Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Τοποθέτηση Αγλαΐας Κυρίτση στο Π.Σ. στις 15/12/2016 για την τροποποίηση του Οργ. Εσωτ. Υπηρεσίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου

Τοποθέτηση Αγλαΐας Κυρίτση στο Π.Σ. στις 15/12/2016 για την τροποποίηση του Οργ. Εσωτ. Υπηρεσίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου

by ikariaki.gr
2 views

kyritsi_aglaia_4-1

βορειο αιγαιο γονιμη γραμμη

Είχατε μια εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών από τις 2 Ιουνίου του 2016 και έπρεπε να φτάσουμε 20 μέρες πριν την υλοποίηση των αλλαγών που επιβάλλονται για να μας φέρετε προς συζήτηση την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) με ανακοίνωσή της στις 9 Δεκεμβρίου καταγγέλλει τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, κάτι που κάνουν και οι Σύλλογοι Εργαζομένων και στις δικές μας Περιφερειακές Ενότητες.

 

Οι ανακοινώσεις τους κάνουν μια σοβαρή εκτίμηση για το τι προωθείται με τις συγκεκριμένες αλλαγές.

 

Εσείς έρχεστε για μια ακόμα φορά με εισήγηση ένα υπηρεσιακό έγγραφο, το οποίο απλά αναφέρει εγκυκλίους, νόμους και υποχρεώσεις. Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά ότι αυτό δεν είναι εισήγηση. Είναι υπηρεσιακή διεκπεραίωση και απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

banner

Έχετε ως περιφερειακή Αρχή εκτίμηση για τις προωθούμενες αλλαγές; Τι θέλουν να κάνουν; Ποιος είναι ο στόχος; Τι σημαίνουν οι αλλαγές αυτές για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου; Έχετε γνώμη και εκτίμηση; Δεν είστε υπηρεσιακό πρωτόκολλο. Είστε εκλεγμένη περιφερειακή Αρχή και οφείλεται να έχετε εκτιμήσεις και γνώμη. Δεν είστε απλά οι υλοποιητές εγκυκλίων και ΦΕΚ.

 

Τι μας καλείτε να συζητήσουμε; Τις εγκυκλίους και τους νόμους; Αυτό κι αν είναι αποθέωση της απαξίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με υπηρεσιακό ύφος έρχεται μια υποχρεωτική απόφαση από την κεντρική διοίκηση, η οποία μπαίνει και σε ψηφοφορία, τάχα, για να φορέσει και το μανδύα της δημοκρατικής νομιμοποίησης. Η ψευδεπίγραφη δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο.

 

Πέρα από το αν είστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσετε τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, κάτι που θα ’πρεπε να το καταγγέλλεται συνεχώς, εσείς έχετε γνώμη για τις αλλαγές; Είναι καλές ή κακές; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Θέλουμε επιτέλους μια απάντηση… Επαναλαμβάνω: Μη συμπεριφέρεστε ως -φοβισμένη μάλιστα- υπηρεσία πρωτοκόλλου. Να ακούσουμε έστω μια φορά την πολιτική σας θέση…

 

Στο διά ταύτα:

 

Εμείς λέμε ότι διαφωνούμε με τις αλλαγές που προωθείτε στον οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως καλή υπηρέτες της εκάστοτε κυβέρνησης.

 

Είναι αλλαγές που εντάσσονται στα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου και ενώ έχουν βαρύγδουπους τίτλους, από πίσω κρύβουν επιμελώς από τη μια τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και του κράτους και από την άλλη ακυρώνουν τη δυνατότητα ελέγχου -και διοικητικού και πολύ περισσότερου λαϊκού, δημοκρατικού ελέγχου.

 

Όπως σημειώνουν στις ανακοινώσεις τους και οι εργαζόμενοι, με τις προωθούμενες αλλαγές πλέον ελεγκτής και ελεγχόμενος ταυτίζονται. Και όχι μόνο, αυτό αλλά και για τις όποιες αποφάσεις του περιφερειάρχη, ελεγχόμενος και εγκαλούμενος από το κράτος θα είναι ο υπάλληλος.

 

Το νέο μοντέλο (που δεν εισηγείστε, όπως είπα και στην αρχή, απλά υλοποιείτε) τι προβλήματα θα δημιουργήσει στη λειτουργία των ήδη υποστελεχωμένων υπηρεσιών της περιφέρειας; Το έχετε σκεφτεί;

 

Επιπλέον, θα χρειαστεί για να λειτουργήσει το νέο μοντέλο των οικονομικών υπηρεσιών να γίνουν μετακινήσεις υπαλλήλων; Θα προσλάβετε εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας; Και σ’ αυτά πρέπει να απαντήσετε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στους εργαζόμενους.

 

Είναι προφανές ότι καταψηφίζουμε και σας καλούμε να δώσετε ως περιφερειακή αρχή συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματά μας.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue