Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Σύλλογος “Πέζι Ικαρίας” για οδικό δίκτυο: Τί έχει γίνει για την ασφάλεια των δημοτών;

Σύλλογος “Πέζι Ικαρίας” για οδικό δίκτυο: Τί έχει γίνει για την ασφάλεια των δημοτών;

by ikariaki.gr
49 views

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού “Πέζι Ικαρίας” έχει αποστείλει από το 2020 επιστολή προς της Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Ικαρίας αλλά και τον βουλευτή Ν.Σάμου, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος αναφέρει τα επικίνδυνα σημεία σε περιοχές όπως στον Κάλαμο προς Λαγκάδα και από τον Χριστό Ραχών ως το φράγμα του Πεζιού όπου η επικινδυνότητα είναι μεγάλη για τους οδηγούς.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ “ ΠΕΖΙ “ ΙΚΑΡΙΑΣ

 

ΠΡΟΣ : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Κον Κ.Μουτζούρη

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Κον Β.Πανουράκη

ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΚΑΡΙΑΣ Κον Ν.Καλαμπόγια

ΚΟΙΝ.: ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΜΟΥ-ΙΚΑΡΙΑΣ-ΚΟΡΣΕΩΝ Κον.Χ.Στεφανάδη

 

ΘΕΜΑ : Οδικό δίκτυο Ικαρίας

Κύριοι,
Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι το Νησί μας λόγω του ορεινού όγκου του, έχει ένα ιδιαίτερα προβληματικό και επικίνδυνο οδικό δίκτυο.

Οι σημερινές ανάγκες όμως και η μεγάλη αύξηση των μετακινήσεων των πολιτών, επιβάλλουν την άμεση παρέμβαση σας για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος χωρίς καθυστερήσεις και αδικαιολόγητες παρεμβάσεις.

Πρέπει επιτέλους η ασφάλεια των οδηγών στις καθημερινές τους μετακινήσεις και των παιδιών μας που πηγαίνουν από απομακρυσμένα χωριά στα σχολεία τους να αντιμετωπιστεί με άμεσες λύσεις όπως:

– Τοποθέτηση μεταλλικών προστατευτικών διαζωμάτων (μπάρες) κατά μήκος όλου του οδικού δικτύου και ιδιαίτερα στις ορεινές διαδρομές όπου οι συχνές και πυκνές ομίχλες το καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνο.

-Διαγράμμιση του οδοστρώματος με ειδικό αντιομιχληκό λευκό χρώμα, τοποθέτηση αντανακλαστικών ομίχλης (μάτια γάτας), οδική σήμανση των επικίνδυνων διαδρομών ( κλειστές στροφές, επικίνδυνα στενά γεφύρια).

Όπως γνωρίζετε ένας δρόμος που έχει ιδιαίτερα και επικίνδυνα προβλήματα είναι αυτός που ενώνει μέσω Λαγκάδας το Καρκινάγρι με τοΧρηστό Ραχών

Συγκεκριμένα:
Από Κάλαμο μέχρι Λαγκάδα (διότι μέχρι εκεί δυστυχώς σταματάει η άσφαλτος) έχει πολλές κλειστές στροφές και ανοικτούς γκρεμούς που χρειάζονται οπωσδήποτε μπάρες προστασίας και μάτια γάτας ώστε να διευκολύνεται η ασφαλής διέλευση των οχημάτων.
Να σημειωθεί ότι τον δρόμο από Καρκινάγρι προς Ράχες χρησιμοποιούν καθημερινά οι μαθητές του Καρκιναγρίου με σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος.

Το ίδιο ισχύει και για το τμήμα από Χριστό Ραχών έως το φράγμα όπου παρουσιάζεται συχνά πυκνή ομίχλη.

Να ολοκληρωθεί επιτέλους η ασφαλτόστρωση από Λαγκάδα μέχρι το φράγμα το συντομότερο δυνατό διότι η διαδρομή Καρκινάγρι Ράχες μέσω Λαγκάδας είναι η συντομότερη και διευκολύνει πάρα πολύ τους κατοίκους και τους μαθητές.

Επίσης το υποτυπώδες γεφύρι που υπάρχει στην άκρη του φράγματος και στο σημείο που τελειώνει η άσφαλτος είναι άκρως επικίνδυνο και χωρίς καμία σήμανση. Σε μεγάλη βροχόπτωση όπως συμβαίνει συχνά τα ορμητικά νερά με φερτές ύλες το υπερκαλύπτουν και αποκόπτεται ο δρόμος.

Για το συγκεκριμένο δρόμο με τα προαναφερθέντα προβλήματα ενώ έχει εγκριθεί και υπαχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας η ασφαλτόστρωση του, είναι λυπηρό η γνωστή γραφειοκρατία και άλλες ανεξήγητες αιτιάσεις και παρεμβάσεις να καθυστερούν για χρόνια την ολοκλήρωση του.

Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση σας στην αντιμετώπιση των χρονιζόντων προβλημάτων του οδικού δικτύου του Νησιού μας καθώς και την μόνιμη Δημοτική συγκοινωνιακή σύνδεση των χωριών με τα Λιμάνια και το Αεροδρόμιο του Νησιού μας.

Ελπίζουμε αυτή η φωνή αγωνίας του Συλλόγου μας να εισακουσθεί.

Περιμένουμε νέα σας.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Αθ. Πανέρη Μ.Κανάτου

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue