Home ΚοινωνίαΠολιτικήΑπόψεις Θέλει Τόλμη μα προπάντων Αρετή η Ελευθερία!

Θέλει Τόλμη μα προπάντων Αρετή η Ελευθερία!

by ikariaki.gr
52 views

ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ ΜΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΑΡΕΤΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Σκέφτηκα πολύ να γράψω αυτό το μικρό κείμενο, ίσως να ακύρωνα την προσπάθεια αν έβρισκα έστω μία μικρή χαραμάδα ελπίδας αναθεώρησης ή ανασκευής μίας δήλωσης που ειπώθηκε δημοσίως από πρωτοκλασσάτη βουλευτή Ιστορικού Κόμματος γνωστής για την επιθετική της ρητορική και το πληθωρικό της ταπεραμέντο. (μάταιος κόπος)!

Το ότι δεν είναι μέλος του κόμματος αλλά συνεργαζόμενη και «επομένως» μπορεί να λέει ό,τι θέλει, όπως θέλει, όπου θέλει αποτελεί απλά μία υπεκφυγή έως και κοροϊδία… αμ! Δεν χτίζεται έτσι πολιτικός πόσο μάλλον σοσιαλιστικός λόγος.

Η δήλωση ότι: ο ΣΥΡΙΖΑ κατασκεύασε το «Προσφυγικό» για να πάρει το Nobel… , προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί να μείνει και αναπάντητη.
Σήμερα που φτιάχνουμε τη νέα προοδευτική συμμαχία του Δημοκρατικού και Αριστερού λαού μας, όλες οι σειρήνες δεξιά και αριστερά λυσσομανούν μπας και σταματήσουν αυτό που και αυτοί βλέπουν ότι έρχεται! (μάταιος κόπος)!

Σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην διαδικασία αναγέννησης και μετασχηματισμού απευθυνόμενος στους «πολλούς» και που καταφέρνει να στέλνει μεγάλα μηνύματα συνεργασίας και συμμαχίας με τις δυνάμεις του σοσιαλισμού σε όλη την Ευρώπη, η ηγεσία αυτού του κόμματος, που θα μπορούσε να ήταν δίπλα κι όχι απέναντι επιλέγει στην πιο κρίσιμη ιστορική στιγμή μία πολεμική που θα την ζήλευαν και οι πιο ακραίες αντιδραστικές φωνές.

Σήμερα που για μας είναι το σημείο αφετηρίας , ίσως και η πρώτη στιγμή στην ιστορία της χώρας όπου η Αριστερά μιλάει με τόση ειλικρίνεια στον ευρύ προοδευτικό, δημοκρατικό και ηθικό κόσμο ασχέτως κομματικής προέλευσης, φωνές και δηλώσεις όπως αυτές προδίδουν έναν εφιαλτικό πανικό ο οποίος οδηγεί σε αυτές τις φραστικές «αθλιότητες».

Φοβούνται, ως φαίνεται και φοβούνται πολύ την μοναξιά, την απομόνωση, την αποξένωση από αυτούς που θεωρητικά θα ήθελαν να εκπροσωπούν κι έτσι καταφεύγουν σε έναν ά-λογο λόγο, σε έντονη νευρικότητα με ανόητες θεωρίες σαν αυτές, πρόθυμοι σε όλα τα πανελ των γνωστών «καναλαρχών» να αντιπολιτεύονται με δραματικότητα όχι την κυβέρνηση μα την αντιπολίτευση ! … κι ο φόβος αυτός τους κάνει να υιοθετούν χωρίς ενοχές μία πολιτική που διχάζει αντί να ενώνει, που χρησιμοποιεί το ψέμα, την ανήθικη κατηγορία, την διαστρέβλωση της πραγματικότητας φτάνοντας τόσο χαμηλά που είναι να απορεί κανείς πιο είναι το βαθύτερο κίνητρο; Για άλλη μια φορά τα πάντα υποτάσσονται στις σκοπιμότητες της συγκυρίας!
τι κρίμα γι’ αυτή την πολιτική τους κατάντια!!!

 

Χαρούλα Κ.Κοτσάνη
Οκτώβριος / 2019

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue