Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στη Χίο

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στη Χίο

by ikariaki.gr
8 views

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στη Χίο βρίσκεται η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

 

Νωρίς το πρωί με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής κ. Γιώργου Πλακωτάρη και του Δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Χίου Τεχνική Σύσκεψη για τα έργα του Δήμου που είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 24,9 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Ευστράτιος Γδύσης και Απόστολος Τζιώτης, ο Γραμματέας του Δήμου κ. Λάκης Τσακός και ο Διευθυντής Προγραμματισμού του Δήμου κ. Μάρκος Γεραζούνης. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αξιολογήθηκε η πορεία υλοποίησης των 14 έργων και απορρόφησης δαπανών και συμφωνήθηκε το χρονοδιάγραμμα της μελλοντικής τους εξέλιξης.

banner

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι επισκέφθηκαν το έργο της παράκαμψης της πόλης της Χίου (Α’ Τμήμα) προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπου διαπίστωσαν ότι η πορεία υλοποίησης εξασφαλίζει την ολοκλήρωση του έργου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

 

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Νοσοκομείο της Χίου για το έργο της βελτίωσης των υποδομών της Παθολογικής Κλινικής προϋπολογισμού 2,4 εκατομμύριων ευρώ. Στη σύσκεψη μετείχαν ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής κ. Γιώργος Πλακωτάρης, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα. Ελένη Κανταράκη, ο Υποδιευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βασίλης Σεζένιας, ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Σταύρος Αβδελιώδης και οι υπεύθυνοι του έργου κ. κ. Μανώλης Κράκαρης και Άγγελος Μελέκος. Συζητήθηκαν οι διοικητικές ενέργειες τις οποίες θα πρέπει το Νοσοκομείο να ολοκληρώσει άμεσα, ώστε στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, να γίνει η δημοπράτηση του σημαντικού αυτού για την κοινωνία της Χίου έργου.

Η κα. Καλογήρου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Γιάννη Ξενάκη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους κ. κ. Κώστα Παπαδόπουλο και Παντελή Μπογδάνο, επισκέφθηκε, επίσης, τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις της Περιφέρειας στο Κολλέγιο, όπου ήδη έχουν μετεγκατασταθεί οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης και Εμπορίου, Αγροτικής Οικονομίας και Υγείας και προγραμματίζεται άμεσα να μετεγκατασταθεί η Διεύθυνση Μεταφορών.

Ακολούθως, η Περιφερειάρχης μετά από πρόσκληση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητρόπολης «Άγιος Αγαπητός» στον Βροντάδο.

Τέλος η κα. Καλογήρου συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Χίου που είναι το μεγαλύτερο ναυταθλητικό σωματείο των νησιών του Βορείου Αιγαίου, με σταθερή αντιπροσώπευση στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της πρώτης εθνικής κατηγορίας και σημαντική προσφορά στην κοινωνία της Χίου και ιδίως στη νεολαία. Η Περιφερειάρχης συζήτησε μαζί τους ζητήματα που τους απασχολούν και τους διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συνεχίσει να υποστηρίζει μεγάλες ναυταθλητικές διοργανώσεις, καθόσον αυτές αποτελούν σημαντικό παράγοντα προώθησης του αθλητικού ιδεώδους και παράλληλης προβολής του τόπου.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue