Home Εκπαίδευση Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου : Ψήφισμα για την επίθεση στο σπίτι του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου : Ψήφισμα για την επίθεση στο σπίτι του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

by ikariaki.gr
7 views

Αριθμός πρωτοκόλλου: 24

Σάμος, 4/2/2018

Προς: Σχολικές μονάδες Α/βάθμιας εκπαίδευσης Σάμου, μέλη του Συλλόγου Δ/Ν Σάμου,ΜΜΕ

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

 

Με  θλίψη μας  είδαμε από τα ΜΜΕ  την φασιστική επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη από ακροαριστερούς , αναρχικούς  κύκλους του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο σπίτι του μεγάλου συνθέτη πέταξαν μπογιές και έγραψαν στον τοίχο το σύνθημα: “Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος”.  Αιτία της επίθεσης, ήταν η απόφαση του μεγάλου συνθέτη για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής για την Μακεδονία  (4/2/2018).

Μάλιστα σε επιστολή ανάληψης ευθύνης σε σελίδα αντιξουσιαστικού χώρου γράφουν: ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ. Αναγνωρίζουν δηλαδή τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία και όχι ως FYROM. Πρόκειται για εθνικούς μειοδότες, που ο σκοπός τους είναι να καίνε και να ρημάζουν σε κάθε πορεία είτε πρόκειται για εθνικό θέμα είτε πρόκειται για τις διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος.

Ως Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

banner
  • καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, ενός αγωνιστή της ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

 

  • Θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να συμμετέχει σε συλλαλητήρια. Θυμίζουμε το Σύνταγμα: ‘Αρθρο 11: (Δικαίωμα του συνέρχεσθαι) Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα. 2. Mόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Oι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.

 

  • Ζητάμε από τον λαό να απομονώσει τις ακρότητες από όπου και αν προέρχονται ,είτε άκρα δεξιά είτε άκρα αριστερά.
  • Τέτοιου είδους ενέργειες καμία σχέση δεν έχουν με το λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις του.
  • Η δυναμική του Συλλαλητηρίου για το όνομα Μακεδονία να είναι η αρχή για μαζικά συλλαλητήρια, ώστε να φανεί η δύναμη του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα απέναντι στην πολιτική που ματώνει καθημερινά τον λαό μας για να εξασφαλίσει νέα προνόμια και κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας

Τέλος, κρίνεται σκόπιμο να αναφέρουμε ότι είναι αναγκαίο σε συλλαλητήρια για εθνικά θέματα να απομονωθούν οι φασίστες και νοσταλγοί των ναζί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τις έννοιες του πατριωτισμού. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα πατριωτικά συναισθήματα των Ελλήνων με κάθε τρόπο και αυτό που εκπροσωπούν και εκφράζουν είναι ο ρατσισμός και ο ναζισμός.

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

 

Αρχοντούλης Ιωάννης

Ο Γραμματέας

 

Κατσιγιάννης Νικόλαος

   

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue