Home ΟικονομίαΕργασία Ε.Κ. Σάμου : Σύσκεψη ενάντια στη κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά

Ε.Κ. Σάμου : Σύσκεψη ενάντια στη κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά

by ikariaki.gr
11 views

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από 1/1/2018 πρόκειται να επιβάλει την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας. Ουσιαστικά θα επιβάλει σε μια μέρα αυξήσεις της τάξεως του 30% στα είδη κατανάλωσης και τις υπηρεσίες!!!! Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια. 

Πρόκειται για ένα αντιλαϊκό και απαράδεκτο μέτρο που θα πλήξει το ήδη καρατομημένο εισόδημα όλων των λαϊκών οικογενειών που ζουν στα νησιά μας.

 

Προστίθεται στα ήδη ψηφισμένα αντιλαϊκά μέτρα των τελευταίων ετών: αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και μετά στο 24%, ΕΝΦΙΑ σε όλες τις κατοικίες, χαράτσια, φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών από το 1ο ευρώ, βαριά φορολογία και ξεκλήρισμα των μικρών αγροτών και κτηνοτρόφων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, μέτρα που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

Από πέρυσι είχαμε επισημάνει ότι η προσωρινή αναστολή για ένα χρόνο της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ με πρόσχημα την προσφυγική κρίση ήταν κοροϊδία για τους νησιώτες και απαράδεκτη η συσχέτιση ότι αποτελεί αντί-μετρο για τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών.

 

Ο μειωμένος ΦΠΑ εφαρμόστηκε για να ελαφρύνει το βάρος από το αυξημένο μεταφορικό κόστος, και μάλιστα αυτό έγινε δεκαετίες πριν, ύστερα από λαϊκούς – εργατικούς αγώνες, διεκδικήσεις και παρεμβάσεις.

 

Οι λαϊκές οικογένειες, οι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες δεν αντέχουν άλλους φόρους.

 

Δεν πρέπει να υπάρξει καμία αναμονή και ανοχή στην νέα εξοντωτική φοροεπιδρομή κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πλήξει εκ νέου τα λαϊκά στρώματα των νησιών μας. Κανένα συγχωροχάρτι σε όσα κόμματα στήριξαν αυτές τις πολιτικές.

 

Η Διοίκηση του ΕΚΣ καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 9 Οκτώβρη

στις 6:30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

 

με στόχο να συζητήσει με τα σωματεία, τους συλλόγους επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών, τους μαζικούς φορείς, ώστε να οργανώσουμε κοινό αγώνα και δράσεις, ενώνοντας τη φωνή μας και δίνοντας αγωνιστική απάντηση στην νέα επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά μας.

 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, -30% για όλα τα νησιά.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στη φοροληστεία.

 

  • να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης
  • αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.
  • κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών
  • απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια
  • να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου

 

 

Αρκετά πληρώσαμε την πολιτική και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης και των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Παραμερίζουμε τη μοιρολατρία. Αναλαμβάνουμε δράση αντικρούοντας την επίθεση που δεχόμαστε και διεκδικώντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue