Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Συναντήσεις της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στη Λήμνο

Συναντήσεις της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στη Λήμνο

by ikariaki.gr
3 views

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου και ο Έπαρχος Λήμνου κ. Βαγγέλης Γιαρμαδούρος συναντήθηκαν σήμερα στο Επαρχείο της Λήμνου, με το μέλος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Τσανταρλιώτη, τον πρόεδρο Ενοικιαζομένων Δωματίων και πρόεδρο της ΑΜΚΕ Τουριστικής κ. Δημήτρη Σφεντίλη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μούδρου κ. Νίκο Στενό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του νησιού και ιδιαιτέρως οι επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που εφαρμόστηκε από την 1η Ιανουαρίου 2018 στη Λήμνο.

Ενόψει της τουριστικής περιόδου αξιολογήθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με την ηπειρωτική Ελλάδα και τα υπόλοιπα νησιά, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά από τις συνεχείς προσπάθειες που έχουν καταβάλει από κοινού οι φορείς της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης της κυριακάτικης σύνδεσης με την Καβάλα και από κοινού ζητήθηκε η σχετική τροποποίηση ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα το επιβατικό κοινό.

Η κα. Καλογήρου εκφράζοντας τη βούληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς, ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων του νησιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στηρίζοντας παράλληλα, στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, κάθε καινοτόμα παραγωγική δραστηριότητα. Προτεραιότητά μας παραμένει πάντα η τουριστική προβολή και η ανάδειξη της ιδιαίτερα ελκυστικής τουριστικής φυσιογνωμίας της Λήμνου» και ζήτησε την περαιτέρω ενεργοποίηση των τοπικών επαγγελματικών φορέων και τη συνέχιση της συνεργασίας για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue