Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΔήμος Ικαρίας Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας για την Χρυσή Αυγή

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας για την Χρυσή Αυγή

by ikariaki.gr
3 views

Δημοτικό Συμβούλιο 2012

ικαρία, 19 Σεπτεμβρίου 2013

 

Για την δολοφονική δράση της «Χρυσής Αυγής»

Συμπατριώτες – ες

Καταγγέλλουμε την  εν ψυχρώ δολοφονία του 34 Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, από  φασίστες εγκληματίες που σχετίζονται με την «Χρυσή Αυγή». Καταγγέλλουμε παράλληλα την δολοφονική επίθεση 50 άνανδρων χρυσαυγιτών στην εργατογειτονιά του Περάματος σε κομμουνιστές εργάτες που έκαναν αφισοκόλληση στέλνοντας 9 από αυτούς στο νοσοκομείο.

Ξεκίνησαν χτυπώντας αδύναμους μετανάστες, προχωράνε χτυπώντας ανθρώπους του μόχθου που απαιτούν τα δικαιώματά τους. Σήμερα δολοφονούν όποιον τολμήσει να αντισταθεί, αύριο θα χτυπήσουν και την πόρτα του σπιτιού μας. Είναι αυτοί που πατώντας πάνω στην δικαιολογημένη αγανάκτηση των εργαζομένων και του λαού που βλέπουν τα μεροκάματα να μειώνονται, τη ζωή και τα δικαιώματα τους να συρρικνώνονται και τα παιδιά τους να μην έχουν μέλλον. Προσπαθούν να δηλητηριάσουν τη συνείδηση του λαού με δήθεν φιλεργατική-φιλολαϊκή φρασεολογία και εθνικιστικές κορώνες εξυπηρετώντας έναν και μοναδικό στόχο: τη θωράκιση των κερδών του κεφαλαίου. Στηρίζουν τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλοξενοδόχων, των βιομηχάνων. Όχι μόνο δεν είναι αντισυστημικοι, όπως αυτοδιαφημίζονται, αλλά είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Αυτού του συστήματος που επιδιώκει να ξεπεράσει την κρίση με 1,5 εκατ. ανέργους, και μεροκάματα των 18 ευρώ για όσους ακόμα δουλεύουν. Αυτοί που μιλάνε για το μεροκάματο του Έλληνα εργάτη είναι οι ίδιοι που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να βρίσκουν εργαζόμενους με 18 ευρώ μεροκάματο, για να στηρίξουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη των εργοδοτών Ελλήνων και ξένων (άλλωστε δεν χωράνε διακρίσεις σε αυτά τα ζητήματα!!!). Είναι οι ίδιοι που απροκάλυπτα στηρίζουν μέσα και έξω από τη βουλή τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.

Καμία τραμπούκικη επίθεση δεν πρόκειται να κλείσει τα στόματα των εργατών που παλεύουν για το δίκιο τους, για την ανατροπή της εξουσίας που γεννάει φασίστες, πολέμους, δυστυχία.

Καλούμε όλους τους Ικαριώτες να απομονώσουν τέτοιες λογικές, να καταδικάσουν τις δολοφονικές επιθέσεις. Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του νησιού να καταδικάσουν την δολοφονική δράση της «Χρυσής Αυγής» και την προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζόμενων.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή και το Δ.Σ. να πάρουν ξεκάθαρη θέση, ενάντια στην εγκληματική δράση της «Χρυσής Αυγής».

banner

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

για την «Χρυσή Αυγή»

 

 

Σε μία εποχή που η οικονομική κρίση απειλεί ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, όταν η κοινωνία βυθίζεται στη φτώχεια, την απελπισία, την απόγνωση, όταν το αύριο και το μέλλον των παιδιών μας φαντάζει ολοσκότεινο, όταν η ανεργία καλπάζει και η ανεργία των νέων φθάνει πάνω από το 60%, ο φασισμός σηκώνει κεφάλι.

Το φασιστικό-ναζιστικό κόμμα- εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή βρίσκει την ευκαιρία να διεισδύσει στην κοινωνία μας.

Παραπλανάει, διαβρώνει, εκβιάζει και εγκληματεί κατά των συμπολιτών μας. Εκμεταλλευόμενοι την άγνοια, την απελπισία και την οργή του Λαού, καλλιεργούν την ξενοφοβία, εξαγοράζοντας συνειδήσεις, καταπατώντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, εκφοβίζοντας καθένα που αντιστέκεται, προσπαθούν να μας μεταβάλουν σε μία κοινωνία μη σκεπτόμενη, χωρίς μνήμη, που το μίσος θα κυριαρχεί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

Μίσος για το συνάνθρωπό μας, μίσος για τη διαφορετική εθνικότητα, διαφορετική φυλή, για τη διαφορετική θρησκευτική ή πολιτική άποψη.

Με εμφανίσεις φασιστικού τύπου, με δάδες, με στολές, με μιλιταριστικούς σχηματισμούς, μα κυρίως με τη βία, με τα τάγματα εφόδου, τρομοκρατούν και επιβάλλουν τις απόψεις τους. Απευθυνόμενοι στα πιο πρωτόγονα ένστικτά, της δύναμης, της επιβολής και της εκδίκησης προσεγγίζουν, διαβρώνουν και εξανδραποδίζουν τη νεολαία μας.

Η παραπλάνηση, ο εντυπωσιασμός και ο εκφοβισμός είναι μέρος της καθημερινής πρακτικής τους. Εκμεταλλεύονται ακόμα την ιστορία μας και χρησιμοποιούν τα εθνικά μας σύμβολα, ως αποκλειστικοί χρήστες και προστάτες τους στις ανόσιες παράτες τους.

Όμως η απλή αναδρομή στην αρχαία αλλά και τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας, άλλα αποδεικνύει. Η φιλοξενία, από την αρχαιότητα, θεωρήθηκε υψηλή ηθική αρετή. Στη σύγχρονη ιστορία μας, αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός πως όλη η Ελληνική Επικράτεια ποτίστηκε με το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, οι οποίοι αγωνιζόμενοι για την Ελευθερία, υπέστησαν απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση βασανίστηκαν φριχτά και πέθαναν από τις σφαίρες, την πείνα, τις αρρώστιες και τις κακουχίες, καθ' όλη τη διάρκεια της ναζιστικής Κατοχής. Ως εκ τούτου οι οποιεσδήποτε οικονομικές συγκυρίες και η κοινωνική κρίση, την οποία βιώνουμε, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγήσουν σε εκπτώσεις αξιών και ιστορική λήθη.

Ο φασισμός, ο ναζισμός, η μισαλλοδοξία και η προπαγάνδα υπέρ της βίας με επίκληση εθνικού, φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους αποτελούν ακραία εγκληματικές συμπεριφορές σε βάρος του ανθρώπου και της ανθρωπότητας και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές σε μια κοινωνία, η οποία θέλει να διαπνέεται από τις αρχές της δικαιοσύνης και της ισότητας και προπάντων σέβεται την ιστορία της.

Η ευθύνη των κομμάτων για το πώς φθάσαμε ως εδώ είναι μεγάλη.

Η γενιά που υπέφερε αλλά αντιμετώπισε και νίκησε το φασισμό σιγά-σιγά φεύγει.

Η ενημέρωση των νέων ανθρώπων από το σχολείο και την κοινωνία είναι ελλιπής.

Η άγνοια, η ανεκτικότητα, οι μικροκομματικές σκοπιμότητες, τα διάφορα συμφέροντα και το κυνήγι της ακροαματικότητας από τα ΜΜΕ, που δίνουν βήμα παραπλάνησης, η αδράνεια της συντεταγμένης πολιτείας να εξασφαλίσει ισονομία για όλους τους πολίτες της, η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, το χαμηλό πολιτισμικό επίπεδο, επωάζουν και συντηρούν αυτά τα φαινόμενα.

Έπρεπε λοιπόν να έλθει η αφύπνιση με το αίμα ενός νέου ανθρώπου, του Παύλου Φύσσα, που ήδη πέρασε στην ιστορία και θα παραμείνει σαν σύμβολο της φασιστικής κτηνωδίας αλλά και της αντιφασιστικής αντίστασης.

 

Η χώρα μας έχει κυρώσει τη Διεθνή Σύμβαση για την εξάλειψη κάθε μορφής φυλετικών διακρίσεων (1965), όπου ορίζεται ότι «όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου και δικαιούνται την ίση προστασία του νόμου ενάντια σε κάθε διάκριση και ενάντια σε κάθε υποκίνηση σε διάκριση … οποιαδήποτε θεωρία ανωτερότητας που βασίζεται στη φυλετική διαφοροποίηση είναι επιστημονικά ψευδής, ηθικά καταδικαστέα, κοινωνικά άδικη και επικίνδυνη, και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για φυλετική διάκριση, στη θεωρία ή στην πράξη, πουθενά … η διάκριση μεταξύ των ανθρώπων με βάση τη φυλή, το χρώμα ή την εθνική προέλευση είναι εμπόδιο στις φιλικές και ειρηνικές σχέσεις μεταξύ των εθνών και είναι ικανή να διαταράξει την ειρήνη και την ασφάλεια μεταξύ των λαών και την αρμονία των ανθρώπων που ζουν ο ένας δίπλα στον άλλο ακόμα και εντός ενός και του αυτού Κράτους» και υποχρεώνει τα κράτη μέρη της Σύμβασης να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων.

Σύμφωνα με το δεσμευτικό για τη χώρα μας άρθρο 20 του Διεθνούς Συμφώνου Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων (1966), ορίζεται ότι τα συμβαλλόμενα κράτη υποχρεούνται να απαγορεύουν δια νόμου κάθε προπαγάνδα υπέρ του πολέμου και κάθε επίκληση εθνικού, φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους, που αποτελεί υποκίνηση διακρίσεων, εχθρότητας ή βίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1 του ελληνικού Συντάγματος (1975), «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας» ενώ, επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 εδ. α' αυτού, «όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων».

 

Ας εφαρμοσθούν λοιπόν άμεσα οι Διεθνείς Συμβάσεις και οι νόμοι της Ελληνικής Πολιτείας, διαφορετικά η αναβίωση των φασιστικών-ναζιστικών θεωριών και μεθόδων και η επικράτηση της εγκληματικής βίας, που χρησιμοποιούν, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο κίνδυνο για τη Χώρα μας.

 

Καλούμε σε κοινό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής όλα τα κόμματα και τις κοινωνικές ομάδες.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue