Home ΚοινωνίαΗ Ικαρία Τώρα Ε.Κ. Σάμου : Από τις χθεσινές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία για τη μη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

Ε.Κ. Σάμου : Από τις χθεσινές συγκεντρώσεις σε Σάμο και Ικαρία για τη μη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ

by ikariaki.gr
2 views

Σάμος, 15 Νοέμβρη 2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ σε Σάμο και Ικαρία

ενάντια στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ

και της ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

Εργαζόμενοι από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι,αγρότες και άνεργοι έλαβαν μέρος στις συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν από το Ε.Κ.Σ. σε Σάμο και Ικαρία για το θέμα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας από 1/1/18 και ενάντια στην  κυβερνητική πολιτική φοροληστείας του λαού.

 

Για τις συγκεντρώσεις κάλεσμα είχε απευθύνει το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ και πλήθος σωματείων του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα του Νομού.

banner

Στη Σάμο έγινε πορεία από τους εμπορικούς δρόμους της πόλης του Βαθιού ενώ η συγκέντρωση κατέληξε στην πλατεία όπου και χαιρέτισε ο Τίμος Χατζηλαγός εκ μέρους της Πανελλήνιας Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), ενώ στην κεντρική ομιλία η πρόεδρος του Ε.Κ.Σ. Βάσω Βρυνιώτη είπε μεταξύ άλλων:

« Η κλιμάκωση της επίθεσης, και με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας, πάει χέρι – χέρι με όλο τον αντιλαϊκό προγραμματισμό που «τρέχει» στο πλαίσιο της 3ης «αξιολόγησης» από κυβέρνηση – κεφάλαιο – κουαρτέτο.  Πάει χέρι-χέρι με τους πλειστηριασμούς, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την κατάργηση των ΣΣΕ, τις περικοπές στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, τη μεγαλύτερη φορομπηξία και τις κατασχέσεις για χρέη προς το Δημόσιο, τα 95 προαπαιτούμενα, τη θέσπιση νέων εμποδίων για την οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης, της απεργιακής κινητοποίησης. Και αυτό γιατί θέλουν να τελειώνουν μια και καλή από τα εμπόδια που συναντούν από το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Στόχος τους να δώσουν τα πάντα απλόχερα στο κεφάλαιο…Ο αγώνας για να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά μας είναι επιβεβλημένο να είναι συνδεδεμένος με την πάλη ενάντια στο σύνολο των μέτρων και της πολιτικής που συντελεί στη φοροαφαίμαξη του λαού…Απαιτούμε να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ, αλλά να επεκταθεί σε όλα τα νησιά. Δεν είναι προνόμιο, άλλα ένα μέτρο απάλυνσης των συνεπειών για τους νησιώτες, λόγω του μεγάλου μεταφορικού κόστους».

Στην Ικαρία εκ μέρους του Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων Ικαρίας χαιρέτισε ο Γιάννης Κράτσας, από την Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας η Γιολάντα Σιαλμά, ενώ στην κεντρική ομιλία ο αντιπρόεδρος του Ε.Κ.Σ. Αποστόλης Δημόπουλος είπε ανάμεσα σε άλλα: «Προετοιμάζουμε τις δυνάμεις μας  και το λαό συνολικότερα για Απεργία, έχοντας υπόψη μας και τις πανελλαδικές εξελίξεις, ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει ακόμη περισσότερο τη ζωής μας, ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά μας και στη φοροληστεία, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα.  Λέμε κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση. Έχουμε πάρει απόφαση να απαντήσουμε με απεργία αν η κυβέρνηση φέρει τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων στη Βουλή για να χτυπήσει και να τρομοκρατήσει την εργατική τάξη για να μην σηκώνει κεφάλι, με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζει. Οι εργαζόμενοι να συζητήσουμε στους χώρους δουλειάς και μέσα από συλλογικές διαδικασίες μαζικά, μαχητικά και αποφασιστικά να δώσουμε απάντηση στα απεργοκτόνα σχέδια τους… Δίνουμε τη μάχη καθημερινά για να βγει η εργατική τάξη και ο λαός στο προσκήνιο και να διεκδικήσει όσα δικαιώματα και κατακτήσεις μας έχουν πάρει, διεκδικώντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών». Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυνε από το συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας ο αντιδήμαρχος Νίκος Λαρδάς.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  • ΜΗ κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που έχει απομείνει και διεύρυνσή του για όλα τα νησιά.

 

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 

  • Αφορολόγητου ατομικού ορίου για όλους στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 

  • Να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες Υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.

 

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

 

  • Απαγόρευση των πλειστηριασμών για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

 

  • Φορολόγηση με 45% των κερδών και των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου.

 

Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ !

Όχι στην φοροληστεία !

 

 

Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue