Home ΚοινωνίαΣάμος Στου Χορού τα βήματα – Η παράσταση ΧΟΡΟΣ & ΧΟΘ στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου

Στου Χορού τα βήματα – Η παράσταση ΧΟΡΟΣ & ΧΟΘ στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου

by ikariaki.gr
24 views

01

 

χορευτικος ομιλος σαμου

Χορευτικός Όμιλος Σάμου                                          Σάμος, 15 Ιουλίου 2016

ΧΟΡ.Ο.Σ     

 

 

Ταχ. Δ/νση: Σάμος                                                                               Αρ. Πρωτ.: 14/15-07-2016

Ταχ. Κώδικας: 83.100

Τηλέφωνα: 6945448797 & 6986164812

banner

Fax: 2273023637

Πληροφορίες: Ευαγγέλου Ευθύμιος – 6945448797

e-mail: [email protected] / [email protected]

http://choros-samos.webnode.gr                                                        

 

 

Προς:  Μ.Μ.Ε. Σάμου – Blogs – Μέλη Χορευτικού Ομίλου Σάμου

 

 

 

Θέμα: «Μεγάλη επιτυχία της μουσικοχορευτικής παράστασης ΣΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου με 90 χορευτές και μουσικούς από τους Χορευτικούς Ομίλους Σάμου και Θεσσαλονίκης»

 09

Αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο πολιτιστικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού η ‘Πρώτη Συνάντηση Χορευτικών Ομίλων στη Σάμο’ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 στο Αρχαίο  Θέατρο Πυθαγορείου, από τον Χορευτικό Όμιλο Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ υπό την αιγίδα του Δήμου Σάμου, με τη μουσικοχορευτική παράσταση «στου Χορού τα βήματα» και φιλοξενούμενο τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (ΧΟΘ).

02

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και όλοι απόλαυσαν μια βραδιά γεμάτη ήχους και χορούς της Ελληνικής παράδοσης, κάτι που για πρώτη φορά συνέβη στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου.

 

Στην έναρξη της παράστασης ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ καθώς και χορευτές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας «ΕΙΡΗΝΗ» παρουσίασαν ένα σπάνιο μουσικοχορευτικό αφιέρωμα σε χορούς από τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους, βασισμένο στους πιο παλιούς χορούς των νησιών μας.

03

Την επιμέλεια των χορών είχε ο χοροδιδάσκαλος του ΧΟΡ.Ο.Σ Μάκης Ευαγγέλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στη Σάμο ένας πολύ παλιός ξεχασμένος χορός, ο Καλαμπαχτασιώτικος, μια σαμιώτικη σούστα που προέρχεται από το χωριό Καλλιθέα της Σάμου.

10

Ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε η παρουσία ενός νέου σαμιώτικου μουσικού σχήματος με τους: Στέφανο Πετροβίτσο στη σαμιώτικη τσαμπούνα, Κωστή Ευσταθίου στο βιολί, Ανδρέα Κοκκώνη στο λαούτο, Μάνο Πριστούρη στο τουμπερλέκι και την Τίνα Μπάτη στο τραγούδι. Με τους ήχους τους συντέλεσαν στην παρουσίαση μιας αυθεντικής μουσικοχορευτικής καταγραφής για την οποία ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου είναι περήφανος.

 

Ο φιλοξενούμενος Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (ΧΟΘ) παρουσίασε με τους χορευτές και τους μουσικούς του χορούς Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου και Θεσσαλίας, μαγεύοντας το κοινό με το πρόγραμμα το οποίο είχε ετοιμάσει να παρουσιάσει στο νησί μας.

04

 

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος απένειμε τιμητική πλακέτα στη γραμματέα του Χορευτικού Ομίλου Σάμου κα Κατερίνα Βακρά για τη διοργάνωση και συμμετοχή στη 1η Συνάντηση Χορευτικών Ομίλων στη Σάμο, ενώ ο Πρόεδρος του ΧΟΡ.Ο.Σ Φίλιππος Πυργιώτης απένειμε με τη σειρά του τιμητική πλακέτα στον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης για τη συμμετοχή του στην παράσταση.

05

Την παρουσίαση της παράστασης επιμελήθηκε η Μαργαρίτα Ικαρίου, ενώ παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Βαλκαμλής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρης Βογιατζής, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Άννυ Ανδρεάδου, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ανατροπή» κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, δημοτικού σύμβουλοι, ιερείς, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, μέλη Δ/Σ πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, χορευτές από όλη τη Σάμο καθώς και πλήθος κόσμου.

06

Αξιέπαινη ήταν η παρουσία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χώρας, στο οποίο αξίζουν θερμά ευχαριστήρια για το έργο του.

 

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου  εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Δήμο Σάμου και τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο καθώς και στη γραμματέα του κα. Μαρία Παπαδάμ που από την αρχή πίστεψαν και στήριξαν το νέο αυτό μεγάλο θεσμό.

07

Συγχαίρει όλους τους χορευτές και τον χοροδιδάσκαλο του ΧΟΡ.Ο.Σ καθώς και τους μουσικούς που συμμετείχαν στην μεγαλειώδη αυτή παράσταση, αλλά και όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο στην άριστη διεξαγωγή της οργάνωσης.

11

Ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ με αυτή τη μουσικοχορευτική παράσταση χάρισε στο σαμιακό κοινό στιγμές παράδοσης και πολιτισμού, έτσι ακριβώς όπως είχε υποσχεθεί από τη πρώτη μέρα της ίδρυσης του.

08

Στο υπόλοιπο του καλοκαιριού θα ακολουθήσουν δύο μεγάλες πολιτιστικές δράσεις σε Φούρνους και Ικαρία, συμβάλλοντας έτσι στη συνολική προβολή των πολιτιστικών στοιχείων των νησιών του νομού μας.

12

Οι φωτογραφίες από την παράσταση είναι του κ. Αντώνη Ιατρού τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση τους.

 

 

Εκ του Δ/Σ

 

 

 

του Χορευτικού Ομίλου Σάμου – ΧΟΡ.Ο.Σ

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue