Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Τα ”Νέα Συμπληρωματικά Έργα Υποδομής Λιμένα Ευδήλου” θα συζητηθούν στο Συμβούλιο της Περιφέρειας στις 29 Απριλίου

Τα ”Νέα Συμπληρωματικά Έργα Υποδομής Λιμένα Ευδήλου” θα συζητηθούν στο Συμβούλιο της Περιφέρειας στις 29 Απριλίου

by ikariaki.gr
4 views

Με την παρακάτω ενημέρωση από την Αντιπεριφέρεια Σάμου, ενημερωθήκαμε για το περιεχόμενο του επερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 29 Απριλίου με τηλεδιάσκεψη.

Το 5ο θέμα της συνεδρίασης είναι όπως θα δείτε τα ”Συμπληρωματικά έργα για την έναρξη λειτουργίας των νέων υποδομών του Λιμένα Ευδήλου Ικαρίας” με εισηγητή τον κ. Γεώργιο Βασιλείου Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Επίσης δημοσιεύουμε και την Εισήγηση όπου μπορούμε να δούμε το ύψος του Προϋπολογισμού του έργου που ανέρχεται σε 860.000 ευρώ και τα έργα αφορούν:

  • Κατασκευή στεγάστρου παραμονής επιβατών στο ανατολικό τμήμα  του λιμένα Ευδήλου συνολικού εμβαδού 150τ.μ.

Περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση στεγάστρου (για την παραμονή των επιβατών), προϋπολογισμού 75.000 ευρώ με το ΦΠΑ

  • Περίφραξη της ζώνης λιμένος- ελεγχόμενου χώρου

Περιλαμβάνει την περίφραξη της περιοχής εισόδου και εξόδου των επιβατών και των τροχοφόρων προς και από το λιμάνι Ευδήλου, συνολικού μήκους 150μ

  • Εκβάθυνση λιμενολεκάνης

Περιλαμβάνει εργασίες εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης για διάμετρο 300μ. (ώστε να παρέχεται ευχέρεια ελιγμών στα επιβατικά πλοία που προσεγγίζουν το λιμάνι) και μέσο βάθος 3μ.

  • Ενίσχυση της Θωράκιση του προσήνεμου μόλου σε τμήμα μήκους περίπου 100μ.

Περιλαμβάνει την τοποθέτηση 250 (2,5  ανά μετρικό μέτρο) τεχνητών ογκολίθων (τετράποδων) από σκυρόδεμα σε προβληματικό τμήμα του προσήνεμου μόλου μήκους περίπου 100μ.

Η υλοποίηση των εργασιών τοποθέτησης στεγάστρου και περίφραξης, κρίνεται απαραίτητη (ως οι ελάχιστες υποδομές) προκειμένου αφενός  να καθορισθεί η στενή ζώνη ελέγχου–εισόδου και εξόδου  στον λιμένα Ευδήλου και αφετέρου να  εξασφαλισθεί η προσωρινή παραμονή των επιβατών και η προστασία τους από τις  όποιες καιρικές συνθήκες.

Η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης κρίνεται απολύτως απαραίτητη  προκειμένου να μπορέσουν να προσεγγίσουν, στα νέα κρηπιδώματα, τα επιβατικά πλοία που ήδη είναι δρομολογημένα. Ειδικότερα απαιτείται να γίνει εκβάθυνση στην περιοχή ελιγμών και πρόσδεσης  των πλοίων με σκοπό να εξασφαλισθεί ελεύθερο βάθος το λιγότερο  -7,5μ.(προτείνεται εκβάθυνση έως τα -8,5μ.).

Η κατασκευή της θωράκισης και προστασίας του προσήνεμου μόλου του λιμένα Ευδήλου αφορά παλαιότερο (προγενέστερο του 2005)  έργο και ειδικότερα τμήμα του προσήνεμου μόλου που δεν προστατεύθηκε επαρκώς κατά την διάρκεια της κατασκευής του με αποτέλεσμα να προκαλούνται σημαντικές και επαναλαμβανόμενες καταστροφές στην ανωδομή, εξαιτίας υποσκαφής των θεμελίων.

banner

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε συνεδρίαση.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 με τηλεδιάσκεψη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ( https://www.epresence.gov.gr ).

Η Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ( https://www.epresence.gov.gr ), για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με τις διατάξεις: α) του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 74 του Ν.4555/2018 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 184 του Ν. 4635/2019) και β) του άρθρου 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 55τ.Α΄/11-03-2020), προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ1ο: ΕΓΚΡΙΣΗ 3ΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020.

Εισηγήτρια: κ. Κοσμία Μωραϊτου Προϊσταμένη Δ/νσης Οικονομικού & Δημοσιονομικού Ελέγχου Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

ΘΕΜΑ2ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020.

Εισηγητής: κ. Δημήτριος Κουρσουμπάς Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τομέων Μεταναστευτικής Κρίσης & Αθλητισμού.

ΘΕΜΑ3ο: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Α.Ε.Ν.Α. ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ LESVOSHOP A.E..

( Κατόπιν επερώτησης Περιφερειακής Παράταξης << Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά ).

ΘΕΜΑ4ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗ  ΣΧΟΛΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (ΕΜΠ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ «ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ».

Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κουφέλος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα.

ΘΕΜΑ5ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ TΩΝ ΝΕΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ».

Εισηγητής: κ. Γεώργιος Βασιλείου Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

ΘΕΜΑ6ο: ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΞΙΚΩΝ Η ΚΑΙ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΤΟΞΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΦΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.

Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Κουφέλος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα.

ΘΕΜΑ7ο: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ -ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΛΕΥΚΩΝΙΑΣ, ΚΑΡΦΑ, ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ, ΜΕΓΑ ΛΙΜΝΙΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΛΕΥΚΩΝΙΑ»  ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΔΟΜΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.

Εισηγητής: α) κ. Παντελής Μπουγδάνος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

                    β) κ. Παντελής Μπουρνιάς Περιφερειακός Σύμβουλος – Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οδηγίες για τον τρόπο σύνδεσης μπορείτε να βρείτε στο ( https://www.epresence.gov.gr ).

Σας γνωρίζουμε ότι προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε τεχνικά προβλήματα σχετικά με τη δυνατότητα σύνδεσης σας στην τηλεδιάσκεψη, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ( https://www.epresence.gov.gr, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική σύνδεση την Δευτέρα 27-04-2020 και από ώρα 13:00 έως 15:00.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue