Home ΠολιτισμόςΘέατρο Το Κουκλοθέατρο Κρήτης παρουσιάζει το έργο “Θησέας” την Κυριακή 4/2/2018 στον Άγιο Δημήτριο Ραχών

Το Κουκλοθέατρο Κρήτης παρουσιάζει το έργο “Θησέας” την Κυριακή 4/2/2018 στον Άγιο Δημήτριο Ραχών

by ikariaki.gr
19 views

Το Κου-Κλό θέατρο Κρήτης μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο πέρα από το κλασικό κουκλοθέατρο που γνωρίζουμε. Συνδυάζοντας τις τεχνικές του κουκλοθέατρου και του μαύρου θεάτρου μας παρουσιάζει παραστάσεις εντυπωσιακές που πάντα κάτι έχουν να πουν.

Τον Γιώργο Αναγνωστάκη και την ομάδα του Κου-Κλό θέατρου Κρήτης τους γνωρίσαμε πέρυσι, στην πρώτη επίσκεψή τους στην Ικαρία. Παρουσίασαν την παράσταση “Ο Ψαροτρομάρας”, ένα έργο που μιλούσε για την δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την οικολογία, και εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους.

Οι κούκλες που χρησιμοποιούνται είναι χειροποίητες από την ομάδα, μεγάλου μεγέθους ενώ τα έργα παρουσιάζονται σε μία σκηνή πέντε μέτρων και μέσω του κατάλληλου φωτισμού ο ανθρώπινος παράγοντας εξαφανίζεται και το σκηνικό φαίνεται μαγικό.

Φέτος, το Κου-Κλό θέατρο Κρήτης επισκέπτεται και πάλι την Ικαρία με ένα νέο έργο, τον “Θησέα”, η γνωστή ιστορία του Θησέα παντρεμένη με στοιχεία της λαϊκής παράδοσης. Θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις σε δημοτικά σχολεία της Ικαρίας και μία ανοιχτή παράσταση την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 17:00 στην αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στις Ράχες.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue