Home ΚοινωνίαΕλλάδα Το ΠΑΜΕ για την Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων

Το ΠΑΜΕ για την Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων

by ikariaki.gr
5 views

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ 20 ΙΟΥΝΗ

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη στα εκατομμύρια των προσφύγων, των ξεριζωμένων σε όλο τον κόσμο, στους δεκάδες χιλιάδες που παραμένουν στοιβαγμένοι στα hotspots και εγκλωβισμένοι στη χώρα μας με τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, με τις αποφάσεις της Ε.Ε. που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψε και υλοποίησε.

Όπως κάθε χρόνο, την παγκόσμια ημέρα προσφύγων θα περισσέψουν η υποκρισία και τα λόγια συμπάθειας απ΄ όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που τάσσονται υπέρ ή δε βγάζουν άχνα για τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., για τη στήριξη στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και πολέμους με δις ευρώ κάθε χρόνο και με επέκταση των βάσεων του θανάτου, απ΄ όλους όσους ευθύνονται για τη δημιουργία των κυμάτων προσφύγων.

Το έγκλημα και τα γεωπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των προσφύγων συνεχίζονται και για όσους γλίτωσαν από τη φωτιά του πολέμου. Συνεχώς μετράμε νεκρούς πρόσφυγες, μάνες, παιδιά και βρέφη, όπως και τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο. Η κάνουλα ανοιγοκλείνει κάθε φορά για τους κυνηγημένους από τον πόλεμο και την εκμετάλλευση με κριτήριο τα κέρδη των λίγων, του κεφαλαίου. Τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών όπως και των ντόπιων εργατών βρίσκονται μονίμως στην πρέσα των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι ίδιοι που προκαλούν πολέμους για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, τα κέρδη τους, είναι που ισοπεδώνουν τη ζωή των εργαζομένων με την αντιλαϊκή πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεών τους, που επίσης υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους.

Όλα τα ΕυρωΝΑΤΟϊκά κόμματα υποστηρίζουν την εμπλοκή την Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς υπηρετώντας τους στόχους και τις επιδιώξεις των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων. Την ίδια στιγμή η αστική τάξη της Τουρκίας κλιμακώνει τις προκλητικές ενέργειες και συνολικά οι εξελίξεις στα πλαίσια της όξυνσης της διαπάλης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της ενέργειας και των δρόμων περάσματός της (π.χ. Περσικός Κόλπος) βάζουν στο στόχαστρο τους εργαζόμενους, τους λαούς της περιοχής.

Η σύγκρουση ιμπεριαλιστικών κέντρων και η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια αποτελούν κατεξοχήν παράγοντα αστάθειας και κινδύνου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ο καλύτερος σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή. Δίνει γη και ύδωρ σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και αναγάγει σε εγγυητές τα γεράκια του πολέμου, που βέβαια ούτε σύνορα, ούτε κυριαρχικά δικαιώματα αναγνωρίζουν, ενώ όπου πηγαίνουν σπέρνουν το θάνατο και την καταστροφή προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους πρόσφυγες και μετανάστες να οργανωθούν στα συνδικάτα, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να παλέψουν από κοινού με τους Έλληνες συναδέλφους τους για δουλειά με δικαιώματα και για τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Καλεί τους εργαζόμενους ακόμα πιο αποφασιστικά να απομονώσουν τους φασίστες, εγκληματίες της Χρυσής Αυγής όπως και κάθε δύναμη που ρίχνει ή ανέχεται το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καλλιεργεί το διαχωρισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους προκειμένου να βαθαίνει η εκμετάλλευση για όλη την εργατική τάξη.

banner

Ενάντια στα δεινά που επιφυλάσσουν για τους εργαζόμενους οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις και οι κυβερνήσεις τους, απάντηση αποτελεί το δυνάμωμα της κοινής πάλης Ελλήνων εργαζομένων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τον πραγματικό ένοχο για το προσφυγικό – μεταναστευτικό όπως και για κάθε ζήτημα που αφορά τη ζωή των εργαζομένων σε σύγκρουση με το δρόμο ανάπτυξης για τα κέρδη του κεφαλαίου που οδηγεί στην ένταση της εκμετάλλευσης, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, τους πολέμους και την προσφυγιά.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Καμιά αλλαγή συνόρων.

  • Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις του θανάτου.

  • Απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου και τη χώρα. Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

  • Να ανατραπούν οι αποφάσεις Ε.Ε. και κυβέρνησης που εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα. Nα κλείσουν τα hot spots.

  • Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και διαβίωσης για τους πρόσφυγες όσο καιρό παραμένουν στη χώρα μας.

  • Με ευθύνη του κράτους να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε τα παιδιά των προσφύγων να νοιώσουν ότι ζουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, σε κανονικές συνθήκες.

  • Κανείς εργαζόμενος με μισθό κάτω από 751ευρώ και υπογραφή των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.

  • Μέτρα προστασίας, συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  • Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων, των νόμων που προωθούν και ενισχύουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

  • Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Απομονώνουμε τους εγκληματίες, δολοφόνους, ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue