91
“Αναγέννηση”
Αυτό είναι το θέμα της φετινής διεθνή γιορτής «ημέρα Terra Madre» που θα γιορτάσουμε και εμείς εδώ στην Ικαρία στις 10 του Δεκέμβρη …. σε λίγες μέρες!
Κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, που είναι και η ημέρα της ίδρυσης του διεθνές κινήματος Slow Food, διοργανώνονται τοπικές δράσεις σε όλο τον κόσμο, για να γιορτάσουμε το καλό, καθαρό και δίκαιο φαγητό για όλους!
Κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, που είναι και η ημέρα της ίδρυσης του διεθνές κινήματος Slow Food, διοργανώνονται τοπικές δράσεις σε όλο τον κόσμο, για να γιορτάσουμε το καλό, καθαρό και δίκαιο φαγητό για όλους!
Εμείς, η ομάδα του Slow Food Ikaria, που φέτος έγινε 20 ετών, σας καλούμε να έρθετε, στον γυναικείο Συνεταιρισμό Ραχών Ικαρίας 15:00 – 18:00, να συζητήσουμε, να μάθουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες για όλα όσα μας απασχολούν.
Κάποια από αυτά τα θέματα είναι η σημασία των εποχιακών φρούτων και λαχανικών, η σημασία της στήριξης των τοπικών παραγωγών, η μεσογειακή διατροφή, η βιοποικιλότητα, οι τρόποι για να συντηρήσουμε ή να επαναχρησιμοποιήσουμε διάφορα τρόφιμα και πολλά άλλα.
Ελάτε μικροί και μεγάλοι και αν θέλετε φέρτε κάποιο φρούτο ή λαχανικό από τον κήπο σας ή κάτι που έχετε μαγειρέψει για να βάλουμε στο τραπέζι μας! Να δοκιμάσουμε και να αρχίσουμε έναν δημιουργικό διάλογο. Θα γίνουν και δραστηριότητες για μικρά παιδάκια!
“Regeneraction”
This is the theme of this year’s International celebration of “Terra Madre Day” which we will also celebrate here in Ikaria on December 10th… in a few days!
Every year, on December 10, the day of the founding of Slow Food, our global network comes together and organizes local actions to celebrate good, clean and fair food for all!
We, the team of Slow Food Ikaria, which this year turned 20 years old, invite you to come to the Ikaria Women’s Cooperative in Raches (15:00 – 18:00, to discuss, learn and exchange ideas about what concerns us.
Some of these topics are the importance of seasonal fruits and vegetables, the importance of supporting local producers, the Mediterranean diet, biodiversity, ways to preserve or reuse some foods and much more.
Some of these topics are the importance of seasonal fruits and vegetables, the importance of supporting local producers, the Mediterranean diet, biodiversity, ways to preserve or reuse some foods and much more.
Join us. All are welcome. If you want bring some fruit or vegetable from your garden or something you have cooked for us to put on our table, taste and start a creative dialogue.