Home ΟικονομίαΕργασία Το Επισιτιστικό Σωματείο Ικαρίας για την 48ωρη Απεργία

Το Επισιτιστικό Σωματείο Ικαρίας για την 48ωρη Απεργία

by ikariaki.gr
21 views

επισιτισμός

Μας κλέβουν τον ιδρώτα, το ψωμί, τα όνειρα των παιδιών μας, την ίδια μας τη ζωή!!!

Κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ, θυσιάζουν όλες τις γενιές των εργαζομένων για χάρη

όσων τρέφονται παρασιτικά από τη δική μας και μόνο δουλειά.

Τι άλλο να περιμένουμε για να ξεσηκωθούμε;

Τι καταφέραμε με το φόβο και την αδιαφορία ως τώρα;

  • Χάνουμε το δικαίωμα να δουλεύουμε μόνιμα και σταθερά με 8ωρο-5θήμερο και συλλογικές συμβάσεις.

  • Το αφεντικό θα μας απολύει χωρίς αποζημίωση, για να πάρει στη θέση μας ανασφάλιστο το ενήλικο παιδί μας, ή το ανήλικο για δήθεν μαθητεία.

  • Δεν θα πάρουμε ποτέ ούτε την βασική σύνταξη , γιατί δεν θα μαζέψουμε ποτέ 12.000 ένσημα, γιατί δεν θα αντέξουμε μέχρι τα 65, γιατί δεν θα έχουμε δουλειά!

  • Χωρίς βαρέα & ανθυγιεινά θα πεθαίνουμε στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει πια δημόσιο νοσοκομείο να μας περιθάλψει δίχως να πληρώσουμε αδρά.

  • Το παιδί μας δεν θα μορφωθεί ποτέ, γιατί κυβέρνηση κι εργοδοσία το θέλουν αναλφάβητο εργάτη σε εργασιακό μεσαίωνα, με σχολεία που θα χρηματοδοτούν χορηγοί-πολυεθνικές ανάλογα με τη ζήτηση για τζάμπα εργατικά χέρια.

  • Μείωσαν το επίδομα ανεργίας και σήμερακόβουν το επίδομα ανεργίας από χιλιάδες εργαζόμενουςγια νασυγκεντρώσει η κυβέρνηση ακόμη περισσότερο χρήμα από τη δουλειά τη δική μας, και να επιδοτεί τους εργοδότες. Στην τετραετία θα δικαιούμαστε 400 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (δηλαδή 16 μήνες από 20 που ισχύουν σήμερα).

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Να σταθούμε τώρα στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουμε το καθήκον μας. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα. Κανείς δεν μπορεί να πει πλέον «θα αγωνιστούν οι άλλοι για μένα».Η απεργοσπασία σημαίνει συμφωνία με την πολιτική που μας στερεί το ψωμί από το τραπέζι, το γάλα από τα παιδιά μας, τα φάρμακα από τους γονείς μας, γιατί από εκεί θέλουν να περικόψουν για να ενισχύσουν τη κερδοφορία τους που με τόσο κόπο βγήκε πάνω στις πλάτες μας. Απεργούμε και διεκδικούμε:

  • Υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

  • Να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

  • Να καταργηθούν τώρα οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια & οι δανειακές συμβάσεις.

Κάθε ένας που θα μπει για δουλειά τη μέρα της απεργίας θα βγάλει μεν το μεροκάματο αλλά θα βάλει φωτιά στα δικαιώματά του. Το αποτέλεσμα του κάθε αγώνα που δίνουμε κρίνεται από τη συμμετοχή μας. Να σταθούμε όλοι στο ύψος μας. Να δώσουμε απάντηση αντίστοιχη της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει εναντίων μας.

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τους καθυστερήσουμε. Μπορούμε να τους σταματήσουμε με ακόμη πιο μαζικό, αλλά οργανωμένο αγώνα. Μπορούμε, αν δε μείνουμε μόνο στο αίτημα της καταψήφισης των μειώσεων και των νέων μέτρων, να ανοίξουμε το δρόμο για μια αντεπίθεση που θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.

banner

 

Τώρα δεν σταματάμε τον αγώνα κλιμακώνοντας τη μάχη που δίνουμε για μας και τα παιδιά μας

Απεργούμε 6 & 7 Νοεμβρίου

Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΕΚΣ & του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ

ΤΡΙΤΗ (6/11) 12.00 μεσημέρι Πλατεία ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ (7/11) 12.00 μεσημέρι Πλατεία ΕΥΔΗΛΟΥ

 

3/11/2012

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue