Home ΚοινωνίαΕλλάδα ΤΕ ΚΚΕ Ικαρίας & Φούρνων: Από την επίσκεψη της Κατερίνας Γεράκη στην Ικαρία

ΤΕ ΚΚΕ Ικαρίας & Φούρνων: Από την επίσκεψη της Κατερίνας Γεράκη στην Ικαρία

by ikariaki.gr
156 views

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΕΡΑΚΗ,

ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

   Ευρωεκλογές 2024: Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση σπάμε τα δεσμά της Ε.Ε, στις 9 Ιούνη στέλνουμε μήνυμα και από τον «κόκκινο βράχο». Με αυτό το σύνθημα πραγματοποιήθηκε η διήμερη επίσκεψη στην Ικαρία της υποψήφιας ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ Κατερίνας Γεράκη, δικηγόρο, υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τα Δικαιώματα των Μεταναστών και των Προσφύγων και μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Δικαιοσύνη και τις Λαϊκές Ελευθερίες.

Την 1η μέρα πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στο Π.Δημαρχείο του Αγ.Κηρυκού, με πλούσια και ζωντανή συζήτηση με φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ. Σε αυτές επισημάνθηκε ο αντιδραστικός ρόλος της Ε.Ε. στις πολεμικές συγκρούσεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή και στο αιματοκύλισμα των λαών, στα ζητήματα εμπορευματοποίησης της Υγείας και Παιδείας, στον ρόλο που παίζουν τα αστικά κόμματα κ.α

Την 2η μέρα περιόδευσε σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου της Ικαρίας, όπου συζήτησε με υγειονομικούς και εργαζόμενους, ενώ διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις ελλείψεις σε προσωπικό και τις τραγικές εγκαταστάσεις του κτιρίου. Στην συνέχεια επισκέφτηκε το Δημαρχείο της Ικαρίας, όπου την υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Φανούρης Καρούτσος και ο  αντιδήμαρχος Νίκος Λαρδάς. Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον Χριστό Ραχών.

Στις ομιλίες της τονίστηκαν μεταξύ άλλων: «…Στο μήνα που απομένει μέχρι τις ευρωεκλογές οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε μια πλατιά συζήτηση αποκάλυψης του πραγματικού χαρακτήρα και της ουσίας της ΕΕ, προκειμένου να χαλάσουμε την επιχείρηση ξεπλύματός της από τις αστικές δυνάμεις και να συμβάλλουμε στην άνοδο του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής…»

banner

«…Οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες, ορισμένοι με πρωτόγνωρη συμμετοχή και νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε πολλά κράτη της ΕΕ, στοιχειώνουν τα όνειρα τους. Το κύμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, όσο κι αν προσπάθησαν να το θάψουν στην προπαγάνδα των μμε, είναι γι’ αυτούς καμπανάκι. Είναι στο χέρι μας να κάνουμε τις ανησυχίες τους ακόμα πιο μεγάλες, να νιώσουν αυτοί κι όχι εμείς ασταθείς και αδύναμοι απέναντι στην πραγματική δύναμη των παραγωγών του πλούτου…».

«…Μπορούμε να στείλουμε μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ΕΕ, να στείλουμε στη σφηκοφωλιά του Ευρωκοινοβουλίου κομμουνιστές και αγωνιστές που θα είναι η φωνή των εργατικών και λαϊκών διεκδικήσεων… Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι και ψήφος αγώνα και ελπίδας, πίστης ότι μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού συνολικά, να ζήσουμε σε έναν κόσμο καλύτερο, χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και βάσανα. Σε έναν κόσμο που τα αποτελέσματα της ανθρώπινης εργασίας, ο παραγόμενος πλούτος θα ανήκει στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του. Στον κόσμο του σοσιαλισμού…».

Τέλος επισημάνθηκαν οι επόμενες πολιτικές δραστηριότητες του ΚΚΕ στην Ικαρία και συγκεκριμένα:

  • Την Τετάρτη 1η Μάη στις 10.30 π.μ. στο Μνημείο Εκτελεσμένων της Καισαριανής στον Εύδηλο, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης, για τα 80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών.
  • Στα μέσα Μάη επίσκεψη και ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Ικαρία και Φούρνους με τον δημοσιογράφο και υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ Νίκο Αγγελίδη.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue