Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Τουρισμός: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα φιλόξενίας δημοσιογράφων-διαμορφωτών γνώμης στην Ικαρία

Τουρισμός: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα φιλόξενίας δημοσιογράφων-διαμορφωτών γνώμης στην Ικαρία

by ikariaki.gr
4 views

ικαρία σευχέλες

Σάμος, 29 Ιουνίου 2015

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα φιλοξενίας δημοσιογράφων – διαμορφωτών γνώμης σε συνεργασία με τα αρμόδια γραφεία ΕΟΤ και σε συντονισμό με τη Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Αναλυτικότερα:

1. Την Ικαρία επισκέφτηκε (18-25/06) Ιταλικό τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο ενδιαφέρεται για την ιδιαιτερότητα του νησιού και πραγματοποίησε γυρίσματα με θέμα τη μακροζωία και τις παραδόσεις του. Η εταιρία παραγωγής του τηλεοπτικού συνεργείου συνεργάζεται με την τηλεοπτική εκπομπή GEO του καναλιού RAI 3. Το συνεργείο αποτελούνταν από τους Susanna Baccetti και τον παραγωγό Giocchino Castiglione.

Η φιλοξενία πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη των επιχειρήσεων ΔΟΛΙΧΗ TOURS, τα ξενοδοχεία «ΕΡΩΦΙΛΗ» στον Αρμενιστή, «ΙΚΑΡΙΟΝ» στα Θέρμα, τα εστιατόρια «ΑΡΤΕΜΙΣ» και την ψαροταβέρνα «ΑΝΝΑ» στο χωριό Νας. Απευθύνουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Δημήτρη Μύτικα του ΔΟΛΙΧΗ TOURS για την άψογη συνεργασία και την πολύτιμη συμβολή του, χωρίς την οποία, θα ήταν αδύνατη η υλοποίηση του προγράμματος. Ευχαριστούμε επίσης, για την πολύτιμη και καθοριστικής σημασίας συμβολή, τους:

banner

κ. Πετσάκο Σταύρο για το χρόνο του και τη διάθεση του σκάφους του, τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου/καφέ «Στον Γιαλό κάνει Φουρτούνα» για την πολύτιμη συμβολή του στις κινηματογραφικές λήψεις της περιοχής Μαγγανίτη, το σύλλογο επαγγελματιών Θερμών «Ο Απόλλωνας» και τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Παραλία» στα Θέρμα Ικαρίας για την υποδοχή και φιλοξενία των δημοσιογράφων στην περιοχή τους, τον κ. Παναγιώτη Σαφό, που δέχθηκε να ανοίξει το σπίτι του και την καρδιά του και να επιτρέψει να κινηματογραφηθούν τα υπέροχα δημιουργήματά του σκαλισμένα σε τεράστια τμήματα ξύλου, τον κ. Λεσσέ Γεώργιο για την άψογη υποδοχή στο σπίτι και στο αγρόκτημά του, τον κ. Αποστόλη Καρίμαλη από το «Σπίτι του μελιού» για τη διάθεση του απαραίτητου εξοπλισμού (στολές, γάντια κ.ά ), καθώς και του χρόνου και των γνώσεών του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων με θέμα τη μελισσοκομία, τους υπεύθυνους του αερολιμένα Ικαρίας και το προσωπικό για την άμεση ανταπόκριση στην εύρεση κατάλληλων θέσεων για τις λήψεις αναχώρησης από αέρος, το γυναικείο συνεταιρισμό παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων στο Χριστό Ραχών και τέλος την Ξένια για τη συλλογή άγριων βοτάνων, καθώς και τον Γιάννη Γαγλία ιδιοκτήτη του παραδοσιακού ξυλόφουρνου στον Άγιο Δημήτριο Ραχών για την επίδειξη της διαδικασίας παρασκευής ψωμιού με προζύμι και χρήσης του ξυλόφουρνου.

2. Τα νησιά Σάμο, Ικαρία και Φούρνοι επισκέφθηκαν (8-16/06) οι Ιταλοί δημοσιογράφοι Marco Restelli και Elena Bianco. Οι δημοσιογράφοι αρθρογραφούν σε περιοδικά μεγάλης κυκλοφορίας της χώρας τους και σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η συλλογή στοιχείων και εντυπώσεων από τα νησιά μας για την πραγματοποίηση αφιερώματος.

Η παραπάνω φιλοξενία πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη του Δήμου Φούρνων, των επιχειρήσεων KERVELI VILLAGE HOTEL, ξενοδοχείο «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» στους Φούρνους, πανσιόν «ΑΓΡΙΟΛΥΚΟΣ» στα Θέρμα Ικαρίας, DORYSSA SEASIDE RESORT, LEMY RENT A CAR στην Ικαρία, SAMOS OUTDOORS, «ΤΟ ΡΑΝΤΣΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥΡΗ, και του Καπετάν Ανδρέα Πασχάλη.

3. Στη Σάμο πραγματοποίησε γυρίσματα τηλεοπτικό συνεργείο από την Τουρκία (12-16/06). Το τηλεοπτικό συνεργείο δραστηριοποιείται στο ΙΖ ΤV, κανάλι ντοκιμαντέρ της Τουρκίας, σε εκπομπή με θέμα τη γαστρονομία και παρουσιαστή το δημοφιλή φωτογράφο και σεφ στη γειτονική χώρα, Wilco van Herpen.

Η φιλοξενία πραγματοποιήθηκε με τη σύμπραξη των επιχειρήσεων Ξενοδοχείο ΔΑΦΝΗ στον Άγιο Κων/νο, AUTO UNION SAMOS, SAMOS OUTDOORS και BEACH BAR ΝΑΥΑΓΟΣ.

Να ευχαριστήσουμε επίσης, τις επιχειρήσεις, που με την πολύτιμη αρωγή τους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων με την παρουσίαση συνταγών του τόπου μας. Συγκεκριμένα, τα εστιατόρια: «ΤΑΜΑΜ» κ’ «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ» στο Καρλόβασι, «ΑΡΧΟΝΤΟΣΠΙΤΟ» στα Κοντακέικα, «ΕΛΙΑ» στο Πυθαγόρειο, «ΜΕΖΕΔΑΚΙ at Sofias place» στο Κοκκάρι, «ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ» στους Μυτιληνιούς.

Η επιμέλεια και οργάνωση των προγραμμάτων των φιλοξενούμενων υλοποιείται από το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Η κάλυψη των λοιπών δαπανών γίνεται μέσω του ΕΣΠΑ, από την ενέργεια «Προωθητικές Ενέργειες: Επιχειρηματικές αποστολές και εν γένει αποστολές διαμορφωτών γνώμης».

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕ ΣΑΜΟΥ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue