Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Τετάρτη 29 – Πέμπτη 30 Νοεμβρίου: 48ωρη Απεργία Υγειονομικών της ΟΕΝΓΕ

Τετάρτη 29 – Πέμπτη 30 Νοεμβρίου: 48ωρη Απεργία Υγειονομικών της ΟΕΝΓΕ

by ikariaki.gr
138 views

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΣΑΜΟΥ Σάμος: 27/11/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

48ωρη Απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Συγκέντρωση 6 μ.μ. Πλατεία Πυθαγόρα Βαθύ

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πανελλαδική Στάση Εργασίας (11 π.μ. – 3 μ.μ.) εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου 14ου μισθού με άμεση καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016-17.

  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ και αύξηση του στο ύψος του νοσοκομειακού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.

  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ, ειδικευόμενων νοσηλευτών)

  • ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου στηρίζει την 48ωρη κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ όλους τους ιατρούς να συμμετέχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, αλλά και όλο το Σαμιακό λαό να συμμετέχουν μαζικά την Τετάρτη 29-11 στις 18:00, στην Πλατεία Πυθαγόρα.

banner

Απαιτούμε: Την άμεση στελέχωση με γρήγορες διαδικασίες του νοσοκομείου Σάμου και όλων των μονάδων υγείας στο νησί με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και όλων των ειδικοτήτων

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με την εντατικοποίηση και τους πετσοκομμένους μισθούς μας, την εργασιακή ομηρία για δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους συναδέλφους αλλά και την ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των ασθενών..

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ (όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση της ΝΔ) ή σε παραρτήματα Ανωνύμων Εταιρειών (όπως μετέτρεψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το νοσοκομείο της Σαντορίνης)

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να εργαζόμαστε σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, γιατί παραμένουν κενές δεκάδες οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

«ολοκλήρωσης της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης» που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης σε βάρος των ψυχικά ασθενών, των εξαρτημένων και των εργαζομένων.

Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2024

Διαιώνιση των μνημονιακών περικοπών σε μισθούς

και αύξηση της φοροληστείας κατά 6,2 δις ευρώ

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, ότι τόσο στη φάση της κρίσης όσο και της ανάκαμψης, χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι.

Διατηρεί τις μνημονιακές περικοπές στους μισθούς μας και την κατάργηση του 13ου – 14ου μισθού ενώ οι αυξήσεις – κοροϊδία που περιλαμβάνει ΔΕΝ αρκούν να καλύψουν τις μεγάλες απώλειες από την ακρίβεια και τη φοροληστεία.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας και των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας για τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος Υγείας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους.

Το Δ.Σ

 

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue