλ, με το σύνθημά του “Γράφουμε ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο, το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός”, στέλνει το μαχητικό και αισιόδοξο μήνυμα ότι οι λαοί δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Αυτό το μήνυμα έδωσε και ο λαός της Ικαρίας στις ευρωεκλογές  που για μια ακόμα φορά ανέδειξε το ΚΚΕ σε 1η δύναμη στο νησί με ποσοστό 41%.

Το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρας, αντέχει στον χρόνο και αναβαθμίζεται συνεχώς, γιατί είναι εικόνα της κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας – του Σοσιαλισμού. Γιατί χτίζεται κάθε χρόνο με τα πιο σίγουρα υλικά: την ανιδιοτέλεια, το μεράκι, τη δημιουργικότητα και τα όνειρα της νεολαίας για μια ζωή απαλλαγμένη από εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Λέμε όχι στην με κάθε τρόπο εμπλοκή της χώρας μας στην σφαγή των λαών σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή για χάρη των ιμπεριαλιστών. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Η ανατροπή του καπιταλισμού και η πάλη για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού σε κάθε χώρα είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για έξοδο από την βαρβαρότητα του πολέμου. 

Την Δευτέρα 12 Αυγούστου, ο Προφήτης Ηλίας στις Ράχες  θα γίνει σημείο συνάντησης για εκατοντάδες λαού και νεολαίας που δεν “βολεύονται” στα σκοτάδια. Που άναψαν με τον αγώνα, τη σκέψη και τη στάση τους νέες σπίθες αγώνα. Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην μνήμη της συντρόφισσας και συμπατριώτισσας μας, Αθηνάς Ζύμαρη, μαχόμενη δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας. Όπως έλεγε: «Κάθε χρόνο και καλύτερο, κάθε χρόνο ψηλότερο, κάθε χρόνο και πιο κόκκινο το Φεστιβάλ μας…»

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 21:00 και περιλαμβάνει:

  • Ομιλία από τον Θέμη Γκιώνη μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ
  • Συναυλία με τον Εισβολέα full band
  • Λαϊκό γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο και Musicaroi

Στον χώρο θα υπάρχουν επίσης:

-Θεματική Έκθεση: Άλλαξε τον κόσμο το έχει ανάγκη! Γίνε και εσύ ένας σύγχρονος επαναστάτης

-Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης εποχής

-Γωνιά σκάκι

-Γωνιά του “Κόκκινου Αερόστατου” για τους μικρούς μας φίλους

Για την διευκόλυνση μεταφοράς από και προς τον Άγιο Κήρυκο θα υπάρχει λεωφορείο που θα αναχωρήσει 6μμ από την πλατεία(σκακιέρα) με ενδιάμεσες στάσεις Καραβόσταμο, Εύδηλο, Αυλάκι. Πληροφορίες στο 6987674223.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue