Home ΚοινωνίαΠολιτικήΠολιτικές Ομιλίες Αναβάλλεται η Συγκέντρωση – Σύσκεψη της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ τη Δευτέρα 12/12 στο Καρλόβασι

Αναβάλλεται η Συγκέντρωση – Σύσκεψη της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ τη Δευτέρα 12/12 στο Καρλόβασι

by ikariaki.gr
17 views

 Η σημερινή συγκέντρωση-σύσκεψη της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ για την ακρίβεια που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα 12/12 και ώρα 18.00 στο Καρλόβασι ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ λόγω ασθένειας του ομιλητή.

 

Συγκέντρωση – σύσκεψη της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ ενάντια στην πολιτική που γεννά την ακρίβεια

Δευτέρα 12 Δεκέμβρη στις 18:30 στην αίθουσα του Δήμου Δυτικής Σάμου στο Καρλόβασι

 

Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο με την ακρίβεια!

Το κεφάλαιο θησαυρίζει και ο λαός υποφέρει

Ο λαός πρωταγωνιστής της πάλης του, μαζί με το ΚΚΕ, μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την κατάσταση, να ανοίξει δρόμο για καλύτερη ζωή

Η εικόνα σε κάθε λαϊκό σπίτι είναι λίγο πολύ η ακόλουθη: τελειώνει ο μισθός ή η σύνταξη και ο μήνας έχει ακόμα μέρες μπροστά. Ως πότε;

Δεν έχουμε δυο ζωές για να τους χαρίσουμε τη μια- Καμία αναμονή!

banner
 1. Οι λογαριασμοί του ρεύματος προκαλούν τρόμο και αγανάκτηση. Η πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας, που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, μας έλεγαν ότι μέσω του ανταγωνισμού θα έχουμε φτηνότερο ρεύμα, αποδείχτηκε λαιμητόμος για το λαϊκό εισόδημα. Ταυτόχρονα να αρπακτικά της πράσινης ανάπτυξης παίρνουν δις€ επιδοτήσεις και ξηλώνουν και το πράσινο από τα βουνά.

Οι ενεργειακοί κολοσσοί είναι κερδισμένοι από την απολιγνιτοποίηση, το χρηματιστήριο ενέργειας, τη μετατροπή του φυσικού αερίου σε στρατηγικό καύσιμο. Με μειωμένη λαϊκή κατανάλωση προκλητικά ανακοινώνουν ρεκόρ κερδών. Την ίδια ώρα οι εφοπλιστές θησαυρίζουν από τη μεταφορά του πανάκριβου LNG.

Την ίδια ώρα τα λαϊκά νοικοκυριά δίνουν μάχη με το κρύο μήπως και ανάψει καμιά μέρα λιγότερο το καλοριφέρ. Βλέπουν στα πρατήρια τη βενζίνη να είναι πάνω από 2€.

2.Την ίδια ώρα το σούπερ μάρκετ είναι πανάκριβο. Τα καλάθια του νοικοκυριού γεμίζουν μόνο με κοροϊδία. Όλο και περισσότερα στερούμαστε για να τα βγάλουμε πέρα.

3.Τραγική είναι η κατάσταση με τα εισιτήρια, ακτοπλοϊκά και αεροπορικά.Σήμερα για να πάει κάποιος από τη Σάμο στον Πειραιά πρέπει να πληρώσει 74€ το λιγότερο. Χωρίς να φάει ή να πιει κάτι στο ταξίδι και με την ελπίδα να προλάβει συγκοινωνία ή αν φτάσει μετά τα μεσάνυχτα (που είναι το σύνηθες) να έχει κάποιο γνωστό για τη μετακίνησή του, αλλιώς πρέπει να πληρώσει και ταξί.

Μας αφορά όλους

 • Τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες που θέλουν να πάνε στην Αθήνα για λόγους υγείας, μιας και τα κενά στο νοσοκομείο είναι πολλά και η ΠΦΥ σε πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτη.
 • Τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, που πληρώνουν νοίκια, σε ένα πανεπιστήμιο που έχει λειψές υποδομές.
 • Τους εκπαιδευτικούς, τους στρατιωτικούς και άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο που δουλεύουν μακριά από τις οικογένειές τους.
 • Τους ανθρώπους που δουλεύουν εκτός νομού και θέλουν να βλέπουν το νησί τους και πολλούς άλλους.

4.Οι αγρότες αναμετριόνται με τις τιμές του πετρελαίου που είναι στα ύψη, με τις τιμές σε λιπάσματα και ζωοτροφές, το χαράτσωμά τους από δέκα μεριές. Αυξήσεις που γονατίζουν το εισόδημά τους.

Υπάρχει ένοχος και είναι η πολιτική στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου

Αυτοί που είναι εμπρηστές της ζωής μας δεν μπορούν να είναι και οι πυροσβέστες

Σκεφτείτε:

 • Την απελευθέρωση της ενέργειας και την πράσινη μετάβαση την έχουν στηρίξει από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.
 • ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ από κοινού έχουν στηρίξει τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών (πχ τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, τροπολογίες για επιδότηση εφοπλιστών στη βουλή κλπ)
 • Με νόμους των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ κρατιούνται καθηλωμένοι οι μισθοί, έχουν απαγορευτεί οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, έχει στοχοποιηθεί η λειτουργία και η δράση των συνδικάτων.

Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής

Η μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη δείχνει το δρόμο. Το γεγονός ότι την ίδια μέρα σε πολλές χώρες της Ευρώπης έγιναν απεργιακές κινητοποιήσεις επιβεβαιώνοντας ότι η ελπίδα των εργαζομένων και του λαού είναι στον αγώνα τους, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου.

Μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να δυναμώσει η διεκδίκηση με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι με το τι ψίχουλα πέφτουν από το τραπέζι αυτών που μετρούν αμύθητα κέρδη και μες στην κρίση.

Διεκδικούμε λύσεις σήμερα για πραγματική ανακούφιση του λαού

Απαιτούμε σήμερα να καταργηθούν οι φόροι στα καύσιμα, αυτό είναι το μόνο μέτρο που μπορεί να ανακουφίσει εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες.

Λύση είναι να καταργηθούν  η ρήτρα αναπροσαρμογής και τα “πράσινα” χαράτσια στο ηλεκτρικό ρεύμα. Να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό.

Ενώνουμε τη φωνή μας για μέτρα που θα ρίξουν το κόστος ζωής.

 • Να επανέλθειο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά, κατά 50%.
 • Να καταργηθείο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα εφόδια των αγροτών και κτηνοτρόφων.
 • Άμεση και γενναία διαγραφήτων χρεών αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων και ανέργων

Διεκδικούμε:

 • Να μειωθούντώρα όλα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα ναύλα (οχημάτων – εμπορευμάτων) κατά 50% χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές
 • Δωρεάν μετακινήσειςγια ανέργους, φοιτητές και στρατευμένους, για ΑΜΕΑ, χρονίως πάσχοντες.
 • Μειωμένα εισιτήριαγια συνταξιούχους, αναπληρωτές, πολύτεκνους κ.ά.
 • Εξασφάλιση συχνής σύνδεσηςτων νησιών με την ηπειρωτική χώρα και μεταξύ τους με πλοία σύγχρονα και ασφαλή, με βελτίωση και διαμόρφωση σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων, αποκλειστικά δημόσιων.

Διεκδικούμε μέτρα που θα επιτρέπουν στη λαϊκή οικογένεια να ζει με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό ενώνουμε τη φωνή μας με τα εκατοντάδες σωματεία που παλεύουν για ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στους δημόσιους υπάλληλους, 13ης και 14ης σύνταξης.

Η δύναμη και η ελπίδα βρίσκεται μόνο στα δικά μας χέρια, λύσεις μπορεί να επιβάλει μόνο ο δικός μας αγώνας.

Έλα στη συγκέντρωση- σύσκεψη της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ

τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη στις 18:30

στην αίθουσα του Δήμου Δυτικής Σάμου στο Καρλόβασι

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue