Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Συγκέντρωση για την Υγεία στο Χριστό Ραχών – Μεγάλη Τρίτη 11/4

Συγκέντρωση για την Υγεία στο Χριστό Ραχών – Μεγάλη Τρίτη 11/4

Στη πλατεία στις 8:30 το απόγευμα

by ikariaki.gr
465 views

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των νησιωτών συνεχώς χειροτερεύει. Η λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας βρίσκεται στο «κόκκινο». Οι προσλήψεις ιατρών που έγιναν το τελευταίο διάστημα είναι «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά στις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες μας και έγιναν κάτω από την πολύχρονη πίεση του λαϊκού κινήματος- χαρακτηριστικό παράδειγμα ο 2ος παιδίατρος του Νοσοκομείου στον Αγ.Κήρυκο.

Όμως το Νοσοκομείο , το Κ.Υ Ευδήλου και τα περιφερειακά ιατρεία των νησιών βουλιάζουν κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Κατάσταση που θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα γιατί θα συμπιεστεί ακόμα περισσότερο το κόστος λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δραστικά περικομμένες κρατικές δαπάνες.

Αντί να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό, με όλο το σύγχρονο εξοπλισμό για να καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών, η κυβέρνηση προχωράει σταθερά την ιδιωτική- επιχειρηματική λειτουργία των νοσοκομείων, κλείνοντας την πόρτα σε όποιον δεν έχει να πληρώσει. Αντί να δώσει στους υγειονομικούς αξιοπρεπείς μισθούς, τους σπρώχνει να συμπληρώνουν το εισόδημα τους από τις πληρωμές των ασθενών, αφού αυτά προβλέπει ο πρόσφατος νόμος για το «νέο ΕΣΥ»

Οι λογικές «μπαλώματος» και μεταφοράς υγειονομικών από το ένα νησί στο άλλο για κάλυψη των, τραγικών για τη ζωή μας, κενών πρέπει να μας βρει καθολικά αντίθετους. Στις λογικές του «πάμε κι όπου βγει» στη δημόσια και δωρεάν Υγεία μας, να τους πούμε «τέρμα, ως εδώ»!

Να μην συνηθίσουμε την πολιτική της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας, της πρόνοιας και του φαρμάκου.

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

Πρέπει να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε:

 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθούν πλήρως το Νοσοκομείο, το Κ.Υ, τα Περιφερειακά Ιατρεία.

 • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και  συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

 • Να δημιουργηθεί στο νοσοκομείο Ικαρίας πνευμονολογική κλινική που δεν υπάρχει καθώς και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

 • Μαζικές προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ για να καλύπτει όλο το 24ωρο όλο το νησί.

 • Στελέχωση του Κ.Υ. Ευδήλου με όλο το απαραίτητο προσωπικό ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του. (Εδώ και τώρα να καλυφθούν οι ειδικότητες παιδίατρου, γυναικολόγου, καρδιολόγου).

 • Να στελεχωθούν με όλο το απαραίτητο προσωπικό (γιατρούς νοσηλευτές και μαίες) τα Περιφερειακά Ιατρεία Ραχών – Καρκιναγρίου – Μαγγανίτη καθώς και τα Ιατρεία των Φούρνων .

 • Εξοπλισμός όλων των δημόσιων μονάδων υγείας με τα απαραίτητα σύγχρονα μηχανήματα κι εξοπλισμό. Κάλυψη του κόστους των εξετάσεων για τους νοσηλευόμενους από τον ΕΟΠΥΥ και τα Νοσοκομεία, όπως προβλέπεται, όταν αυτά δεν παρέχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες.

 • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

 • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας καθώς και γιατροί εργασίας σε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς.

 • Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

Όταν λέμε ότι δε θα παίξουμε άλλο με τις ζωές μας το εννοούμε! Δε θέλουμε άλλες προεκλογικές υποσχέσεις και σόου. Δε θέλουμε άλλες καταγραφές των προβλημάτων. Είναι γνωστά τα κενά και τα προβλήματα, που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι «δεν ήξερε, δεν γνώριζε…». Είναι επίσης γνωστό ότι έβαλαν το χέρι τους όλες οι κυβερνήσεις για την ανυπαρξία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα νησιά μας.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της Ικαρίας, τους μαθητές, τους συνταξιούχους, τους γονείς με τα παιδιά τους, όλο το λαό του νησιού, σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Μ.Τρίτης 11 Απρίλη, στην πλατεία Χριστού Ραχών στις 8.30 μ.μ. για να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η Υγεία είναι δικαίωμα όλων μας !

Είναι ζήτημα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας!


Συναδέλφισσες/οι, 7/4/2023

Το Δ.Σ του σωματείου καλεί τα μέλη τους εργαζόμενους και άνεργους του κλάδου στην συγκέντρωση για την Υγεία που οργανώνουν το ΕΚΣ και το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ, την Μ. Τρίτη 11 Απρίλη στις 20.00 στη Πλατεία του Χριστού Ραχών. Δίνουμε αγωνιστικό παρών και διεκδικούμε μαζί με τα εργασιακά μας δικαιώματα και την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία στο ύψος των αναγκών μας.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

Όλες οι κυβερνήσεις, προηγούμενες, τωρινές και επόμενες, δεν έχουν ως στόχο την εξασφάλιση της υγείας του λαού, αντιθέτως υπηρετούν την ενίσχυση και ισχυροποίηση των επιχειρηματικών ομίλων της ιδιωτικής Υγείας. Το είδαμε την περίοδο της πανδημίας, το είδαμε και πιο πρόσφατα με τη κυβέρνηση της ΝΔ και τους αντιλαϊκούς νόμους που νομοθέτησε για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, την Ψυχική Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, την ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού κέντρου. Αυτή την αντιλαϊκή πολιτική υπηρετούν και θα υπηρετούν όλες οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις, συνεχίζοντας το αντιλαϊκό έργο από εκεί που το άφησε η προηγούμενη.

Δεν θα ανεχτούμε άλλο την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του, τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, τη δραστική μείωση των κρατικών δαπανών και την αύξηση των άμεσων και έμμεσων πληρωμών για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη όπως επίσης και την πολιτική του “μπαλώματος” των κενών θέσεων κάνοντας τους γιατρούς “μπαλάκι” απ’ το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Δεν θα ανεχτούμε άλλο να μην έχουμε γιατρούς και να ξενιτευόμαστε για να τους βρούμε ή να πηγαίνουμε σε ιδιώτες βάζοντας το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη, ή να μην κάνουμε τίποτα από όλα αυτά επειδή πολύ απλά δεν αντέχουμε οικονομικά.

ΩΣ ΕΔΩ! Δεν θα τους αφήσουμε να μας οδηγούν “από το κακό στο χειρότερο”. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος. Η Υγεία είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες και διεκδικούμε:

 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους με πλήρης στελέχωση των υγειονομικών δομών του νησιού για τον ντόπιο και επισκέψιμο πληθυσμό για όλες τις μέρες του έτους.

 • Γενναία κρατική χρηματοδότηση. Όχι στην πολιτική της Ε.Ε που έχει ως στρατηγική την υποστελέχωση, την υποχτηματοδότηση και εμπορευματοποίηση που υπηρετούν όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν.

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές Υγείας όλων των ειδικοτήτων και στελέχωση με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις ανάγκες του ικαριακού λαού.

 • Μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της υγείας μας στους χώρους δουλειάς.

Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue