Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Συμμετοχή του Συλλόγου “Ηλιαχτίδα” στην Απεργία της 9ης Νοέμβρη

Συμμετοχή του Συλλόγου “Ηλιαχτίδα” στην Απεργία της 9ης Νοέμβρη

by ikariaki.gr
28 views
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ & ΑΝΑΠΗΡΩΝ
ΙΚΑΡΙΑΣ ΄΄ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ΄΄
Email : Iliahtida.Ikaria@gmail.com
ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!
Κανένας χρόνιος πάσχονταςανάπηρος χωρίς αναγκαία φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα. Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να τα εξασφαλίσει δωρεάν και για όλους! Χωρίς εξαιρέσεις, πλαφόν και αποκλεισμούς.
Για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι υπάρχει μηδενική συμμετοχή για τους χρόνιους πάσχοντες και τα ΑΜΕΑ! Ξέρουμε καλά, αφορά περιορισμένες περιπτώσεις αυτό που λένε κύρια νόσο.
Όμως όταν το σύστημα υγείας είναι χωρίς προσωπικό και πρέπει να κάνεις μια εξέταση, μια θεραπεία σήμερα και σου κλείνουν ραντεβού μετά από 6 μήνες ή 1 χρόνο τότε η οικογένειά σου αναγκάζεται να κάνει το παν, να βρει λεφτά, να πληρώσει για να πας στα απογευματινά εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων ή στον ιδιωτικό τομέα.
Όποιος δεν έχει να πληρώσει, το πληρώνει και με τη ζωή του. Άλλωστε μέσα στην πανδημία όλα αποκαλύφθηκαν. Οι ανασφάλιστοι σε δεινή θέση.
Ούτε τεχνολογικά βοηθήματα δικαιούνται, ούτε κάποια κάλυψη του ΕΟΠΥΥ στον ιδιωτικό τομέα και γυρνάνε από φαρμακείο σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ για να βρουν τα φάρμακά τους, αν τα βρουν.
Τα παιδιά με διαβήτη και άλλες παθήσεις δεν δικαιούνται αντλίες νέας τεχνολογίας αλλά ούτε και παλιάς αντιμετωπίζοντας τεράστιους κινδύνους. Οι νεφροπαθείς στις εφημερίες γυρνάνε από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να βρουν ελεύθερο μηχάνημα για να κάνουν αιμοκάθαρση ενώ οι κινητικά ανάπηροι δε δικαιούνται ούτε αμαξίδιο αλλά ούτε και πατερίτσα.
Έχουμε πείρα. Χρόνια τώρα με δεκάδες αποφάσεις όλες οι κυβερνήσεις έβαλαν συμμετοχή στις εξετάσεις, θεραπείες, έβγαλαν φάρμακα κ.ά. από τη συνταγογράφηση, έκοψαν θεραπείες από παιδιά με αναπηρία, ενώ η απόφαση για τα παιδιά με διαβήτη του καλοκαιριού απέδειξε αυτό που λέμε από καιρό ότι θέλουν να πετάξουν τους χρόνιους πάσχοντες, τα παιδιά με διαβήτη, τους ανάπηρους έξω από τη δωρεάν παροχή ακριβών σύγχρονων θεραπευτικών μέσων, βοηθήματα νέας τεχνολογίας στη λογική του ενός ελάχιστου πακέτου παροχών. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει κάτι καλύτερο να πληρώσει από την τσέπη του. Με τους αγώνες μας τους έχουμε κόψει τη φόρα, έχουμε ακυρώσει, περιορίσει μέτρα. 
Επίσης άμεση κάλυψη του κενού του Ε.Β.Π. στο εεεεκ Ικαρίας και άρση της αναστολής του ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. 
Έρχονται τώρα με την ακρίβεια, την κρίση και τον πόλεμο να προωθήσουν το νέο Ε.Σ.Υ. και τους νέους κανονισμούς παροχών να μας πετσοκόψουν.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές μας με τη συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, παλλαϊκό ξεσηκωμό στις 9 Νοέμβρη στη πλατεία Ευδήλου 11 π.μ.
Εκ του Δ.Σ.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue