Home ΚοινωνίαΠολιτική Γραμματείες Σωματείων Σάμου – Διαμαρτυρία για το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα

Γραμματείες Σωματείων Σάμου – Διαμαρτυρία για το νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα

by ikariaki.gr
1 views

 

παμε πασεβε πασυ ογεΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΣΑΜΟΥ

 

 

 

Σάμος 14 Γενάρη 2016

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Σήμερα 14 Γενάρη 2016 μια μεγάλη αντιπροσωπεία από την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, τη ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και τους γυναικείους συλλόγους της ΟΓΕ, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ για το νέο αντιλαϊκό-αντιασφαλιστικό τερατούργημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

Κάναμε καθαρό ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με την κυβέρνηση, με την Ε.Ε. και τα μονοπώλια, ένας πόλεμος που ξεκίνησε με το νέο νόμο λαιμητόμο για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

 

Ένας πόλεμος που συνεχίστηκε όταν η κυβέρνηση έβαλε τα ΜΑΤ να δέρνουν εργαζόμενους και συνταξιούχους και να ψεχάζουν με τα χημικά τους πατεράδες τους, προχθές στο Μαξίμου.

 

Ένας πόλεμος που δεν πρόκειται να σταματήσει παρά μόνο όταν καταργήσουμε στη ζωή αυτό το έκτρωμα και κάθε άλλο αντιλαϊκό-αντιασφαλιστικό έκτρωμα όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων.

 

Αυτό θα γίνει όταν ο λαός δείξει την δύναμή του και θάναι ντάλα μεσημέρι. Νάναι σίγουροι γι αυτό.

 

Αυτή είναι η υπόσχεση που δίνουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, γιατί ο αγώνας για την Κοινωνική μας Ασφάλιση δεν είναι αγώνας μόνο για την σύνταξη, αλλά αγώνας για την ίδια τη ζωή της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Αφορά όλα τα δικαιώματα μας από την κοιλιά της μάνας μας μέχρι και τον τάφο μας. Αφορά το δικαίωμα στην μητρότητα, το δικαίωμα στην εργασία με ένα ικανοποιητικό μισθό και μεροκάματο, το δικαίωμα να έχουμε υψηλού επιπέδου υγεία, περίθαλψη, εξετάσεις, φάρμακο, την προστασία από την ασθένεια, από την ανεργία, από τα εργατικά ατυχήματα και τον επαγγελματικό κίνδυνο, τις συντάξεις, αφορά τα πάντα.

 

Ο αγώνας αυτός συνεχίζεται καθημερινά σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και χωριό, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο και θα κλιμακώνεται. Ήδη το Εργατικό Κέντρο και μια σειρά σωματεία για τα νησιά μας έχουν πάρει απόφαση για ΑΠΕΡΓΙΑ. Δεκάδες Εργατικά Κέντρα και κλαδικές Ομοσπονδίες έχουν πάρει, επίσης, απόφαση για απεργία. Εκατοντάδες σωματεία σε όλη τη χώρα.

 

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους επαγγελματικούς φορείς, όλους τους μαζικούς φορείς των νησιών μας να συνεδριάσουν, να πάρουν ανάλογη απόφαση και να οργανώσουν την δράση τους.

 

Καλούμε όλο το λαό του Νομού μας να συμμετέχει ενεργά σ’ αυτόν τον αγώνα. Είναι αγώνας ζωής και κανείς ούτε πρέπει αλλά και ούτε δικαιούται να λείψει.

 

Όλοι στο δρόμο! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ Τώρα!! Να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν την Κοινωνική Ασφάλιση.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue