Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Συμμετοχή Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας-Φούρνων στην κινητοποίηση της Παρασκευής 15/12

Συμμετοχή Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ικαρίας-Φούρνων στην κινητοποίηση της Παρασκευής 15/12

by ikariaki.gr
99 views

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ!

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΥΓΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ

Κινητοποιήσεις για Ακρίβεια – Προϋπολογισμό Παρασκευή 15 Δεκέμβρη – Συγκέντρωση στον Εύδηλο

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Σωματείου, καλούμε όλους τους συναδέλφους στην συγκέντρωση ενάντια στο νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Απαντάμε δυναμικά στην επικίνδυνη πολιτική της φοροληστείας, των περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες, την υγεία, την παιδεία, την πολιτική προστασία, των χαμηλών μισθών και της ακρίβειας στα βασικά είδη διατροφής, την ενέργεια, τα ενοίκια, τα καύσιμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, για το νέο Υπερμνημόνιο του “Ταμείου Ανάκαμψης”, συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως έκαναν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ επί εποχή μνημονίων.

Συγκεκριμένα ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει 6,2 δισ. παραπάνω φόρους (συνολικά 62,9 δισ.) σε σχέση με όσα προέβλεπε ο προϋπολογισμός του 2023 (56,7 δισ.). Το μέγεθος της φοροληστείας του λαού είναι τόσο μεγάλο, που οι φόροι που εισπράχθηκαν παρουσίασαν υπέρβαση περίπου 5,5 δισ., σε σχέση με την εκτίμηση στον προϋπολογισμό του 2023, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να λέει ότι τα φορολογικά έσοδα το 2024 θα είναι αυξημένα μόλις κατά 1,6 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2023.

Ενώ λοιπόν ο λαός θα “ματώνει” όλο και περισσότερο,στον προϋπολογισμό περιγράφεται με σαφήνεια όλο το πλέγμα των νέων επενδυτικών και φορολογικών κινήτρων – ελαφρύνσεων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως είναι η μείωση του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίων από 0,5% σε 0,2%, μείωση κατά 50% του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών, κατάργηση του φόρου τόκων ομολόγων σε κρατικά και επιχειρηματικά ομόλογα.

Στον κλάδο μας, αυτή είναι η περίοδος των απολύσεων και του ισχνού επιδόματος ανεργίας, των σακατεμένων από την υπερεργασία και την εξοντωτική δουλειά. Η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων αδυνατεί να καλύψει ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας, αναγκάζεται να κάνει περικοπές σε είδη διατροφής, να σταματήσει δραστηριότητες, να αναβάλει ιατρικές εξετάσεις, να κάνει “εκπτώσεις” στη ζωή της.

Για αυτό και δίνουμε άλλη μια μάχη ενάντια στον προϋπολογισμό που τσακίζει το εισόδημά μας. Υπερασπιζόμαστε όλα όσα έχουμε καταφέρει με τον οργανωμένο αγώνα μας μέχρι σήμερα και διεκδικούμε αποφασιστικά:

banner
  • Τις σύγχρονες ανάγκες μας με σταθερή και μόνιμη εργασία με πλήρη δικαιώματα.

  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με βάση τις ανάγκες μας.

  • Μείωση εργάσιμου χρόνου. 7ωρο- 5ήμερο- 35ωρο με κατάργηση των συμβάσεων- ομηρίας.

  • Προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων.

  • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς καθώς την αποζημίωση στο 100% της περιουσίας του λαού από κάθε φυσικό φαινόμενο με πλήρη ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης και του κράτους.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΔΗΛΟΥ

Το Δ.Σ.

12/12/2023

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue