Home ΚοινωνίαΠολιτικήΑπόψεις “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ” όλα μένουν να γίνουν!

“ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ” όλα μένουν να γίνουν!

by ikariaki.gr
5 views

Μια ελπίδα γεννιέται στον Αιγαιοπελαγίτικο τόπο μας τη Νικαριά!

Ένα νέο ψηφοδέλτιο γέννημα της ανάγκης των καιρών έρχεται να ταράξει τα ήσυχα αλλά λιμνάζοντα νερά της μικρής κοινωνίας μας.  Τίποτα δεν θα αφήσουμε να χαθεί, όλα είναι μπροστά μας,  προπάντων τα δύσκολα!

Κι εμείς «σαν έτοιμοι από καιρό» αναλαμβάνουμε δράσεις και πρωτοβουλίες για να αναστήσουμε και πάλι μια πατρίδα κι έναν τόπο που θα είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν όπου κι αν ζούμε!

Ο μπροστάρης στο ξεκίνημα αυτού του «ωραίου ταξιδιού» είναι ο συμπατριώτης μας Δημήτρης  Δουρής από τον Εύδηλο, ένας απλός, σεμνός Ικάριος αγωνιστής με Δημοσιογραφική επαγγελματική πορεία που αγαπά και νοιάζεται την Ικαριά όσο όλοι μας.

Συσπειρωνόμαστε και Συμπαρατασσόμαστε με την πρόταση αυτή δίνοντας ένα σαφές πολιτικό στίγμα, υπερβαίνοντας στενά κομματικές γραμμές και εντολές, κρατώντας στο ακέραιο τις ανθρωπιστικές αξίες που γαλουχηθήκαμε, προχωράμε χτίζοντας το σήμερα και το αύριο με πίστη και ενότητα στις δυνάμεις μας.

Αντίπαλος μας τα προβλήματα του νησιού μας, μοναδική μας έγνοια: το πώς θα τα λύσουμε!  από την διαχείριση των ρυπαρών «αποβλήτων» μας έως τους τρόπους επικοινωνίας μεταξύ μας, από τον Πάπα ως το Φανάρι η εικόνα μιας ενιαίας και αδιαίρετης Νικαριάς αντιμέτωπη με το μέλλον που έρχεται φορτωμένο αλλά και με πολλές υποσχέσεις!

Το πρώτο που μας ζητά είναι να ξαναχτίσουμε την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ μας, με σεβασμό και πολιτικό πολιτισμό στον διάλογο αναζητάμε λύσεις, επιδιώκουμε συμμαχίες, προχωράμε κάνοντας πράξη τις σκέψεις μας για μια Νικαριά αντάξια του ιστορικού παρελθόντος της αλλά και του απαιτητικού μέλλοντος της!

Σε αυτό το κάλεσμα έχουμε όλοι την θέση μας, γυρίζοντας τη σελίδα της στασιμότητας, της άγονης αντιπαράθεσης, της ακόμα μιας χαμένης θητείας. Ο μηδενισμός, η απαξία, η άρνηση της συνεύρεσης λύσεων και απαντήσεων, η επικίνδυνη αδιαφορία σ’ ένα παρακμιακό κατήφορο,  όλα αυτά που κρατούν δεμένες ελπίδες και προοπτικές δεν μπορούν να δώσουν τίποτα πια το νέο και το δημιουργικό.

Ο στεγνός καταγγελτικός λόγος, οι άναρθρες κραυγές, το κομματικό αλάθητο απ’ όπου κι αν προέρχεται, τα λάβαρα της απόλυτης αλήθειας, η στοχοποίηση της  αντίθετης άποψης αποτελούν εργαλεία υπεκφυγής από την πραγματικότητα υπονομεύοντας  συθέμελα το «σήμερα και αύριο» του τόπου μας, είναι αυτά που   χρεοκόπησαν και ιδεολογικά και πολιτικά την κοινωνία, ώρα να αλλάξουμε ρότα!

banner

Σε αυτά είμαστε απέναντι, με αυτά αναμετριόμαστε, γνωρίζοντας πόσο δύσκολο πράγμα είναι η Δημοκρατία  γιατί απαιτεί συμμετοχή και υπευθυνότητα, αξίες που κρινόμαστε όλοι στο πεδίο της δημόσιας παρουσίας μας!

Η πόλη… ο τόπος που μας γέννησε, που διατηρεί το καθησυχαστικό γόητρό του κάτι σαν φυλάκιο, σαν σταθμός, σαν καταφύγιο, περιμένει από εμάς όλους μαζί, και τα περιμένει όλα!

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΙΚΑΡΙΑ αποτελεί το πρώτο βήμα! «ούλοι μαζί», θα τολμήσουμε τα επόμενα!

ΜΑΖΙ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΣΗΜΕΡΑ  ΚΑΙ  ΤΟ ΑΥΡΙΟ  ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ!

Χαρούλα Κ.Κοτσάνη

    Μάρτιος 2019

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue