Home ΚοινωνίαΑιγαίο Π. Πολάκης: «Απελπισμένα» δελτία τύπου εκδίδουν οι βουλευτές της ΝΔ

Π. Πολάκης: «Απελπισμένα» δελτία τύπου εκδίδουν οι βουλευτές της ΝΔ

by ikariaki.gr
0 views

Κόντρα για το Νοσοκομείο Ρόδου

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας με αφορμή δελτίο τύπου του βουλευτής Δωδεκανήσου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Μάνου Κόνσολα. Ο κ. Πολάκης κάνει λόγο για βουλευτές που προχωρούν «στην έκδοση desperate press releases (απελπισμένα δελτία τύπου), με “πιασάρικους” τίτλους που αρμόζουν σε ψευδή δημοσιεύματα κιτρινοφυλλάδων και όχι σε δελτία τύπου βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Αφορμή για το νέο ξέσπασμα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ήταν η άποψη του κ. Κόνσολα ότι οι καρκινοπαθείς της Δωδεκανήσου στέλνονται στα νοσοκομεία της Κρήτης για να κάνουν τις θεραπείες τους. Είχε προηγηθεί απάντηση του κ. Πολάκη σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρη Κρεμαστινού, για την ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει το Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Ο κ. Πολάκης κατηγορεί τον με τον βουλευτή της ΝΔ για διαστρέβλωση των όσων απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στον κ. Κρεμαστινό και σημειώνει ότι «η απελπισία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι τέτοιου βαθμού, ώστε οι βουλευτές της προχωρούν στην έκδοση desperate press releases (απελπισμένα δελτία τύπου), με “πιασάρικους” τίτλους που αρμόζουν σε ψευδή δημοσιεύματα κιτρινοφυλλάδων και όχι σε δελτία τύπου βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Και προσθέτει ότι «ο κος Κόνσολας ως αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η “ελαφρά” αντιμετώπιση τόσο λεπτών θεμάτων που αφορούν ασθενείς, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ανθρωπιστική».

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη δεν τίθεται θέμα μετακίνησης των καρκινοπαθών από την Ρόδο για να υποβληθούν σε θεραπείες καθώς όπως υποστήριξε στην απάντησή του «μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016 στο Γ.Ν. Ρόδου θεραπεύονταν 36 ασθενείς με συγκεκριμένες αιματολογικές ασθένειες, από 2 ιατρούς αιματολόγους που υπηρετούσαν στο νοσοκομείο. Σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου υπηρετούν και δύο ιατροί ογκολόγοι, λαμβάνουν θεραπεία 286 ασθενείς, ενώ παρακολουθούνται περίπου 500. Επιπλέον, έχουν προκηρυχθεί άλλες 2 θέσεις μόνιμων ιατρών ογκολόγων, των οποίων η διαδικασία της κρίσης θα ολοκληρωθεί στο επόμενο διάστημα».

Όσο αφορά στην ανέγερση του καινούριου κτιρίου, ο κ. Πολάκης ανέφερε πως ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι αρχιτεκτονικές, ηλεκτρομηχανολογικές και στατικές μελέτες, δεν δύναται να ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου είχαν ανεγερθεί το 2000, χωρίς πολεοδομική άδεια, μία εκκλησία και ένας παιδικός σταθμός.

«Παρ’ όλα αυτά, με το νέο νόμο του υπουργείου Περιβάλλοντος που προβλέπει τη νομιμοποίηση των κτιρίων του Δημοσίου, το πρόβλημα αυτό θα λυθεί, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί και μένει να βρεθούν και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι οικονομικοί πόροι για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης τους κτιρίου και της εγκατάστασης του Τμήματος Ακτινοθεραπείας», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Τέλος, ο κ. Πολάκης υπενθυμίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των νησιωτικών περιοχών, μεταξύ άλλων, με τη λειτουργία του ΓΝ Θήρας, τη βάση αεροδιακομιδών στη Σύρο και το Βόρειο Αιγαίο, την σύσταση νοσοκομείου στην Κάρπαθο, την ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ΓΝ Νάξου και τη λειτουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος στο ΓΝ Λέσβου.

«Αν μόνο με αυτά η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει απελπιστεί, σίγουρα με αυτά που έπονται θα πέσει σε κατάθλιψη», υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

 

Αναδημοσίευση από : http://www.tovima.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue