Home ΚοινωνίαΕλλάδα Τ.Ε.Ε. : Συνάντηση με την Αντιπροσωπεία της ΕΕ σήμερα για το Ασφαλιστικό

Τ.Ε.Ε. : Συνάντηση με την Αντιπροσωπεία της ΕΕ σήμερα για το Ασφαλιστικό

by ikariaki.gr
11 views

pjealkxeea56df09d4c7bc0

Δελτίο Τύπου 

TEE

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

8 Μαρτίου 2016

 

Συνάντηση των επιστημονικών φορέων με την Αντιπροσωπεία της ΕΕ σήμερα για το Ασφαλιστικό

 

Με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συναντώνται σήμερα οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας, προκειμένου να ενημερώσουν για τις απόψεις, τις θέσεις και τις προτάσεις των ελευθέρων επαγγελματιών και ολόκληρου του επιστημονικού κόσμου για το σχεδιαζόμενο από την Κυβέρνηση «νέο Ασφαλιστικό». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου στις 4 το απόγευμα στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αθήνα, ενόψει μάλιστα και της άφιξης των εκπροσώπων των τεσσάρων «θεσμών» για την αξιολόγηση του τρέχοντος «προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας», που αναμένεται επίσης σήμερα.

 

banner

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν από πλευράς των φορέων οι Στασινός Γιώργος (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας), Κόλλιας Κωνσταντίνος (Οικονομικό  Επιμελητήριο Ελλάδας), Βλασταράκος Μιχάλης (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος), Κατσίκης Θανάσης (Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία), Αλεξανδρής  Βασίλειος (Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών), Ρούσκας Γεώργιος (Ένωση Συμβολαιογράφων Ελλάδας), Σιδέρη Φιλένια (Ένωση Ελλήνων Χημικών), Τραχήλη Αθηνά (Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος), Λουράντος Κωνσταντίνος (Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος).

 

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των κινήσεων και κινητοποιήσεων του συνόλου σχεδόν των επιστημονικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, οι οποίες κλιμακώνονται αύριο Τετάρτη με συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και μεγάλες πόλεις της χώρας.

 

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων θα αναλύσουν στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι με την εισφοροεισπρακτική επιδρομή που προβλέπεται από το προσχέδιο, επιτείνεται πλέον η μαζική έξοδος, μεγάλου αριθμού επιστημόνων από το επάγγελμα. Παράλληλα θα αναδειχθεί ότι μηδενίζεται κάθε προϋπόθεση βιωσιμότητας τόσο των επιχειρήσεων των επαγγελματιών όσο και του ασφαλιστικού συστήματος, ενδυναμώνεται η παραοικονομία, μέσω της αύξησης της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, της μαύρης και αδήλωτης εργασίας και είναι βέβαιη η μετανάστευση αξιόμαχου εργατικού δυναμικού νέων κυρίως επιστημόνων. Οι φορείς θα καταθέσουν τις προτάσεις και τις απόψεις τους για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

 

 

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος & Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Φοροτεχνικών Ελλάδος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Ένωση Ελλήνων Χημικών

 

 

 

 

 

 

 

υεθα

Μνημόνιο  Συνεργασίας στον Τομέα της Ποιότητας υπέγραψαν

το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ)

και  το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ)

 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και  το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), αναγνωρίζοντας την ανάγκη συνεργασίας:

     για την ποιοτική και παραγωγική ανάπτυξη προδιαγραφών, που απαιτούνται για τις προμήθειες, τις υπηρεσίες ή τα έργα των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Ελλάδας,

     για τον συνδυασμό τεχνογνωσίας σε θέματα υποδομών ποιότητας (τυποποίηση – αξιολόγηση συμμόρφωσης – μετρολογία),

      για την ενίσχυση της διαφάνειας προς όφελος των Ελλήνων πολιτών,

συνέταξαν και συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στον Τομέα της Ποιότητας, στις 2 Μαρτίου 2016.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γιάννης Ταφύλλης και εκ μέρους του ΤΕΕ, ο Πρόεδρος Γιώργος Στασινός. Στην συνάντηση για την υπογραφή του Συμφώνου παραβρέθηκε ο  Υποναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος και στελέχη των δύο φορέων.

Εκτελεστικοί φορείς του  Μνημονίου Συνεργασίας, καθίστανται οι παρακάτω:

Ø  εκ μέρους του ΥΠΕΘΑ: το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), του οποίου η Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του Κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής είναι ο αρμόδιος συντονιστικός φορέας για θέματα στρατηγικής, επιδιώξεων και στόχων τυποποίησης, πιστοποίησης, διαπίστευσης και μετρολογίας/διακρίβωσης στις ΕΔ.

Ø  εκ μέρους του ΤΕΕ: το Τμήμα Τυποποίησης της Διεύθυνσης Επιστημονικής και Αναπτυξιακής Δραστηριότητας, το οποίο είναι αρμόδιο για τη παρακολούθηση και συμμετοχή στις διαδικασίες εκπόνησης και επικαιροποίησης τυποποιητικών εγγράφων, καθώς και για την ενημέρωση του τεχνικού κόσμου για τις αρχές και την αξία των υποδομών ποιότητας, δηλ. της τυποποίησης, της αξιολόγησης συμμόρφωσης και της μετρολογίας.

Σκοπός της συνεργασίας των δύο φορέων είναι:

·      Η ανταλλαγή πληροφόρησης για τις δραστηριότητες τυποποίησης, αξιολόγησης συμμόρφωσης και μετρολογίας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών προδιαγραφών δημοσίων συμβάσεων, οι οποίες, όταν εκδίδονται από τις ΕΔ ονομάζονται Προδιαγραφές ΕΔ  (ΠΕΔ).

·      Η προώθηση από το ΤΕΕ της συμμετοχής των μελών του στην εκπόνηση ΠΕΔ, μέσω του Τεχνικού Διαλόγου και των σχετικών διαδικασιών της διαδικτυακής έκδοσης της Ηλεκτρονικής Εφαρμογής Διαχείρισης ΠΕΔ, σύμφωνα με το Κανονιστικό Πλαίσιο Τυποποίησης ΕΔ.

·      Η συμμετοχή, κατά περίπτωση, του ΤΕΕ στην Μόνιμη Διακλαδική Επιτροπή Ποιότητας των ΕΔ, για τον συντονισμό ΕΔ και ΤΕΕ σε θέματα τυποποίησης, αξιολόγησης συμμόρφωσης και μετρολογίας.

·      Η συνεργασία ΕΔ και ΤΕΕ για την ανάπτυξη εργαλείων σύνταξης ΠΕΔ, όπως είναι οι Συνιστώμενες Πρότυπες Τεχνικές Προδιαγραφές (ΣΠΤΠ), σύμφωνα με το Κανονιστικό Πλαίσιο Τυποποίησης ΕΔ, προς όφελος του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

§  Η από κοινού συμμετοχή σε προγράμματα έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας στους τομείς της τυποποίησης, αξιολόγησης συμμόρφωσης και μετρολογίας.

§  Η συνεργασία σε θέματα αξιολόγησης συμμόρφωσης και ειδικότερα στην υλοποίηση συστήματος αξιολόγησης συμμόρφωσης προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης προσώπων, στον τομέα της άμυνας.

§  Η ενημέρωση και εκπαίδευση των στελεχών των ΕΔ και των μελών του ΤΕΕ, σχετικά με την τυποποίηση, αξιολόγηση συμμόρφωσης και μετρολογία.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue