Home ΚοινωνίαΒίντεο Βίντεο: Κοινή κοπή πίτας συλλόγων Ένωσης – Βρακάδων

Βίντεο: Κοινή κοπή πίτας συλλόγων Ένωσης – Βρακάδων

by ikariaki.gr
6 views

Κοινή κοπή πίτας συλλόγων Ένωσης - Βρακάδων 2013Έγινε σήμερα το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στη Κυψέλη (Βαφειοχωρίου και Καρολίδου 2) η κοινή κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των δύο Συλλόγων, σε μια κατάμεστη αίθουσα. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχει μια μικρή θεατρική παράσταση για τα μικρά παιδιά των μελών των Συλλόγων, αλλά κι ένας πλούσιος μπουφές με μεζέδες και ποτά που έφεραν τα μέλη των δύο Συλλόγων.

 

Ως εδώ θα μου πείτε όλα είναι όπως τα κάνουν και άλλοι Ικαριακοί Σύλλογοι για τα μέλη τους. Το διαφορετικό στην σημερινή εκδήλωση ήταν ότι επάνω στη σκηνή, την ώρα της κοπής της πίτας ανέβηκαν και τα δύο Διοικητικά Συμβούλια, σε μια (πρώτη μετά από αρκετά χρόνια) κοινή εκδήλωση, δύο Συλλόγων από διπλανά χωριά, που μπορεί κάποιοι να ήταν συγγενείς, μπορεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (μια και είναι στην ίδια περιοχή ) να είναι κοινά και να παλεύουν για την επίλυση τους και οι δύο Σύλλογοι, κοινός στόχος (ποιός δεν θα το ήθελε άλλωστε) είναι η ανάπτυξη της περιοχής τους, και ήδη εκτελείται ένα έργο, που όταν τελειώσει θα είναι πόλος έλξης επιστημονικού και όχι μόνο τουρισμού, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από άλλες χώρες όλου του κόσμου. Ωραία θα πει κάποιος τρίτος, τι το σημαντικό έχει μια κοινή παρουσία των Δ.Σ. δύο Συλλόγων επάνω στην σκηνή;;

Εδώ επιτρέψτε μου να πω (προσωπική μου άποψη – αν θέλετε διαφωνείτε) ότι αυτή η απλή κατά τ' άλλα κίνηση, έβγαλε ένα μήνυμα. Πως η νέα γενιά (μια και τα περισσότερα μέλη των Δ. Σ. είναι νεαρής ηλικίας, άντε μερικοί να είναι μέσης ηλικίας), ξεπέρασε τις όποιες διαφορετικές απόψεις υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια και μετέφερε σ' όλους εμάς που τους παρακολουθούσαμε, πως σ' αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάει ο τόπος μας, μια ενωτική παρουσία δύο Συλλόγων σε μια εκδήλωση (κι ας είναι μόνο αυτή – μην είμαστε υπερβολικοί να ζητάμε περισσότερα), δίνει το "στίγμα" που έχει ανάγκη ο καθένας μας.

 

Να είμαστε ενωμένοι στα κοινά (διατηρώντας πάντα ο καθένας την αυτοτέλεια του), γιατί οι κίνδυνοι που παραμονεύουν έξω από την πόρτα μας, θέλουν ένα λαό διαιρεμένο, ενώ αν δουν τέτοιες κινήσεις ανησυχούν. Και αυτό πρέπει να γίνει παράδειγμα και σ' άλλους Συλλόγους του νησιού, γιατί εδώ ταιριάζει το γνωστό μεταδικτατορικό σύνθημα "λαός ενωμένος ποτέ νικημένος". Και τα προβλήματα στη περιοχή μας και ιδιαίτερα στο νησί μας συνεχώς αυξάνονται, ας μην προσθέτουμε κι άλλα που έχουν σχέση με τον πολιτισμό μας. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος των "έξω από δω φίλων μας", να εξαφανίσουν κάθε πολιτιστική ταυτότητα που έχει κάθε γωνιά της Ελλάδας. Θα μου πείτε με μια μόνο εκδήλωση, όπως η αποψινή "εξορκίζεις το κακό";

 

Ναι είναι η απάντηση μου και σας καλώ να σκεφθείτε τί μηνύματα έβγαλε η αποψινή εκδήλωση; Πρώτον η συνάντηση κοντοχωριανών έδωσε το μήνυμα της επικοινωνίας, που έχουμε κρατήσει στα χωριά μας ανά τους αιώνες. Αυτό δεν γινόταν άλλωστε παλαιότερα στα χωριά μας, όταν βρισκόμαστε σε οποιονδήποτε χώρο, από την εποχή της "αφάνειας " μέχρι σήμερα; Δεύτερον έδωσε στα μέλη τη δυνατότητα να αποδείξουν τη φιλοξενία του τόπου μας, παρασκευάζοντας και προσφέροντας πολλούς μεζέδες και κρασί, κερνώντας συγγενείς, συγχωριανούς και φίλους που παραβρέθηκαν σήμερα σ' αυτό το χώρο.

 

Αυτό άλλωστε δεν γίνεται σαν έθιμο σε όλα τα σπίτια των χωριών του νησιού, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, με τους "καλαντάρηδες" για να πάει καλά η χρονιά; Αυτό "μεταφέρθηκε " κι εδώ με μεγάλη επιτυχία. Και τρίτον και τελευταίο, μήπως η ομόνοια και η σύμπνοια που μας "μετέφεραν" σήμερα τα μέλη των Δ. Σ. με την κοινή αυτή κοπή της πίτας ( και το τονίζω ας είναι η μοναδική κοινή τους εκδήλωση) τα συμπεράσματα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα για το μέλλον και το παράδειγμα τους θα πρέπει να το "μελετήσουν" κι άλλοι Σύλλογοι.

banner

 

Τέλος θερμά συγχαρητήρια σ' όλους. Άψογη διοργάνωση, καλό παιδικό θεατρικό πρόγραμμα, πλούσιος μπουφές με εδέσματα και ποτά και αρκετά δώρα για τα μέλη. Τι άλλο να πεις, ένα μεγάλο ευχαριστούμε!!!!

[nggallery id=16]

Σωτήρης Πολίτης – ikariaki.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue