Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ενημέρωση και συζήτηση για το σχεδιασμό δράσεων στα πλαίσια του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος

Ενημέρωση και συζήτηση για το σχεδιασμό δράσεων στα πλαίσια του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος

by ikariaki.gr
8 views

7 Ιουνίου 2017

 

Ενημέρωση και συζήτηση για το σχεδιασμό δράσεων στα πλαίσια του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος

Συζήτηση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (Τρίτη 6-6) στο ξενοδοχείο ΣΑΜΟΣ, μεταξύ φορέων του νησιού, αυτοδιοικητικών στελεχών και παρατάξεων  καθώς  και στελεχών του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, με την παρουσία του βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη.
Η συζήτηση και ενημέρωση αφορούσε το σχεδιασμό δράσεων στα πλαίσια του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος και του Αναπτυξιακού Νόμου, που έχει θεσμίσει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Βουλευτής Σάμου επισημαίνοντας ότι «τα προγράμματα θα αναπτύσσονται  και θα διευρύνονται  μέσα από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, ενώ  θα ανασχεδιάζεται η δομή τους με βάση τις ανάγκες και τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων. Το βασικό πρόβλημα προηγούμενων  προγραμμάτων μέχρι και το 2014 ήταν ότι δε συνδέονταν τα έργα μεταξύ τους και έτσι δε δημιουργούσαν παραγωγικές ενότητες και υψηλή απόδοση. Σήμερα η ποιοτική διαφορά έγκειται και στην προσπάθεια διασύνδεσης των έργων και επίσης στη δρομολόγηση έργων που στοχεύουν  στην «έξυπνη» ανάπτυξη».

Στην εκδήλωση έλαβαν επίσης μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, εκπρόσωποι του Δήμου και Νομικών του προσώπων, εκπρόσωποι των Σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τοπικοί φορείς αλλά και ιδιώτες επιχειρηματίες του νησιού.

Στην εποικοδομητική συζήτηση τα στελέχη του Υπουργείου απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις των φορέων και έδωσαν πολλές και χρήσιμες διευκρινίσεις.
Τέλος οι τοπικοί φορείς και ιδιώτες-επιχειρηματίες, επεσήμαναν  κάποιες αλλαγές και βελτιώσεις που θα ήταν καλό να γίνουν προκειμένου το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και ο Αναπτυξιακός Νόμος να καταστούν πιο αποτελεσματικά, όσον αφορά τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης. Τις επισημάνσεις αυτές θα μεταφέρουν τα στελέχη του Υπουργείου στην ηγεσία  του.

Θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερώσεις σχετικά με ζητήματα ανάπτυξης του νομού.

 

banner

Από το γραφείο του Βουλευτή

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue