Home Κοινωνία Το ΠΑΜΕ για τις δολοφονίες γυναικών: “Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να παλέψουν μέσα από τα συνδικάτα τους”

Το ΠΑΜΕ για τις δολοφονίες γυναικών: “Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να παλέψουν μέσα από τα συνδικάτα τους”

by ikariaki.gr
64 views

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τις δολοφονίες γυναικών

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα να δυναμώσουν τον αγώνα τους για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των γυναικών. Να δυναμώσουν την παρουσία τους παντού και ιδιαίτερα εκεί όπου υπάρχουν γυναίκες και ιδιαίτερα νέες. Να εντάξουν στις διεκδικήσεις τους, στις ΣΣΕ τα ιδιαίτερα αιτήματα τους. Να μαζικοποιήσουν τα σωματεία με την ένταξη σε αυτά περισσότερων γυναικών.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να παλέψουν μέσα από τα συνδικάτα τους για την ανατροπή των σχέσεων κάθε μορφής εκμετάλλευσης και βίας. Να γίνει υπόθεση δική τους. Να διαμορφώσουν άλλη στάση ζωής. Να γίνουν αγωνίστριες, να σπάσουν το φόβο και την τρομοκρατία.

Ο συνεχής αγώνας όλων μας απέναντι σε απαράδεκτες και αντιδραστικές απόψεις για τις σχέσεις των δύο φύλων, απέναντι στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που τις γεννάει είναι χωρίς επιστροφή και πρόκειται για αναγκαιότητα. Δεν έχουν θέση σε μας απόψεις που θέλουν τη γυναίκα υποδεέστερη, χωρίς ανθρώπινη αξιοπρέπεια, απαξιώνοντας τη.

Δεν έχουν καμιά σχέση με μας οι αξίες που επιβάλλει η σημερινή εκμεταλλευτική κοινωνία που προτρέπουν στην ατομική στάση ζωής, η λογική της υποταγής, της πειθαρχίας στην οικογένεια. Η λογική της ιδιοκτησίας της γυναίκας, οι διαστρεβλωμένες απόψεις περί αφοσίωσης κλπ.  Η λογική που τη συνδέει με την ιδιοκτησία της περιουσίας, οι βάρβαρες και επιθετικές συμπεριφορές.

banner

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της εκμεταλλευτικής κοινωνίας, του κυνηγητού του κέρδους που θέλει την γυναίκα φθηνό ευέλικτο εφεδρικό δυναμικό, καταπιεσμένη, έτσι οδηγούμαστε στην λογική της λεγόμενης πατριαρχίας, κατάλοιπο της φεουδαρχικής εποχής, με ότι αυτό συνεπάγεται στην κοινωνική καταπίεση της γυναίκας στο σύνολο της κοινωνικής της δραστηριότητας. Αυτές οι αντιλήψεις, που γέννα το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης οδηγούν στους βιασμούς, στην ενδοοικογενειακή βία, στις δολοφονίες των γυναικών. Καμία σχέση στην οικογενειακή ζωή δεν μπορεί να γίνεται εφιάλτης και στο τέλος θάνατος για τη ζωή των γυναικών.

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, της ΕΕ, οι κρατικές υποδομές είναι ελάχιστες και δεν μπορούν να στηρίξουν τις γυναίκες που υπόκεινται σε κακοποίηση, βιασμούς,  κλπ. Απαιτείται ολόπλευρη στήριξη για να μπορεί να σταθεί όρθια, ανεξάρτητη οικονομικά και κοινωνικά για να μπορεί να αντισταθεί, να βρει το θάρρος να καταγγείλει τέτοια περιστατικά, που και στους χώρους δουλειάς είναι καθημερινό φαινόμενο. Τέτοιες υποδομές θεωρούνται κόστος και δεν επιλέγονται.

Καλούμε όλες τις εργαζόμενες-εργαζόμενους, ανεξαρτήτου φύλου, εθνικότητας, θρησκείας, να λειτουργήσουν όλοι μαζί χωρίς αυτούς τους διαχωρισμούς και να παλέψουν ως ένας άνθρωπος ενάντια στην εκμετάλλευση, να εναντιωθούν με θάρρος ενάντια σε κάθε μορφή βίας που έχει να κάνει με το φύλο, την φυλή, το θρήσκευμα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και καταπίεση.

Διεκδικούμε:

  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.), με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.
  • Μέτρα στήριξης των άνεργων γυναικών (επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις), των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να μπορέσουν οι γυναίκες να διεκδικήσουν όλα αυτά που τους ανήκουν και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.
  • Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue