Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Ε.Κ. Σάμου : Συγκεντρώσεις για τη μη κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στις 14 Νοέμβρη 2017

Ε.Κ. Σάμου : Συγκεντρώσεις για τη μη κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στις 14 Νοέμβρη 2017

by ikariaki.gr
0 views

 

 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΡΙΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017

και ΩΡΑ 6 μ.μ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. – ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

 

Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοπασχολούμενοι, νέοι επιστήμονες και αγρότες, Νέες και Νέοι,

 

Η μείωση του Φ.Π.Α. στα νησιά μας  κατακτήθηκε, πριν πολλά χρόνια, μετά από πολλούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, για ν’ αντισταθμίσει το αυξημένο μεταφορικό κόστος, για να μην απομονωθούν και άλλο τα νησιά μας εξ αιτίας της μεγαλύτερης ακρίβειας, για να βοηθηθούν κάπως οι κάτοικοι των νησιών μας να παραμένουν σ’ αυτά. Η «ανάσα» ενός χρόνου που δόθηκε με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές ήταν «στάχτη στα μάτια μας», ο δε συσχετισμός ότι «η προσφυγιά, ο πόλεμος και η δυστυχία κάποιων θα δώσει ψίχουλα στους νησιώτες» είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

 

Το βαθιά αντιλαϊκό και απαράδεκτο αυτό μέτρο το οποίο έρχεται να προστεθεί στην φοροληστρική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς, καθώς και στα νέα μέτρα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, θα επιφέρει βαρύ χτύπημα στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα το οποίο έχει ήδη λεηλατηθεί με βαριά φορολογία, μειώσεις μισθών και συντάξεων, περιορισμό και κόψιμο κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων. Θα πλήξει παραπέρα τους μικρούς και μεσαίους αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους και θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση το ξεκλήρισμα των μικρών αγροτών και κτηνοτρόφων των νησιών μας.

 

Η τεράστια αύξηση 30% του ΦΠΑ στα νησιά μας από 1/1/2018 καθώς και η αντιλαϊκή πολιτική που όλα αυτά τα χρόνια, έφεραν το λαό σε αυτή την κατάσταση, κάνει σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαία την οργάνωση του αγώνα των νησιωτών προκειμένου η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της.

 

Ο αγώνας ενάντια στη φοροληστεία πάει χέρι χέρι με τον αγώνα για μισθούς και μεροκάματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, με τον αγώνα για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς κι όχι συνθήκες γαλέρας.

 

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του νομού μας, τους συλλόγους επαγγελματιών, επιστημόνων, αγροτών, γυναικών και κάθε άλλο σύλλογο και φορέα να πραγματοποιήσει Δ.Σ., Γ.Σ., συσκέψεις, περιοδείες, παρεμβάσεις και δράσεις τέτοιες ώστε να ενημερώσει τα μέλη και τον κλάδο του, αναδεικνύοντας ότι ο λαός όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί άλλα φορολογικά βάρη στην πλάτη του αλλά και πρέπει να διεκδικήσει τη ζωή του με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

Συντονίζουμε την δράση μας με το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και το εργατικό και λαϊκό κίνημα των άλλων νησιών του Αιγαίου, και κάνουμε ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στις 14 Νοέμβρη, παλεύοντας και διεκδικώντας:

 

 • ΟΧΙ στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ -30%. ΟΧΙ στη φοροληστεία
 • να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
 • να διευρυνθεί ο μειωμένος Φ.Π.Α. για όλα τα νησιά.
 • αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί
 • να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου
 • κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών
 • απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια
 • να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΑΛΕΟΥΜΕ ΓΙΑ:

 • υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό.
 • επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με υποχρεωτική καθολική εφαρμογή τους
 • όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων
 • καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις
 • δαπάνες για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι των πολεμικών ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών

Η Διοίκηση

 

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, Έλληνες και μετανάστες.

 

Μετά το κάλεσμα Σωματείων, φορέων και συλλόγων από τη Διοίκηση του Εργατικό Κέντρο Σάμου  και τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Οκτώβρη 2017, με θέμα «ΟΧΙ στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. ,ΟΧΙ στη φοροληστεία – χαράτσια», το σωματείο μας συνεδρίασε και ομόφωνα αποφάσισε ότι η μόνη διέξοδος που έχουν τα εργατικά – λαïκά νοικοκυριά και έτσι πρέπει να προχωρήσουν είναι με τρεις λέξεις ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

 

Συνάδελφοι όλα αυτά τα χρόνια εμείς και οι οικογένειές έχουμε πληρώσει το «μάρμαρο» της κρίσης. Η ανεργία έχει τσακίσει κόκαλα, όποιος βρίσκει μεροκάματο κατά βάση είναι ανασφάλιστος, ενώ η ακρίβεια μας έχει ισοπεδώσει. Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για το νησί μας θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια και θα λιγοστέψει ακόμη περισσότερο τα όσα λίγα ούτως ή άλλως μπορούμε και προσφέρουμε στις οικογένειές μας.

 

Συνάδελφοι, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τη λογική του καναπέ και του “δε βαριέσαι δεν γίνεται τίποτα”, πρέπει να σπάσουμε την απογοήτευση και τη μοιρολατρία, περνώντας στην αντεπίθεση να μπούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, σηκώνοντας την οικοδομική μας γροθιά αντάξια όπως οι προγονοί μας.

 

Συνάδελφοι, μόνο με ταξική πάλη και αγώνα, μέσα από τα Σωματεία, τις Λαïκές Επιτροπές θα καταφέρουμε την ανασύνταξη του εργατικού λαïκού κινήματος, ώστε να ζήσουμε ανθρώπινα, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας, ανατρέποντας αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που μας καταδικάζει να μη μπορούμε να χαρούμε τη ζωή μας, να μη μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδία μας, να μη μπορούμε να έχουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας, να μη μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις υγειονομικές μονάδες εντελώς δωρεάν.

 

Συνάδελφοι, απορρίπτουμε την «δίκαιη ανάπτυξη» και την «κανονικότητα» που μας λέει η κυβέρνηση εξασφαλίζοντας κέρδη στο κεφάλαιο. Για μας τους εργάτες δίκαιο είναι να ζούμε σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, εκεί που θα ικανοποιούνται όλα τα παραπάνω καθώς και το σύνολο των σύγχρονων αναγκών μας.

 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ Φ.Π.Α, -30% ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

 • να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
 • να διευρυνθεί ο μειωμένος Φ.Π.Α. για όλα τα νησιά.
 • αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου
 • κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών
 • απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια
 • να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Τρίτη 14 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα

στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, στο Βαθύ

Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue