Home ΚοινωνίαΑιγαίο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ικαρίας: “Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου στους αρμόδιους για την κατάσταση της υγείας στην Ικαρία”

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ικαρίας: “Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου στους αρμόδιους για την κατάσταση της υγείας στην Ικαρία”

by ikariaki.gr
223 views

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό σχετικά με την κατάσταση της υγείας και των δομών περίθαλψης στην Ικαρία εκφράζει με ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ικαρίας:

 

“Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αγανάκτησή μας από την ολοένα απαξίωση του εθνικού συστήματος υγείας (Ε.Σ.Υ.) τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στην δική μας νησιωτική κοινωνία της ΙΚΑΡΙΑΣ.

 

Όλο και περισσότερες αεροδιακομιδές ασθενών πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα προς τα νοσοκομεία της Αθήνας κι όχι μόνο, με την τελευταία στις 31/03/2024 για νοσοκομείο της Λέσβου, αναλαμβάνοντας κάθε ρισκο επικινδυνότητας και μεγάλης οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών και συνοδών τους.

Αν είναι να σώνονται έστω και με αυτό τον τρόπο συνάνθρωποί μας καλώς γίνονται και επιβάλλονται να γίνονται!

 

Το πρόβλημα όμως παραμένει και οξύνεται με την λειτουργία του Νοσοκομείου Ικαρίας, γιατί ένα Νοσοκομείο σε μια ακριτική περιοχή στα σύνορα σχεδόν της χώρας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρές καταστάσεις πέραν από απλά περιστατικά;

 

Η συνεχής υποστελέχωσή του σε επιστημονικό κυρίως προσωπικό ειδικοτήτων αλλά και η φθίνουσα πορεία εργαστηριακών υποδομών όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το καθιστά ανεπαρκές για τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού. Τούτο έχει ως αποτέλεσμα ο κόσμος να στρέφεται σε ιδιωτικά κέντρα για να βρει την γιατρειά του, βάζοντας κάθε φορά το χέρι βαθιά στην τσέπη σε υπηρεσίες κυρίως εξετάσεων που πληρώνει ή έχει πληρώσει μέσω φορολογίας πολλές φορές!

banner

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για Δωρεάν Ισότιμη Ποιοτική Υγεία για Όλους χωρίς περιορισμούς σε αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική που έχει εμπορευματοποιήσει συνειδητά την υγεία, που διαλύει συνειδητά το ΕΣΥ, που καταστρέφει συνειδητά τον δημόσιο πυλώνα της ιατρικής περίθαλψης και νοσηλείας.

Ακόμα και τώρα που ο λαός φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς και ενώ η πανδημία ανέδειξε παγκόσμια την ανάγκη για ισχυρά δημόσια συστήματα, χρειάζεται συσπείρωση να σταματήσουμε αυτή την λαίλαπα.

Η ανησυχία μας γίνεται ακόμα πιο έντονη σε μια περίοδο όπου σε λίγο διάστημα αρχίζει η τουριστική «σεζον» και ο πληθυσμός στο νησί αυξάνεται, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τις ιατρικές ανάγκες.

 

Ρωτάμε πώς προβλέπεται να αντιμετωπισθεί η όλη αυτή δυστοπική κατάσταση; Κρούομε ακόμα μια φορά τον κώδωνα στους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους προτείνοντας να εκπονηθεί ένα σχέδιο μαζί με τους εργαζόμενους/νες που θα απαιτεί γενναία χρηματοδότηση ώστε ένα Νοσοκομείο να επιτελεί επιτέλους σε όλο το εύρος του τον σκοπό που έχει αναλάβει από ιδρύσεως του και που είναι:

Να προσφέρει δωρεάν ΥΓΕΙΑ σε όλους/λες όποτε κι αν την χρειαστούν!”

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue