Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Συμπαράταξη Πολιτών: Έργα και Ημέρες του Περιφερειάρχη

Συμπαράταξη Πολιτών: Έργα και Ημέρες του Περιφερειάρχη

by ikariaki.gr
24 views

ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ : Γκάζι σε ρουσφέτια, φρένο σε διεκδικήσεις ,και αδιαφορία για το μέλλον των νησιών

Οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΣ) διαδέχονται η μία την άλλη και μοιάζουν όλες και μοιάζουν μεταξύ τους: ο Περιφερειάρχης, με την ανοχή όλων όσων τον στηρίζουν, έδωσε και πάλι ρεσιτάλ αδιαφορίας για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας, δείχνοντας αποκλειστικά το ενδιαφέρον του για τις πελατειακές παρεμβάσεις του που θα του επιτρέψουν να εκλεγεί για μια ακόμη θητεία.

Δεν φαίνεται να υπάρχει ούτε χρόνος ούτε διάθεση για ενασχόληση με τα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας. Σε πρόσφατη ερώτηση (11/4/22) της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ στην οποία βάλαμε θέματα που αφορούν την υποχρηματοδότησηση της Περιφέρειας, τη μη εφαρμογή της δυνατότητας για μειωμένο ΦΠΑ σε όλα τα νησιά που ενέκρινε η ΕΕ, για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη καταβολή του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε πολίτες και επιχειρήσεις σε μια περίοδο όπου τα εισιτήρια έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά, την επέκτασή του στα καύσιμα σε όλα τα νησιά για την μείωση της ενεργειακής επιβάρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων ,την άνιση μεταχείριση της Σάμου σε σχέση με τις άλλες περιοχές που υπέστησαν φυσικές καταστροφές κλπ , απάντησε κατά την συνεδρίαση της 27/4, ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα ο Περιφερειάρχης αφού δεν εξαρτάται από τον ίδιο αλλά από τη Κυβέρνηση. Τόση αυτοδιοικητική μαχητικότητα!!!

Σε ότι αφορά τα θέματα αρμοδιότητας του όπως ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ αλλά και η εκπόνηση του Περιφερειακού Σχεδίου για τη Προσαρμογή στη Κλιματική Αλλαγή ήταν ωσεί παρών χωρίς να παρεμβαίνει στη συζήτηση που εξελίχθηκε σε μια διεκπεραιωτική διαδικασία. Άφησε να χαθεί πολύτιμος χρόνος χωρίς να φέρει τα θέματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο – για να δοθούν οι κατευθυντήριοι άξονες πολιτικής από το όργανο στους μελετητές- αυτοί αφέθηκαν να αυτοσχεδιάσουν με βάση τη δική τους άποψη και το ΠΣ απλά να τα ψηφίσει.

Και ενώ το ενδιαφέρον για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και για τη δρομολόγηση λύσεων είναι στο ναδίρ, στο ζενιθ βρίσκεται η δραστηριότητα του Περιφερειάρχη για το μοίρασμα των χρημάτων σε συνεργάτες, γνωστούς, φίλους και όποιον γενικά μπορεί να συνδράμει στην επανεκλογή. Μετά τις περσινές γιορτές στο Αίπος που στοίχησαν το διπλάσιο από το έργο που είχε εκτελεστεί και χωρίς να ξεχνάμε τη χρηματοδότηση της ταινίας της κας Ντενίση, ακολούθησαν

  • συμβάσεις σε προσωπικούς φίλους ως συνεργάτες αντιπεριφερειαρχών που κάθε άλλο παρά με το αντικείμενο τους ασχολούνται,

  • ποικίλες συμβάσεις για τουριστική προβολή στα κεντρικά ΜΜΕ σε στενό συνεργάτη που επαναλαμβάνεται και φέτος με αυξημένο προϋπολογισμό (15.000 έναντι 11.500) προφανώς λόγω πληθωρισμού,

  • συμβάσεις αξίας 60.000€ σε παιδιά συνεργατών του για ….. «αρχειοθέτηση αποθηκών και καταστροφή παλαιού αρχείου»,

  • χρηματοδότηση 45.000€ για ντοκυμαντερ σε παραγωγό ελληνικού καναλιού που θα προβάλλεται σε αντιπαράθεση με άλλο για τις …..Σεϋχέλες του ίδιου παραγωγού, όλα σε μια αισθητική προηγούμενων δεκαετιών κατάλληλα μόνο για πρωϊνάδικα,

  • τη προβολή του ενός νησιού στο άλλο που κοστίζει πάνω από 180.000€ το χρόνο.

Ενορχηστρωτής της όλης προσπάθειας η Περιφερειακή σύζυγος που πρωτοστατεί και παρεμβαίνει με έδρα τη Χίο οργανώνοντας μεσαιωνικές φιέστες, εκδηλώσεις με δημοσιογράφους και influencers ξοδεύοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Και όλα αυτά από τον προϋπολογισμό της τουριστικής προβολής. Τώρα αν οι τουριστικοί επιχειρηματίες περιμένουν να διεισδύσουν στις αγορές εξωτερικού, μάλλον θα περιμένουν μέχρι τη λήψη της θητείας της παρούσας Περιφερειακής Αρχής. Αυτά δεν ενδιαφέρουν το περιφερειακό ζεύγος.

Και η περιφερειακή πλειοψηφία παρακολουθεί αμήχανη και προπάντων σιωπηρή τα όσα συμβαίνουν εκφράζοντας μόνο χαμηλόφωνες δυσαρέσκειες στο φιλικό τους περιβάλλον μην τυχόν και χάσουν την εύνοια του …… μονάρχη.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ όμως θα εξακολουθήσει να μην παρακολουθεί σιωπηρή γιατί οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν , αν πραγματικά θέλουν να πάρουν τις τύχες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της ζωής τους στα χέρια τους.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue