Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ε.Κ. Σάμου : Για την μη κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά και τη δράση της χρυσής αυγής

Ε.Κ. Σάμου : Για την μη κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά και τη δράση της χρυσής αυγής

by ikariaki.gr
4 views

Σάμος, 10 Οκτώβρη 2017

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. – ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Οκτώβρη η σύσκεψη σωματείων, φορέων και συλλόγων που κάλεσε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου προκειμένου να συζητηθεί η οργάνωση της πάλης ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά μας και της φοροληστείας του λαού.

 

Η μείωση του Φ.Π.Α. στα νησιά μας  κατακτήθηκε, πριν πολλά χρόνια, μετά από πολλούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, για ν’ αντισταθμίσει το αυξημένο μεταφορικό κόστος, για να μην απομονωθούν και άλλο τα νησιά μας εξ αιτίας της μεγαλύτερης ακρίβειας, για να βοηθηθούν κάπως οι κάτοικοι των νησιών μας να παραμένουν σ’ αυτά και από άλλους παράγοντες οι οποίοι ποτέ δεν είχαν σχέση με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Η «ανάσα» ενός χρόνου που δόθηκε με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές ήταν «στάχτη στα μάτια μας», ο δε συσχετισμός ότι «η προσφυγιά, ο πόλεμος και η δυστυχία κάποιων θα δώσει ψίχουλα στους νησιώτες» είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Ας μας που αυτοί που υποστηρίζουν τη μη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ λόγω των προσφυγικών ροών, αν αύριο δηλαδή απεγκλωβιστούν αυτοί οι άνθρωποι τότε σωστά θα έχουμε αύξηση του ΦΠΑ κατά 30%;;; Σωστά δηλαδή θα έχουμε νέα φοροληστεία του λαού των νησιών μας;;

 

Το βαθιά αντιλαϊκό και απαράδεκτο αυτό μέτρο το οποίο έρχεται να προστεθεί στην φοροληστρική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα επιφέρει βαρύ χτύπημα στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα το οποίο έχει ήδη λεηλατηθεί με βαριά φορολογία, μειώσεις μισθών και συντάξεων, περιορισμό και κόψιμο κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων κλπ. Θα πλήξει παραπέρα τους αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους που μετά την αύξηση των ασφαλιστικών τους κρατήσεων, τα χαράτσια και την βαριά φορολογία από το πρώτο τους ευρώ, βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Θα πλήξει επίσης και θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση το ξεκλήρισμα των μικρών αγροτών και κτηνοτρόφων των νησιών μας.

 

Η τεράστια αύξηση 30% του ΦΠΑ στα νησιά μας από 1/1/2018 καθώς και η αντιλαϊκή πολιτική που όλα αυτά τα χρόνια, έφεραν το λαό σε αυτή την κατάσταση καταδικάστηκε από όλους τους παραβρισκόμενους και επισημάνθηκε η ανάγκη να οργανωθεί ο αγώνας των νησιωτών προκειμένου η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της.

 

Καλούμε όλα τα σωματεία του νομού μας, τους συλλόγους επαγγελματιών, επιστημόνων, αγροτών, γυναικών και κάθε άλλο σύλλογο και φορέα να πραγματοποιήσει Δ.Σ., Γ.Σ., συσκέψεις, περιοδείες, παρεμβάσεις και δράσεις τέτοιες ώστε να ενημερώσει τα μέλη και τον κλάδο του, αναδεικνύοντας ότι ο λαός όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί άλλα φορολογικά βάρη στην πλάτη του αλλά και πρέπει να διεκδικήσει τη ζωή του με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του.

 

Το ΕΚΣ θα προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης ώστε να πετύχουμε τον μεγαλύτερο δυνατό συντονισμό δράσης και μαζικότητας στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος και θα κάνει προσπάθεια συντονισμού με το εργατικό και λαϊκό κίνημα των άλλων νησιών του Αιγαίου, απαιτώντας :

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ Φ.Π.Α, -30%

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

 

  • να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
  • να διευρυνθεί ο μειωμένος Φ.Π.Α. για όλα τα νησιά.
  • αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου
  • κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών
  • απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια
  • να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου

 Η Διοίκηση

 

Σάμος, 11 Οκτώβρη 2017

 

ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

 

Το ΕΚΣ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις νέες εγκληματικές δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

 

Συγκεκριμένα:

Πριν λίγες μέρες, αγέλη χρυσαυγιτών επιτέθηκαν και τραυμάτισαν σοβαρά Πακιστανούς μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο. Σήμερα επιτέθηκαν σε αφισοκολλητές της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού).

Όλα αυτά ως συνέχεια της δολοφονίας του Π. Φύσσα, των δολοφονικών επιθέσεων σε στελέχη του Π.Α.ΜΕ στο Πέραμα, αλλά και των συνεχιζόμενων επιθέσεων σε μετανάστες.

 

Οι απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και των «ηττημένων του ‘45», είναι εχθροί του εργατικού – λαϊκού κινήματος, μαντρόσκυλα του κεφαλαίου. Με την ανοχή της κυβέρνησης και την χαρακτηριστική καθυστέρηση της δίκης για τη δολοφονία του Φύσσα, συνεχίζουν τις δολοφονικές επιθέσεις, καλλιεργούν το ρατσιστικό μίσος, το δηλητήριο του φασισμού.

 

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι: και ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους είναι-εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων- και πέφτουν θύματα άγριας και στυγνής εκμετάλλευσης σε χώρους δουλειάς και στα χωράφια, και πέφτουν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων από τις ναζιστικές συμμορίες και τα τάγματα εφόδου.

 

Καλούμε τα σωματεία του Νομού μας, τους εργαζόμενους στα νησιά μας, να καταδικάσουν  τις νέες δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής.

Να δυναμώσουν τον ταξικό αγώνα και την αλληλεγγύη.

Να απομονώσουν τους χρυσαυγίτες, σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά.

Να  καταδικάσουν όλους όσοι και στο νησί μας πίσω από το μανδύα ομάδων όπως η Σάμος-ΣΟΣ καλλιεργούν το μίσος και το ρατσισμό ρίχνοντας νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής.

Να παλέψουν ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που γεννάει και εκτρέφει το ναζισμό και το φασισμό.

 

 

Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue