Home ΚοινωνίαΑιγαίο Ευρωεκλογές: Περιοδεία της Ζαχαρούλας Τσιριγώτη στην Ικαρία

Ευρωεκλογές: Περιοδεία της Ζαχαρούλας Τσιριγώτη στην Ικαρία

by ikariaki.gr
239 views

Στην Ικαρία βρέθηκε την Τρίτη 4 και τη Τετάρτη 5 Ιουνίου, η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, εν αποστρατεία αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ, υποψήφια ευρωβουλευτής με ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εν όψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Συνοδευόμενη από τον κ. Δημήτρη Δουρή, επισκέφτηκε τις Ράχες, τον Εύδηλο και τον Άγιο Κήρυκο. Συνομίλησε με τους πολίτες με κύρια θέματα να είναι η ακρίβεια, η ερημοποίηση των χωριών και η κατάσταση της υγείας στο νησί. Επισκέφτηκε σε εθιμοτυπικό επίπεδο την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιμεναρχείο, όπου τα κύρια προβλήματα είναι η υποστελέχωση, η έλλειψη τεχνικών μέσων και το μισθολογικό τους.

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Τσιριγώτη στην Ικαριακή Ραδιοφωνία – ikariaki.gr

Στην ερώτησή μας για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών στην Ικαρία και την πρόσφατη υπόσχεση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη για χρηματοδότηση στο Δήμο Ικαρία, η κ. Τσιριγώτη κρίνει πιο θετική την συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστία και την ενίσχυση της Ικαρίας με σκηνές, να γίνεται γρήγορα ταυτοποίηση και μεταφορά των μεταναστών στις δομές.

Κύριο μέλημα της σχετικά με το μεταναστευτικό, είναι να αγωνιστεί ώστε να γίνεται ίσος καταμερισμός μεταναστών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ενισχυθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών για τους μετανάστες που δεν διακαιούνται άσυλο.

Σχετικά με τη νησιωτικότητα, επεσήμανε το Μεταφορικό Ισοδύναμο που θεσπίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και τον σχεδιασμό για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Υγείας, για τους νησιώτες που ταξιδεύουν για θέματα υγείας. Πρότεινε να γίνει μια μελέτη ώστε βάσει επιστημονικών αποτελεσμάτων να δημιουργηθεί πλαίσιο για να ενισχυθούν οι κάτοικοι των νησιών.

Τέλος, επεσήμανε πόσο σημαντική είναι η προσέλευση των πολιτών στην κάλπη των ευρωεκλογών, όχι μόνο γιατί μεγάλος όγκος νομοθεσιών προκύπτει από την Ευρωβουλή αλλά και για την αποτροπή ανόδου ακροδεξιών κομμάτων σε αυτήν.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue