Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας – Φούρνων: Απεργιακές εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά στην Ικαρία

Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας – Φούρνων: Απεργιακές εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά στην Ικαρία

by ikariaki.gr
29 views

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΗ 2022

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στις κατασκευές στα συναφή επαγγέλματα

Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση στις 12 μ. στην πλατεία Χριστού Ραχών, με προσυγκέντρωση στο Μνημείο Εκτελεσμένων Καισαριανής στον Εύδηλο στις 11 π.μ.

Τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τους χιλιάδες αγωνιστές εργαζόμενους που έδωσαν ακόμη και την ζωή τους για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τις οικογένειές μας. Δυναμώνουμε την πάλη μας για την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν δεχόμαστε νέες αιματηρές θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας.

Ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς γίνεται μπροστά σε νέες σύνθετες συνθήκες, με εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στην ευρύτερη περιοχή με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται 2 και πλέον μήνες, μετά την απαράδεκτη και καταδικαστέα εισβολή από την Ρωσία.

Την ίδια στιγμή που οι εργάτες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα μας από ακρίβεια, λόγω μας πολιτικής που ακολουθείται, την ίδια ώρα δαπανούνται δισεκατομμύρια ευρώ για μας εξοπλιστικές ανάγκες του ΝΑΤΟ. Άραγε ο στρατιωτικός εξοπλισμός και η αποστολή προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό γίνονται για την άμυνα μας χώρας μας και την υπεράσπιση των συνόρων ή για το μακέλεμα των λαών, για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των βιομηχάνων που «τρώγονται» για το ποιος θα βγει κερδισμένος από τα μερίδια των αγορών ανά τον κόσμο;

Όσο κι αν προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, είναι ολοφάνερο ποιων τα συμφέροντα υπηρετούν οι εδώ κυβερνώντες, που ακολουθούν πιστά την γραμμή μας ΕΕ. Μας διαχρονικά οι κυβερνήσεις έχουν μετατρέψει την χώρα από άκρη σε άκρη σε αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο και ορμητήριο για νέες επεμβάσεις και πολέμους. Είναι καθαρό ότι αυτοί δεν μπορούν και δεν θέλουν να μας λύσουν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Αντίθετα μας εμπλέκουν ολοένα και πιο βαθιά σε μια πιο γενικευμένη σύγκρουση για τα κέρδη των λίγων.

Μόνη ελπίδα είναι η πάλη των λαών

Ο αγώνας με επίκεντρο τα δικά μας συμφέροντα και σε σύγκρουση με τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους είναι η μοναδική επιλογή για κάθε εργαζόμενο. Τίποτα δε μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται όταν παίρνουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος στον κλάδο και η επιτυχία τους ανέδειξαν για ακόμη μια φορά την δυναμική του οργανωμένου αγώνα και με την πίεση που έχουμε καταφέρει να ασκήσουμε στην μεγαλοεργοδοσία είμαστε πλέον κοντά στην υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις από 18% έως και 38,5%, επαναφορά των 6 τριετιών και άλλα επιδόματα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τίποτα δεν τελειώνει με μια αύξηση στα μεροκάματα, που μπορεί ως ένα βαθμό να βελτιώνει την ζωή μας, όμως τα αφεντικά πάντα θα προσπαθούν να βγάζουν περισσότερα.

Για αυτό απαιτείται να συνεχίσουμε πιο μαχητικά, να δυναμώσουμε την οργάνωση και συσπείρωση με το Συνδικάτο μας, να βγούμε μπροστά για την διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων ενάντια στην ακρίβεια που θερίζει το εισόδημά μας και είναι αποτέλεσμα της «πράσινης ανάπτυξης» και της απελευθέρωσης της ενέργειας. Ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία οξύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αφού ακόμη και τις κυρώσεις που επιβάλλει η ΕΕ θα τις πληρώσουν οι λαοί, ενώ την ίδια ώρα ενισχύονται με δισεκατομμύρια οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να συνεχίσουν τις μπίζνες τους. Την ίδια στιγμή ο λαός στενάζει να πληρώσει τη ΔΕΗ, το φυσικό αέριο και το ψωμί.

Δεν χωρά κανένας συμβιβασμός στα καλέσματα για υπομονή μέχρι να περάσει η «μπόρα». Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και δεν μπορούμε να μένουμε θεατές. Δεν πρόκειται να μας σώσουν αυτοί που μας έφεραν ως εδώ, αυτοί που ζουν από τον δικό μας κόπο και ιδρώτα.

Με την συμμετοχή μας την ημέρα που γιορτάζει παγκόσμια η εργατική τάξη να στείλουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης και της στήριξης στους λαούς που δοκιμάζονται. Να πλημμυρίσει το Σύνταγμα και να ακουστεί η φωνή μας για άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους «βρώμικους» σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που βάζουν το λαό μας σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους. Δεν θυσιάζουμε τις ζωές μας και τις ανάγκες μας για τα κέρδη των λίγων.

Βάζουμε τις δικές μας ανάγκες στο επίκεντρο.

Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Χριστό Ραχών στις 12 το μ., με προσυγκέντρωση στο Μνημείο Εκτελεσμένων Καισαριανής στις 11 π.μ. στον Εύδηλο και αυτοκινητοπορεία προς τις Ράχες.

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συνεστίαση του Συνδικάτου μας στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου του Χριστού Ραχών, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα έναντι της πανδημίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue