Home ΚοινωνίαΑιγαίο Μ. Κόνσολας : Η Κυβέρνηση δημιουργεί νοσηρό κλίμα – Όλα στο φως, να μη μείνει καμιά σκιά

Μ. Κόνσολας : Η Κυβέρνηση δημιουργεί νοσηρό κλίμα – Όλα στο φως, να μη μείνει καμιά σκιά

by ikariaki.gr
28 views

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση δημιουργεί νοσηρό κλίμα. Όλα στο φως, να μη μείνει καμία σκιά»

 

Ο Τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, πραγματοποίησε σειρά επαφών με αυτοδιοικητικούς, παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς στη Λέσβο, με την ιδιότητα του Τομεάρχη Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μαζί με τον Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, βουλευτή Β’ Αθηνών,  κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον αναπληρωτή Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή Λέσβου, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και τον Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στέλιο Κονταδάκη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, κ. Μάνου Κόνσολα, στη Λέσβο, πραγματοποιήθηκε εκτενής συνεργασία με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κα. Χριστιάνα Καλογήρου, για τα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στις συναντήσεις του με τους φορείς, καθώς και με τα κομματικά στελέχη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας στο νησί, ο κ. Κόνσολας, ήταν έντονα επικριτικός απέναντι στην κυβέρνηση.

«Η Νέα Δημοκρατία ζητά να έρθουν όλα στο φως. Να μη μείνει καμία σκιά.

Σκιές δεν μπορούν να δημιουργούνται από καταθέσεις ανωνύμων μαρτύρων όταν δεν συνοδεύονται από στοιχεία, αλλά μόνο από εικασίες και υποθέσεις.

banner

Ο κ. Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς. Για να αποφύγει την πίεση στο θέμα των Σκοπίων και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει σε κάποιους, επιβάλλει νοσηρές καταστάσεις και μεθόδους.

Αυτό το νοσηρό κλίμα είναι ό, τι χειρότερο χρειάζεται η χώρα αυτή τη στιγμή, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο δημόσιο βίο, στην οικονομία και στους θεσμούς», τόνισε ο κ. Κόνσολας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει τη συζήτηση για τα υπαρκτά προβλήματα, αυτά που απασχολούν τους πολίτες όπως η υπερφορολόγηση, αλλά και η κατάργηση του μοναδικού αναπτυξιακού πλεονεκτήματος που είχαν τα νησιά, όπως είναι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, αλλά και η καταστροφική διαχείριση του μεταναστευτικού που έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό και την τοπική οικονομία των νησιών.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στην εξαγγελία της κυβέρνησης για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου, την οποία χαρακτήρισε «πολιτική απάτη», τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να αμβλύνει την οργή των νησιωτών για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

«Είναι δυνατόν η κυβέρνηση να καταργεί τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για να εισπράξει, όπως έχει προϋπολογίσει 85 εκατ. ευρώ, και την ίδια στιγμή να εμφανίζεται ως έχουσα τη δυνατότητα να διαθέσει πολλαπλάσιο ποσό, για την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά του Αιγαίου;

Αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, τότε γιατί προχώρησε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που αποτελούσαν το μοναδικό αναπτυξιακό και συγκριτικό τους πλεονέκτημα;

Καταθέσαμε, αμέσως, Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή με συγκεκριμένα ερωτήματα που αποκαλύπτουν το μέγεθος αυτής της απάτης, αλλά ακόμα περιμένουμε τους αρμόδιους Υπουργούς να έρθουν στη Βουλή για να δώσουν απαντήσεις», επισήμανε ο κ. Κόνσολας.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue