Home Εκπαίδευση Σύλλογος “Ηλιαχτίδα”: Αποχή μαθητών μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με τους ΕΒΠ και παράσταση διαμαρτυρίας

Σύλλογος “Ηλιαχτίδα”: Αποχή μαθητών μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με τους ΕΒΠ και παράσταση διαμαρτυρίας

by ikariaki.gr
79 views

Σε κινητοποιήσεις προχωρά ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Φίλων ΑΜΕΑ & Αναπήρων Ικαρίας, λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό, Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και της γενικότερης υποβάθμισης των ειδικών σχολείων στην Ικαρία αλλά και σε όλη τη χώρα.

Σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας https://www.ikariaki.gr/o-syllogos-iliachtida-gia-ta-provlimata-kai-tis-elleipseis-stin-eidiki-agogi-stin-ikaria/ στις 3/10, ο Σύλλογος αποφάσισε να απέχουν οι μαθητές από τις 6 Οκτωβρίου μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με τους ΕΒΠ και καλεί όλους τους φορείς σε παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 11.00π.μ έξω από το Επαρχείο Ικαρίας.

Συνέντευξη Προέδρου Συλλόγου Ηλιαχτίδα:

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου:

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ & ΑΝΑΠΗΡΩΝ  ΙΚΑΡΙΑΣ   

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΜΕΑ & ΑΝΑΠΗΡΩΝ
ΙΚΑΡΙΑΣ
Emal: [email protected]
Αγιος Κήρυκος 5/10/2022
Αρ. Πρω.: 11
Προς : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ &
ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΙΠΕ ΣΑΜΟΥ
ΔΙΔΕ ΣΑΜΟΥ
ΠΔΕ ΒΟΡEΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ Κ. ΣΤΕΦΑΝΑΔΗΣ
ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Κοινοποίηση: ΣΕΠΕ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΑΣΓΜΕ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ
ΜΜΕ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
ΝΕΥΡΟΝΑΣ

   Με τις χρόνιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό να συσσωρεύονται  σε ολόκληρη την χώρα, με το Κράτος, μέσω του Υπουργείου Παιδείας, όχι μόνο να αδιαφορεί αλλά να κάνει και ότι περνάει από το χέρι του , για την μείωση εκπαιδευτικού προσωπικού, μείωση των ειδικοτήτων, κλείσιμο σχολικών μονάδων, τώρα πηγαίνει και ένα βήμα παραπέρα συρρικνώνοντας τους εκπαιδευτικούς σε Ειδική Αγωγή και Παράλληλη στήριξη ακόμα και στα Ειδικά σχολεία της χώρας.

banner

              Ο Σύλλογος μας, επανειλημμένα έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου αυτού. Όπως ήταν φυσικό, κάθε προσπάθεια έπεφτε στο κενό.

              Έτσι , για άλλη μία φορά που αφορά  το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης  ΕΒΠ στο ΕΕΕΕΚ  Ικαρίας, το Δ.Σ του συλλόγου μας, είχε στείλει  έγγραφο διαμαρτυρίας προς την ΔΙΔΕ Σάμου, ενώ παράλληλα υπήρξε και επικοινωνία στις 3/10 με τον προϊστάμενο της ΔΙΔΕ Σάμου, κο Καπιοτά. Η απάντηση είναι:” Εμείς δώσαμε τα κενά στο Υπουργείο. Αυτά έστειλε το υπουργείο. Καταλαβαίνουμε το πρόβλημα σας..και κάντε ότι νομίζετε.”

              Εν συνεχεία, στις 4/10, σε συνάντηση με τους γονείς και την διεύθυνση του ΕΕΕΕΚ, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία από την διευθύντρια, παρουσία όλων, με εκπρόσωπο της  περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, την κα  Χατζηχαλκιά. Η απάντηση είναι : “Τα κενά έχουν δοθεί.  Τουλάχιστον στην δεύτερη φάση και ότι δεν υπήρχε ανταπόκριση. Να  περιμένουμε την Τρίτη φάση.. είναι θέμα Υπουργείου”.

              Έτσι θα περάσει ο καιρός, με τα παιδιά στο σπίτι, έως ότου έρθει το μοναδικό ΕΒΠ  που είναι σε άδεια ανατροφής στις αρχές Νοεμβρίου. Που και πάλι θα υπάρχει πρόβλημα καθώς η μοναδική ΕΒΠ δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των παιδιών..

              Το Δ.Σ. του Συλλόγου αλλά και οι γονείς αποφασίσαμε από την Πέμπτη 6/10 να απέχουν τα παιδιά μας από το σχολείο, έως ότου  λυθεί το σοβαρό πρόβλημα των ΕΒΠ.

              Καλούμε , επιτέλους, την Πολιτεία, τον ίδιο τον βουλευτή του νομού Σάμου, κο Στεφανάδη, ακόμα και τον Δήμο Ικαρίας, να πάρουν θέση στα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση του νησιού μας, και ειδικά του ΕΕΕΕΚ.

              Ο σύλλογος μας, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας , όλους τους φορείς , τους συλλόγους και τα συνδικάτα, την:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ώρα 11:00π.μ. έξω από το Επαρχείο Ικαρίας.

              Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue