Home ΚοινωνίαΒίντεο Βίντεο: Η Απεργιακή κινητοποίηση στην Ικαρία 20/2/2013

Βίντεο: Η Απεργιακή κινητοποίηση στην Ικαρία 20/2/2013

by ikariaki.gr
0 comment

Από τις  απεργιακές  συγκεντρώσεις  Ε.Κ.Σ & Ν.Τ ΑΔΕΔΥ στον Αγ. Κήρυκο και στον Εύδηλο  Ικαρίας, στις 20/2.

Στις  συγκεντρώσεις  χαιρέτησαν :

 

– εκπρόσωπος του σωματείου συνταξιούχων  Ικαρίας

banner

–  -//-   του σωματείου επισιτισμού – τουρισμού

–  -//-   του Σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ  

–  -//-   σωματείου οικοδόμων Ικαρίας

–  -//-  της ένωσης τεχνικών ΔΕΗ

–  -//-  Της Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ Ικαρίας

–  -//-  του συλλόγου δημοκρατικών γυναικών Ικαρίας

 

Η κεντρική ομιλία στη  συγκέντρωση του Αγίου Κηρύκου έγινε από εκπρόσωπο του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ,

και στη συγκέντρωση του Ευδηλου από εκπρόσωπο του Εργατικού  Κέντρου

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση του Ευδήλου

[nggallery id=28]

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση του Αγίου Κηρύκου

[nggallery id=29]


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 20/2/2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 

Εμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 20/2/2013 στις πλατείες του Αγίου Κηρύκου και του Ευδήλου κατά την διάρκεια της 24ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας

 

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΤΑΣ ΟΤΙ

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η Ε.Ε. θέλουν να αφήσουν τον εργάτη χωρίς κανένα δικαίωμα, ανυπεράσπιστο, έρμαιο στα νύχια των εργοδοτών.

Μας θέλουν μόνους, χωρίς δικαιώματα, απέναντι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Ήδη χωρίς Συλλογική Σύμβαση και με την απειλή της απόλυσης, εφαρμόζονται οι ατομικές συμβάσεις με μισθούς πείνας. Θέλουν να μειώσουν κι άλλο τον κατώτερο μισθό.

Η κυβέρνηση των μονοπωλίων σε όποιον αντιστέκεται εφαρμόζει το «νόμος και τάξη». Με τα ρόπαλα των ΜΑΤ και την ιδεολογική τρομοκρατία των ΜΜΕ επιβάλλουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Υπερασπίζονται τα κέρδη των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών ομίλων και επιβάλλουν τα μεροκάματα πείνας, την φτώχεια και την εξαθλίωση. Επιστρατεύουν όσους αντιστέκονται και θέλουν να καταργήσουν με νόμο το δικαίωμα της απεργίας.

Δεν αντέχουμε άλλο, δεν έχουμε να πληρώνουμε τους φόρους τους και τα χαράτσια τους. Να πληρώνουμε τις φοροαπαλλαγές και τα υπερκέρδη του κεφαλαίου. Δεν αντέχουμε άλλο την φτώχεια και την ανεργία. Δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε φόρους και να μην έχουμε υγεία, παιδεία και πρόνοια. Να είμαστε απομονωμένοι χωρίς συγκοινωνίες με πανάκριβα εισιτήρια.

Κανείς μόνος του απέναντι σε αυτή την βάρβαρη πολιτική. Όλοι μαζί (εργάτες αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες και νέοι) μπορούμε να τους σταματήσουμε.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  1. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων. Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  2. Εδώ και τώρα να υπογραφτεί η ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΓΣΣΕ). Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 € ως αφετηρία για υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ. Το κατώτερο μεροκάματο να ορίζεται με συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι από τον εκάστοτε υπουργό. Επέκταση και υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

  3. Όχι στις ατομικές συμβάσεις. Κανείς να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Κανένας ανασφάλιστος. Δουλειά για όλους, με πλήρες ωράριο και δικαιώματα. Κανένας Άνεργος.

  4. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

  5. Αποκλειστικά Δημόσιο & Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση. Να ακυρωθεί η απόφαση για συγχώνευση των Νοσοκομείων Ικαρίας – Σάμου. Δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ και τις μονάδες υγείας.

  6. Ενιαίος, δημόσιος φορέας ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας. Καθημερινά δρομολόγια, μείωση των εισιτηρίων, όχι στην ιδιωτικοποίηση λιμανιών και αεροδρομίων.


Δελτίο Τύπου

Για την Απεργία και τις Απεργιακές Συγκεντρώσεις

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, τους φοιτητές, σπουδαστές και τις γυναίκες που από τις κοινές μαζικές τους συγκεντρώσεις, από τα κοινά τους μπλόκα στάλθηκε αποφασιστικό το μήνυμα :

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Τα εκβιαστικά διλλήματα, η βία, η τρομοκρατία, η καταστολή του κεφαλαίου και των πολιτικών του υπαλλήλων θα απαντηθούν με ακόμα πιο αποφασιστικούς μαζικούς εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Με ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα στην οικοδόμηση του κοινού μετώπου εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων, της νεολαίας και των γυναικών.

Αυτό ήταν και το μήνυμα της σημερινής απεργίας, των μαζικών κοινών συγκεντρώσεων.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

 Ο φόβος και οι κυβερνητικοί εκβιασμοί δεν θα περάσουν.

 Εχθρός του λαού δεν είναι ο ίδιος ο λαός και οι αγωνιστικές του εκδηλώσεις. Εχθρός του λαού είναι οι κεφαλαιοκράτες, τα μονοπώλια που απομυζούν τον πλούτο που αυτός παράγει. Είναι η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου που με την φωτιά και το σίδερο θέλουν να μετατρέψουν την εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα σε μια αγελάδα που αδιαμαρτύρητα θα την αρμέγουν  τα μονοπώλια και οι κεφαλαιοκράτες.

 Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Η εργατική τάξη τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν την δύναμη και αργά αλλά σταθερά θα καταχτήσουν και την θέληση να βάλουν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

 Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τις διοικήσεις των σωματείων, των ομοσπονδιών, των εργατικών κέντρων χωρίς χάσιμο χρόνου, από αύριο κιόλας με συσκέψεις, περιοδείες, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, να συζητήσουν με τους εργαζόμενους την κλιμάκωση της δράσης για την υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων, τα επόμενα κοινά βήματα της κοινής δράσης τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

 Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

20 Φεβρουαρίου 2013


Ψήφισμα για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Ικάριας, εκφράζουμε την αγωνιστική αλληλεγγύη μας στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών στην Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας, που έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης και την ΚΑΠ της Ε.Ε. Όπως χτυπιέται η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα ταξικά μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, χτυπιέται και η φτωχή αγροτιά. Με τα χαράτσια, τους δυσβάσταχτους φόρους σε εισόδημα και χωράφια, την μείωση επιστροφής του ΦΠΑ, του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, το πετσόκομμα των εξευτελιστικών συντάξεων του ΟΓΑ και την κατάργηση των δώρων, τις μεγάλες αυξήσεις των εισφορών στον ΟΓΑ, της ΔΕΗ και τον ΕΛΓΑ, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, θα μειωθεί ακόμα περισσότερο το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και θα οδηγήσει σημαντικό τμήμα τους στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα. Χιλιάδες αγρότες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν εισφορές στον ΟΓΑ. Οδηγούν την φτωχή αγροτιά στην ανεργία και παραδίνουν τη γη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών, ενώ η κτηνοτροφία οδεύει στον αφανισμό εντείνοντας την διατροφική εξάρτηση του λαού μας. Ταυτόχρονα οι μικροί αγρότες-κτηνοτρόφοι βλέπουν το κόστος παραγωγής να αυξάνει και να πουλάνε την παραγωγή τους μισοτιμής για να αυξάνουν τα κέρδη τους έμποροι, βιομήχανοι και εισαγωγείς τόσο σε βάρος των αγροτών-κτηνοτρόφων όσο και της λαϊκής κατανάλωσης, αφού οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι αγοράζουμε ακριβά τα προϊόντα.

Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά του μεγάλου κεφαλαίου, η κυριαρχία των μονοπωλίων για να μας ξεζουμίζουν και να αποκομίζουν όλο και περισσότερα κέρδη. Ληστεύουν την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.

Επομένως ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, ενάντια στην βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να έχουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Μπορούμε με την συμμαχία μας και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να πάρουμε την εξουσία και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ. Το κλίμα τρομοκρατίας ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες που είναι σε εξέλιξη από την συγκυβέρνηση του κεφαλαίου, δεν θα περάσει. Ο κοινός αγώνας εργατών, μικρών αγροτών και ΕΒΕ θα αχρηστεύσει την κρατική βία και τρομοκρατία.

Ικαρία 20/2/2013

You may also like

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Edtior's Picks

Latest Articles

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue