Home ΑρθρογράφοιΕλεύθερη Πένα Το Πέραμα …Η πόλη των αντιθέσεων!

Το Πέραμα …Η πόλη των αντιθέσεων!

by ikariaki.gr
16 views

perama1  «Tο Πέραμα δεν είναι μόνο οι παράγκες που βλέπουμε στις ειδήσεις , είναι μια όμορφη πόλη σε χαρισματική γεωγραφική της θέση (βουνό και θάλασσα) ,με καταπράσινο  πεζόδρομο από την μία άκρη της πόλης μέχρι την άλλη, που δεν υπάρχει αλλού.»

«Πέραμα είναι η μόλυνση στην ατμόσφαιρα, η μπόχα απ’ την Ψυττάλεια, οι πολυκατοικίες  θηρία, η Cosco που αναπτύσσετε ανενόχλητη.»
«Το Πέραμα με δεκάδες συλλόγους, πολιτιστικά δρώμενα, πολλούς καλλιτέχνες και μουσικούς, δραστήριους κατοίκους, γειτονιές,  ασβεστωμένα σπίτια ,ιστορία, θάλασσα, , όμορφους ανθρώπους  και  αλληλεγγύη.»
perama-6
«Στο Πέραμα οι πλειονότητα των κατοίκων  το βρομίζει και να το γεμίζει σκουπίδια. Τα σχολεία μας έχουν πολύ βία και εκφοβισμό.»
«Το Πέραμα είναι όμορφο και θα παραμείνει όμορφο.»
«Η πλατεία Ηρώων είναι αίσχος. Μία πλατεία για να πηγαίνουμε τα παιδιά να κάνουν λίγο ποδήλατο και την έχετε αφήσει μέσα στη βρώμα»
 «Το Πέραμα και σήμερα έχει σημεία ,σπίτια και δρόμους καλύτερα από τις άλλες συνοικίες του Πειραιά.»
 
«Η πρόνοια είναι άθλια και γεμάτη τσιμπούρια, ας καθαρίσει κάποιος τους χώρους, είναι κρίμα.»
«Το Τέρμα είναι βρώμικο και παρατημένο, δεν υπάρχει υπηρεσία να το καθαρίσει; Άμα θελαν το Τέρμα θα ήταν κούκλα.»
 
«Ποτέ δεν κατάλαβα τι ωφελεί η υπερβολή σε όσους δημοσιογραφίσκους αναφέρονται κατά καιρούς στο Πέραμα. Γιατί ψάχνετε να βρείτε μόνο την μιζέρια και την κακομοιριά. Έλεος πια με τον κανιβαλισμό σας. Είμαι γεννημένος Περαματιώτης, πετυχημένος στο επάγγελμα μου, με δύο παιδιά επιστήμονες, κατοικούμε όλοι στο Πέραμα και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό.»*
Πριν από περίπου ένα χρόνο , στο Πέραμα  ξεκινήσαμε το peramamagazine.gr  ως μια προσπάθεια δημιουργίας ενός  χώρου ενημέρωσης σχετικά με την πόλη μας. Επίσης στόχος μας ήταν  να αναδειχθεί η ομορφιά, ο χαρακτήρα  αλλά και τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της.
Κατά την διάρκεια του χρόνου  η συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία με τον κόσμο μας έκανε να καταλάβουμε  τα ουσιαστικά προβλήματα της πόλης.
Προσωπικά είδα έναν κόσμο με ευαισθησίες, ανήσυχο, αγανακτισμένο, απογοητευμένο ,που αναπολεί τους παλιούς  καιρούς,  που όμως βρίσκει ομορφιά στην άσχημη πόλη και που ονειρεύεται  ένα μέλλον που του ταιριάζει. Τελευταία  ενόψει εκλογών βλέπω πληθώρα δημοτικών συνδυασμών και πολιτικών γραφείων  που εμφανίζονται  στην λεωφόρο.  Χαίρομαι για τους δραστήριους πολίτες  αλλά φοβάμαι για τα ικανά άτομα τα οποία θα χαθούν μετά τις εκλογές τα οποία θα μπορούσαν να συγκροτήσουν έναν δυνατό Δήμο.
 Ο Δήμος μας έχει ίσως τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες  , τα περισσότερα προβλήματα και τα πιο ουσιαστικά. Πολύ από εμάς  που ζούμε σε αυτή την πόλη δεν ξέρουμε πως είναι η ζωή στα σπίτια πάνω από την Shell , πως 1.500 οικογένειες δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, πως  8.000 μητέρες και παιδιά είναι ανασφάλιστα.
Αρνούμαι  να πιστέψω  ότι η πόλη αυτή είναι η πόλη της μιζέριας, αλλά όμως είναι αλήθεια ότι έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργία  στην  Αττικής. Αντιλαμβάνομαι  ότι το Πέραμα είναι μια όμορφη πόλη με χαρισματική γεωγραφική θέση αλλά όμως είναι  βρώμικο και μολυσμένο. Μου αρέσει που το πρωί λέω  καλημέρα στον γείτονα μου , όμως ταυτόχρονα θλίβομαι που τα πάντα είναι παρατημένα στην μοίρα τους.
Για μένα το Πέραμα είναι όλα αυτά που αποτυπώνει η εικόνα στο εξώφυλλο. Ομορφιά, απλότητα, ευαισθησία, φτώχια και αξιοπρέπεια.
Είναι μια πόλη με αντιθέσεις. Στο μοναδικό που δεν υπάρχει αντίθεση είναι στο ότι είναι μια πόλη που την αγαπάνε οι κάτοικοί της. Και μόνο όλοι αυτοί μαζί μπορούν να την βοηθήσουν.
Βασιλεία Καττέ
για το peramamagazine.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue