Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Απαντητική-ενημερωτική επιστολή Βουλευτή Σάμου στον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για το προσφυγικό

Απαντητική-ενημερωτική επιστολή Βουλευτή Σάμου στον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου για το προσφυγικό

by ikariaki.gr
5 views

Προς: -Αντιπεριφερειάρχη Σάμου,

κ. Νικόλαο Κατρακάζο

 

Θέμα: «Απαντητική Επιστολή»

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Είμαι σύμφωνος με τις περιγραφές που γίνονται στα κείμενα του Σεβασμιότατου, του δικού σας και του κ. Δημάρχου. Όπως γνωρίζετε έχω αναλάβει κοινοβουλευτικές και πολιτικές πρωτοβουλίες, με επίκεντρο τον κοινό στόχο που διαμορφώσαμε ως τοπική κοινωνία, για αποσυμφόρηση της δομής φιλοξενίας και οργανωμένη διασπορά στην ενδοχώρα, ώστε να διατηρείται η κοινωνική συνοχή , οι αστικές λειτουργίες και συγχρόνως να  τηρούνται οι ανθρωπιστικές και νομικές  πρόνοιες  του διεθνούς δικαίου, του Ευρωπαϊκού κεκτημένου αλλά και οι εθιμικές και πολιτισμικές παραδόσεις του λαού μας. Επίσης η  ουσιαστική και ομόθυμη συνεργασία και η  επαφή όλων των  φορέων  της τοπικής κοινωνίας με τους κυβερνητικούς παράγοντες, αλλά και τα κοινοβουλευτικά διαβήματα μου (που  έχουν εγγραφεί στη δημόσια σφαίρα) κατά  το προηγούμενο διάστημα, αλλά και η γενική τήρηση της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας τουλάχιστον, ως προς το νησί μας, βοήθησαν στο να έχουμε μεταφορά σοβαρού αριθμού προσφύγων (πάνω από 2500) στην ενδοχώρα, και μια γενικά ελεγχόμενη και ισορροπημένη κατάσταση.Να μην παραλείψω τη  μεγάλη συνεισφορά των κρατικών και αυτοδιοικητικών μηχανισμών, αλλά και των εθελοντών.

Να σημειώσω μάλιστα, ότι η συμφωνία Ε.Ε. Τουρκίας είναι πολύ σημαντική και για το λόγο της ομαλότητας στις σχέσεις των χωρών μας, που στέφονται  απ το  σημαντικό τουριστικό ρεύμα και στο νησί  μας από την γειτονική χώρα.

Δυστυχώς και ιδίως από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και μετά, παρατηρούνται  αυξημένες προσφυγικές, μεταναστευτικές ροές και μεγάλος συνωστισμός στο Κέντρο Υποδοχής.

Στις δύο έκτακτες συναντήσεις που είχαμε, ο Σεβασμιότατος κι εγώ, τόσο με τον Αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Βίτσα, όσο και με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλ. Φλαμπουράρη (με την παρουσία της τεχνικής συμβούλου του Υπουργού, γνώστριας των ζητημάτων της Σάμου),θέσαμε τα επίδικα. Όπως στις προηγούμενες φάσεις του προβλήματος, έτσι και τώρα  θα αναζητήσω τις μέγιστες συναινέσεις και συνεργασίες. Για αυτό όμως το οποίο περιγράφετε ως δυσκολία στην επαφή σας με τους κυβερνητικούς και διοικητικούς παράγοντες , σας βεβαιώνω ότι θα πράξω τα δέοντα για να βοηθήσω να αποκαταστήσετε την επαφή σας, πράγμα αναγκαίο για την ομαλή πολιτική και διοικητική λειτουργία. Δεν κατανοώ όλα τα μέρη της επιστολής σας (όπως π.χ. ποιους εννοείτε ότι ωφελούνται από το προσφυγικό).

Έχω όμως την απόλυτη πεποίθηση ότι η σχέση σας με την κεντρική κυβέρνηση συνολικά, είναι όπως της αξιότιμης Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ.Χρ. Καλογήρου: λειτουργική, παραγωγική, ομαλή, πράγμα που υπογραμμίζεται από  την μεγάλη αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς την περιφέρεια Β. Αιγαίου μέσω και του ΠΔΕ.

Να  συντονίσουμε τις δράσεις και να επιλύσουμε τις  όποιες δυσλειτουργίες, ώστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, το πρόβλημα στην κατεύθυνση που έχουμε συμφωνήσει: αποσυμφόρηση και διασπορά στην ενδοχώρα και  ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου, με αυστηρή τήρηση των ευρωπαϊκών προνοιών.

Μετά από μια πετυχημένη τουριστική περίοδο, που όπως καλύτερα εμού γνωρίζετε ως επαγγελματίας του τουρισμού, είχε αυξημένους αριθμούς επισκεπτών και  δημιούργησε αισιοδοξία και   επενδυτικό ενδιαφέρον στον τουριστικό  κλάδο  και ενώ ξεκινάει μια σχολική χρονιά (η δεύτερη συνεχόμενη ) με επιλυμένα τα περισσότερα  μείζονα προβλήματα στελέχωσης εκπαιδευτικών δομών ,  προμήθειας σχολικών βιβλίων κλπ,  παράλληλα με τη ίδρυση των δομών υγείας ΤΟΜΥ και των προκηρύξεων, είναι σημαντικό να ανακτηθεί η ηρεμία και να κερδίζεται καθημερινά η ομόνοια και ενότητα.

Με εκτίμηση

Δημήτρης Σεβαστάκης

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue