Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Στον Γιώργο Παράλαιμο τα ηνία της Πανικαριακής Αδελφότητας ΗΠΑ και Καναδά (βίντεο)

Στον Γιώργο Παράλαιμο τα ηνία της Πανικαριακής Αδελφότητας ΗΠΑ και Καναδά (βίντεο)

by ikariaki.gr
9 views

pan-icarian-convention-ny-september-2-52016-dsc_7003

Από αριστερά οι Ευάγγελος Φράγκος, Δαμιανός Σκάρος, Αθηνά Τσαρνά Γιώργος Παράλεμος, Ελευθερία Τέρυ-Πλατή. Τζέιμς Κακέρδας, Κατίνα Μαυροφίλιππα και Νίκος Σκάρος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το 113ο Συνέδριο της Πανικαριακής Αδελφότητας Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Καναδά παρέδωσε διά βοής τα ηνία στον Γιώργο Παράλαιμο, πρώην πρόεδρο της Πανικαριακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης «Πανδίκη».

Το νεοεκλεγμένο προεδρείο πλαισιώνεται από τους Δαμιανό Σκάρο (αντιπρόεδρο), Κάθυ Παντελάδη (γραμματέα) και Ειρήνη Μαυροφίλιππα (ταμία). Το συνέδριο ανανέωσε την εντολή του προέδρου του Ιδρύματος της Πανικαριακής Αδελφότητας, Δρα Νικήτα Τριπόδη και των άλλων στελεχών του.

Το συνέδριο, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με το επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στο ξενοδοχείο «Sheraton New York Times Square» στο Μανχάταν.

Το απόγευμα της Κυριακής μίλησε και ο ύπατος πρόεδρος της ΑHEPA, Ανδρέας Ζαχαριάδης, ο οποίος τους ενημέρωσε για τις αποφάσεις του πρόσφατου συνεδρίου στο Λας Βέγκας και τους κάλεσε να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την ανέγερση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου που καταστράφηκε ολοσχερώς την αποφράδα ημέρα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σε πρώτο πλάνο διακρίνεται ο Λεωνίδας Παπαλάς, ενώ ετοιμάζεται να ψηφίσει. Ο κ. Παπαλάς είχε διατελέσει πρόεδρος της Πανικαριακής Αδελφότητας Ν. Υόρκης «Πανδίκη» το 1999.
Σε πρώτο πλάνο διακρίνεται ο Λεωνίδας Παπαλάς, ενώ ετοιμάζεται να ψηφίσει. Ο κ. Παπαλάς είχε διατελέσει πρόεδρος της Πανικαριακής Αδελφότητας Ν. Υόρκης «Πανδίκη» το 1999.

Η ομιλία του κ. Ζαχαριάδη έγινε λίγες ώρες μετά την επίσκεψη των συνέδρων στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο και η απόφαση για το ποσό που θα δωρίσει η Πανικαριακή Αδελφότητα θα ληφθεί στην επικείμενη συνεδρίαση.

Το συνέδριο ενημερώθηκε για την πορεία των δύο μεγάλων δωρεών που είχε εγκρίνει το προηγούμενο συνέδριο για την Ικαρία και οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί. Πρόκειται για την δωρεά 50.000 δολαρίων προς το χωριό Καρκινάγρι για το έργο για την απορροή των ομβρίων υδάτων που κατεβαίνουν από το βουνό. Το έργο αυτό έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, καθώς δεν έχει δοθεί πράσινο φως για την εκτέλεσή του.

Panikariaki-synedrio-IMG_6738

Η δεύτερη δωρεά αφορά την αγορά και εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου για το Νοσοκομείο της Ικαρίας, η οποία ενδέχεται να υπερβεί τις 100.000 δολάρια. Η Πανικαριακή Αδελφότητα έχει θέσει ως προϋπόθεση τη δημιουργία του θαλάμου στον οποίο θα εγκατασταθεί ο τομογράφος και την εκπαίδευση του ακτινολόγου που θα αναλάβει τον χειρισμό του. Προς το παρόν καμιά από τις προϋποθέσεις δεν έχει υλοποιηθεί με συνέπεια να καθυστερεί η υλοποίηση και αυτής της δωρεάς προς το νησί.

banner
Η πρόεδρος Ελευθερία Πλατή και οι ομογενείς που εργάστηκαν για την διάνοιξη του μονοπατιού προς το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη στο χωριό Βρακάδες της Ικαρίας.
Η πρόεδρος Ελευθερία Πλατή και οι ομογενείς που εργάστηκαν για την διάνοιξη του μονοπατιού προς το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη στο χωριό Βρακάδες της Ικαρίας.

Το συνέδριο αποφάσισε να συνεχίσει την παροχή υποτροφιών σε πενήντα φοιτητές από τις ΗΠΑ και τον Καναδά και άλλων δέκα υποτροφιών σε αριστούχους μαθητές στην Ικαρία και στους Φούρνους. Το συνολικό ποσό των χρημάτων αγγίζει τις 130.000 δολάρια τα οποία προέρχονται από το ίδρυμα της Πανικαριακής Αδελφότητας.

Στο συνέδριο παρέστη και η δημοτική σύμβουλος της Ικαρίας, Ειρήνη Μαυρογιώργη- Καριμάλη, η οποία είναι και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του δημάρχου Στέλιου Σταμούλου και εξήρε την αγάπη των Ικαριωτών για την ιδιαίτερή τους πατρίδα.

Στον διάδρομο που οδηγούσε στην αίθουσα του συνεδρίου είχε στηθεί μια εκπληκτική έκθεση η οποία ήταν αφιερωμένη στην 113ετή πορεία της Πανικαριακής Αδελφότητας Αμερικής και Καναδά και στην προσφορά της στην Ομογένεια και στη γενέτειρα.

PAN ICARIAN CONVENTION NY SEPTEMBER 2-5,2016 DSC_7015

Η απερχόμενη πρόεδρος Ελευθερία Τέρυ Πλατή από το Σικάγο τόσο κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο συνέδριο, όσο και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επιτυχία του συνεδρίου και τόνισε ότι οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής με πρόεδρο τον Γιώργο Παράλεμο και συμπρόεδρο τον Κώστα Τσαχά.

Η κ. Πλατή είναι δικηγόρος και διαμένει στο Σικάγο και τον Αύγουστο επισκέφθηκε μαζί με άλλους ομογενείς την Ικαρία και εξέπληξαν τους συμπατριώτες τους με την πρωτοβουλία να ανοίξουν το μονοπάτι προς το Μουσείο του Μίκη Θεοδωράκη στο χωριό Βρακάδες της Ικαρίας.

Πρόκειται για το παλιό πέτρινο σπίτι γνωστό ως το «Σπίτι με σκορπιούς.» Μια παλιά αγροικία Ικάριου που φιλοξένησε το διάσημο συνθέτη και τους συντρόφους του, κατά την εξορία τους στο νησί. Αυτό το σπίτι μετατράπηκε σε Μουσείο και έχει επίσημα αναγνωριστεί από το ελληνικό κράτος, ως διατηρητέο κτίριο. Περιλαμβάνει πολλά εκθέματα από την καθημερινή ζωή του μουσικοσυνθέτη κατά τη διάρκεια της εξορίας του.

Σε πρώτο πλάνο ο Ευάγγελος Λακέρδας και η Ειρήνη Μαυρογιώργη - Καριμάλη. Φωτογραφία: "Ε. Κ." / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗ
Σε πρώτο πλάνο ο Ευάγγελος Λακέρδας και η Ειρήνη Μαυρογιώργη – Καριμάλη. Φωτογραφία: «Ε. Κ.» / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗ

«Μην νομίσετε ότι διανοίξαμε δρόμο για να περνούν τα αυτοκίνητα. Απλά πήραμε τις κόσες και άλλα κοπτικά εργαλεία χόρτου, φτυάρια και κασμάδες και καθαρίσαμε το μονοπάτι που οδηγεί στο Μουσείο του Μίκη Θεοδωράκη. Αυτό αποτέλεσε μια από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες για τους ομογενείς, διότι εξέφρασαν έμπρακτα την αγάπη τους για το νησί και υπενθύμισαν στους κατοίκους ότι δεν είναι μόνοι και ότι οι ομογενείς ενδιαφέρονται γι’ αυτούς», πρόσθεσε η κ. Πλατή.

Ο κ. Λεωνίδας Παπαλάς, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της Πανικαριακής Αδελφότητας Νέας Υόρκης «Πανδίκη» το έτος 1999, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του συνεδρίου και τόνισε ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γεγονός που απέδωσε στις άοκνες προσπάθειες των Γιώργου Παράλαιμου και Κώστα Τσαχά και των άλλων μελών της οργανωτικής επιτροπής.

 

ekirikas.com

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue