Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Σωματεία-Φορείς-Σύλλογοι Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων για τις Δίκες στην Ικαρία

Σωματεία-Φορείς-Σύλλογοι Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων για τις Δίκες στην Ικαρία

by ikariaki.gr
0 views

Σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων-Επισιτισμού Σάμου

ξενοδοχουπαλλήλωνΣάμος, 19-11-2015

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

 

 

Η Διοίκηση του Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία-Τουριστικά-Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου, εκφράζει στήριξη και αλληλεγγύη στους 17 συναδέλφους από την Ικαρία που δικάζονται στις 23 Νοέμβρη.

 

 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ποινικοποίηση των αγώνων.

 

Θεωρούμε ότι όλοι διώκονται για την συνδικαλιστική και λαϊκή τους δράση. Γιατί αγωνίζονται για τα δικαιώματα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

 

 

Οι τέσσερις δίκες που γίνονται την Δευτέρα στην Ικαρία είναι μέρος μιας μεγάλης αλυσίδας διώξεων και δικών που γίνονται σε όλη τη χώρα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Θέλει να περάσει ανώδυνα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. Θέλει λαό και εργαζόμενους υποταγμένους και φοβισμένους. Ακολουθεί το δρόμο των διώξεων και της τρομοκρατίας.

 

 

Οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί από τέτοιες ενέργειες. Αντίθετα πρέπει να οργανωθεί στα σωματεία και οργανωμένα και μαζικά να παλέψει ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία, τόσο μέσα στους χώρους δουλειάς, όσο και στον αγώνα. Να παλέψει για το δίκιο της και για μια καλύτερη ζωή.

 

 

Καλούμε τους συναδέλφους στον επισιτισμό και τα ξενοδοχεία, το λαό όλο, να εκφράσουν συμπαράσταση στους Ικαριώτες συνδικαλιστές, εργαζόμενους και εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση που δικάζονται.

 

 

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

 

ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

 

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


τεχνικοι δεη ικαριας για τις δικες


λασ

Δήμου Σάμου

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

Λές και ήταν χθές…..

Πρίν από 80 χρόνια (δεκαετία του ’30) οδηγούνταν σιδηροδέσμιοι οι Ικαριώτες χωρικοί στα δικαστήρια της Σάμου γιατί δεν είχαν να πληρώσουν τα χαράτσια της φοροληστείας που επέβαλλε το κράτος για να ξεπεράσει την καπιταλιστική κρίση του 1929-1932, σε βάρος του λαού.

Το ίδιο σιδηροδέσμιους οδηγούσε και όσους αντιστέκονταν σ’ αυτή τη ληστρική αντιλαϊκή πολιτική και οργάνωναν τη πάλη του λαού.

Τότε ήταν το «Ιδιώνυμο» του δημοκράτη Βενιζέλου με το οποίο έστελναν κατά εκατοντάδες τους αγωνιστές στα ξερονήσια προς ανάνηψη από «τας κομμουνιστικάς ιδέας των».

Τώρα δεν έχουν (προς το παρόν) Ιδιώνυμο, όμως συνεχίζουν με την ίδια λογική να σέρνουν στα δικαστήρια ,να τρομοκρατούν, να εφαρμόζουν τους νόμους της (αστικής) τάξης τους σε όποιον σηκώνει κεφάλι.

Και τότε και τώρα, την ίδια στρατηγική υπηρετούν οι αστικές κυβερνήσεις (δεξιές, κεντρώες και «αριστερές»). Την στρατηγική διάσωσης της κερδοφορίας των λίγων που πλουτίζουν , ενώ τα λαϊκά στρώματα φτωχαίνουν και εξαθλιώνονται.

Όμως αν οι νόμοι της εξέλιξης προς τα μπρός της ανθρώπινης κοινωνίας χαμπάριαζαν από τα άθλια μέσα που χρησιμοποιούν, τότε θα ζούσαμε ακόμη στις σπηλιές.Αργά ή γρήγορα η λαϊκή πάλη θα γκρεμίσει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, για να οικοδομήσει στη θέση του «το βασίλειο της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς».

Με αυτές τις σκέψεις εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για τις διώξεις των αγωνιστών της Ικαρίας που δικάζονται στις 23 Νοέμβρη και εκφράζουμε την αμέριστη συναγωνιστική μας συμπαράσταση.

Σάμος 19-11-2015 ΓΙΑ ΤΗΝ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Κώστας Τζίχας

Δημήτρης Μαυρατζώτης

Θεανώ Σαρρηγεωργίου


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Σάμος 20 Νοέμβρη 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Οι Διοικήσεις των δύο (2) συνταξιουχικών σωματείων της Σάμου καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.

Την Δευτέρα 23 Νοέμβρη, 17 συναγωνιστές, μεταξύ των οποίων 2 δήμαρχοι, συνδικαλιστές μέλη διοικήσεων σωματείων και του Εργατικού Κέντρου, εργαζόμενοι που απολύθηκαν, σύρονται σε δίκη γιατί στάθηκαν στο πλευρό του λαού, αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν μαζί του κοινωνικά δικαιώματα.

Αντί να τους τιμήσουν που έκαναν το καθήκον τους απέναντι στα παιδιά τους, στον τόπο μας και την κοινωνία, τους σέρνουν στα δικαστήρια.

Αυτό γίνεται γιατί μέσα στα πλαίσια της γενικευμένης αντιλαϊκής επίθεσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θέλουν να φοβίσουν, να τρομοκρατήσουν και να ποινικοποιήσουν κάθε ενέργεια και σκέψη αντίστασης στα εγκληματικά και αντεργατικά τους σχέδια.

Αντί να σέρνει στα δικαστήρια όλους όσους μας καταλήστεψαν τα ταμεία και μας έφεραν στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, αντί να δικάσουν τα λαμόγια, τις μίζες και τις διάφορες λίστες (τύπου ΛΑΓΚΑΡΝΤ), δικάζουν αυτούς που έκαναν το αυτονόητο και που πρέπει να κάνει κάθε έντιμος πολίτης σ’ αυτό το τόπο.

Μας ανησυχούν οι συνεχείς δικαστικές διώξεις που πλέον έχει κάνει βιομηχανία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν μας πτοούν. Δεν πρόκειται να πετύχουν τον στόχο τους μέσα από την τρομοκράτηση ώστε να σταματήσουν και να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης. Είμαστε η τρίτη γενιά και μπορεί να λυγίζουμε από τα χρόνια που κουβαλάμε στην πλάτη μας αλλά το κεφάλι και η πίστη μας στο δίκιο παραμένουν ψηλά. Δεν θα μας γονατίσει και δεν μας λυγίσει κανείς.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να εκφράσουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους που διώκονται.

Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης

Να αθωωθούν ΤΩΡΑ όλοι τους

Οι Διοικήσεις


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι διοικήσεις των σωματείων εργατοτεχνιτών οικοδόμων Καρλοβάσου και Σάμου καταγγέλλουμε τις συνδικαλιστικές διώξεις ενάντια σε εργαζόμενους του γηροκομείου, σε συνδικαλιστές του Π.Α.ΜΕ εκλεγμένους στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων της Ικαρίας, του Εργατικού Κέντρου Σάμου, σε εκλεγμένους άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος και του Δήμου (ο σημερινός Δήμαρχος), οι οποίοι δικάζονται την Δευτέρα 23 Νοέμβρη.

Ο λόγος είναι ένας: πρωτοστάτησαν στους αγώνες του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και διεκδίκησαν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Διεκδίκησαν το δικαίωμα να αγωνίζονται για την ίδια τη ζωή.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας τον ίδιο αντιλαϊκό κατήφορο των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θέλουν να φοβίσουν, να τρομοκρατήσουν και να ποινικοποιήσουν κάθε ενέργεια και σκέψη αντίστασης στα εγκληματικά και αντεργατικά τους σχέδια. Να βάλουν εμπόδια στο λαό να διεκδικήσει το μέλλον το δικό του και των παιδιών του.

Καλούμε όλους τους εργατοτεχνίτες οικοδόμους να εκφράσουν την συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους που διώκονται.

  • Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση της αγωνιστικής δράσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

  • Να σταματήσει κάθε ποινική δίωξη και να αθωωθούν ΤΩΡΑ όλοι τους.

 


 

 

ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης 

Συμπαράσταση στους διωκόμενους στην Ικαρία

Τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη στο δικαστήριο του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, δικάζονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και αιρετοί που έδρασαν για την υπεράσπιση δικαιωμάτων του λαού. Για την συνδικαλιστική και λαϊκή τους δράση.

Συγκεκριμένα:

  • 7 απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας επειδή από το 2012 συνέχισαν απρόσκοπτα τη λειτουργία του ιδρύματος προσφέροντας οικιοθελώς τις υπηρεσίες τους προς τους εναπομείναντες τροφίμους ηλικιωμένους. Μαζί τους δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος.
  • 2 εργαζόμενοι-συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (εκ των οποίων ο ένας είναι πρόεδρος σωματείου) γιατί συμμετείχαν στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας στις 20/2/2013 σε κινητοποιήσεις για να μην κλείσει η ΔΟΥ Ικαρίας.
  • 6 συναγωνιστές (ο νυν Δήμαρχος Ικαρίας, μέλη Δ.Σ. Σωματείων του νησιού και μέλος της διοίκησης του ΕΚΣ), για την κινητοποίησή τους στα λιμάνια Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου, κατά την έλευση του πλοίου ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, στα πλαίσια πανσαμιακής και πανικάριας κινητοποίησης του ΕΚΣ και φορέων για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
  • 2 συνάδελφοι, μέλη Δ.Σ. σωματείου και μαζικού φορέα, για αναγραφή συνθημάτων σε τοιχίο στον Εύδηλο.

Η συνδικαλιστική και λαϊκή δράση έχει μπει στο στόχαστρο κυβέρνησης-μονοπωλίων και ποινικοποιείται. Έχει ανοίξει βιομηχανία διώξεων πανελλαδικά με στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το λαό, να τους φοβίσουν ώστε να ισχύσει σιγή νεκροταφείου στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που καθημερινά παίρνουν και μας εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει στήριξη και αλληλεγγύη στους συναδέλφους που διώκονται.

Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΩΡΑ!

Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δε μας τρομοκρατούν αλλά μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο για να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.

Αργοστόλι 19/11/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ


συλλογος εκπαιδευτικων βυρωνα

Ανακοίνωση

Τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη γίνονται τέσσερις δίκες στην Ικαρία στις οποίες δικάζονται 17 εργαζόμενοι συνολικά. Είναι η σειρά των Ικαριωτών να “λογοδοτήσουν” για τις κινητοποιήσεις τους, μετά τις δίκες που είχαμε στη Σάμο τον περασμένο Οκτώβρη.

Πρόκειται για απολυμένους του γηροκομείου Ικαρίας που συνέχισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και μετά την απόλυσή τους, συνδικαλιστές, δύο δημάρχους κλπ. οι οποίοι αγωνίστηκαν ενάντια στην υποβάθμιση των θαλασσίων συγκοινωνιών και στο κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών στην Ικαρία.

Οι διώξεις αυτές στοχεύουν στο να ποινικοποιήσουν τους αγώνες και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Είναι μια ακόμα προσπάθεια να φιμωθούν οι αγωνιστές και να παραλύσουν οι όποιες αντιδράσεις, ώστε να περάσει ευκολότερα η πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση.

Στεκόμαστε δίπλα στους διωκόμενους συναδέλφους μας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Αυτές οι μεθοδεύσεις όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας κάνουν να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά και μαζικά τους αγώνες μας.

  • Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.

  • Λέμε όχι στην τρομοκρατία και στην ποινικοποίηση των αγώνων.

  • Αγωνιζόμαστε ακόμα πιο αποφασιστικά για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

ΕΛΜΕ Σάμου


Το Δ.Σ του δήμου Ικαρίας για τις δίκες στις 23-11-2015

Στην τελευταία του συνεδρίαση (20/11/2015) το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ικαρίας λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ποινικές διώξεις που εκδικάζονται στις 23/11/15, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την συμπαράσταση του στους διωκομένους, με το παρακάτω ψήφισμα :

«Το δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας καταγγέλλει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης. Εκφράζει στήριξη και αλληλεγγύη και απαιτεί την αθώωση όσων διώκονται. Στην Ικαρία στις 23 Νοέμβρη σέρνονται σε δίκη 17 άτομα (ανάμεσα τους και 4 εκλεγμένοι του Δήμου Ικαρίας): συνδικαλιστές, εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση και εργαζόμενοι, που μπήκαν στην πρώτη γραμμή πάλης, ως όφειλαν να κάνουν, για να υπερασπιστούν εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Δικάζονται για την συνδικαλιστική και λαϊκή τους δράση. Οι διώξεις και οι δίκες εργαζομένων και συνδικαλιστών έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα μορφή χιονοστιβάδας. Τόσο στα νησιά μας όσο και πανελλαδικά υπάρχει βιομηχανία διώξεων

Ο λαός και το ταξικό κίνημα των νησιών μας δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν πρόκειται να λυγίσει. Είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή πάλης για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, για το δίκιο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Ο λαός δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα!

Απαιτούμε καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης.

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ! »

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης το συμβολικό κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου την Δευτέρα 23/11/15 και την συμμετοχή (Δ.Σ και εργαζόμενοι) στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστήριο στις 8:30 το πρωί.

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ


παμεΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΑΜΟΥ

Η Γραμματεία Σάμου του ΠΑΜΕ εκφράζει συμπαράσταση και αλληλεγγύη, στους διωκόμενους 17 συναδέλφους, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εργαζόμενους στο Γηροκομείο Ικαρίας και αιρετούς (μεταξύ τους και ο σημερινός Δήμαρχος Ικαρίας), που δικάζονται τη Δευτέρα στις 23 του Νοέμβρη στην Ικαρία, σε 4 διαφορετικές δίκες.

Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση των αγώνων του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Καταγγέλλουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις και να αθωωθούν όσοι δικάζονται. Διώξεις που το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί σε όλη τη χώρα και θα ενταθούν ακόμη περισσότερο, προφανώς για να τρομοκρατήσουν το λαό ώστε να μη διεκδικεί και να μην αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ. και μεγάλου κεφαλαίου.

Οι Διώξεις αυτές συνδέονται και με την πρόθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της άρχουσας τάξης να αλλάξουν το συνδικαλιστικό νόμο και να βάλουν πρόσθετα εμπόδια στους αγώνες του εργατικού κινήματος.

Απάντηση στην τρομοκρατία και την καταστολή θα δώσει η οργανωμένη, ταξικά προσανατολισμένη και μαζική εργατική και λαϊκή δράση. Μέσα από τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, σε τόπους δουλειάς και γειτονιές. Οργανωμένη δράση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στις απολύσεις, στους πλειστηριασμούς, στις μειώσεις μισθών. Ενάντια σε κυβέρνηση και κόμματα που συνεπικουρούν. Ενάντια σε Ε.Ε. και μονοπώλια. Οργάνωση και δράση για την αντεπίθεση και την ανατροπή αυτή της πολιτικής.

Ο λαός δεν έχει δοκιμάσει ακόμη τη δύναμή του.

Δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του κουβέντα.

Όταν το κάνει, ένα είναι σίγουρο: «…θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς».

Δε θα μας νικήσουν.

Εμείς θα τους νικήσουμε και θα τους ανατρέψουμε!

Να σταματήσει τώρα η ποινικοποίηση των αγώνων και

οι διώξεις όσων διεκδικούν και αντιστέκονται!

Να αθωωθούν ΤΩΡΑ όλοι όσοι δικάζονται!

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue