Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Στις απεργιακές συγκέντρωσεις στην Ικαρία

Στις απεργιακές συγκέντρωσεις στην Ικαρία

by ikariaki.gr
4 views

απεργία Εύδηλος 16 Ιουλίου 2013Έγινε σήμερα στον Εύδηλο η Απεργιακή συγκέντρωση που είχε εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Σάμου ενάντια στην επερχόμενη ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου.

Στην συγκέντρωση απεύθυναν χαιρετισμό το Σωματείο Τεχνικών ΔΕΗ Σάμου-Ικαρίας, οι Εργαζόμενοι στην Τ.Αυτοδιοίκηση, Σωματείο Οικοδόμων,και εκπρόσωπος από την ΑΔΕΔΥ Σάμου.

Βασικό αίτημα είναι η εναντίωση στην υποβάθμιση της Υγείας στην Ικαρία, οι απολήσεις που σχεδιάζονται και στον Δημόσιο Τομέα,αλλά και το ουσιαστικά κλείσιμο της Επαγγελματικής Σχολής Ευδήλου.

Ομιλία εκ'μέρους του Εργατικού Κέντρου Σάμου από τον κ.Νίκο Λαρδά.

Ψήφισμα εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο (το οποίο παραθέτουμε παρακάτω) μετά το τέλος των συγκετρώσεων.

[nggallery id=75]

Παράλληλα συγκέντρωση είχαμε και στον Άγιο Κήρυκο από την Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία και τους Εκπαιδευτικούς Ικαρίας.Με κεντρικό σύνθημα Υγεία-Παιδεία-Συγκοινωνία δικαίωμα στην Ζωή έχει η Ικαρία οι κάτοικοι του Αγίου Κηρύκου διαδήλωσαν και έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης.

[nggallery id=76]

Ικαριακή Ραδιοφωνία 92.8fm – ikariaki.gr


ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 16/7/2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 

 

Εμείς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τρίτη 16/7/2013 στη πλατεία Δημαρχείου Σάμου κατά τη διάρκεια της 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας

 

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ

 

Η κυβέρνηση με το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, κλιμακώνει τον πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους.

Προχωράει σε ομαδικές απολύσεις στο Δημόσιο. Με βάση το πολυνομοσχέδιο χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα (κυρίως από τους ΟΤΑ και την εκπαίδευση) οδηγούνται στην απόλυση. Υπάρχει σχεδιασμός για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στον ιδιωτικό τομέα με ταυτόχρονη μείωση ή κατάργηση της αποζημίωσης.

Καταργεί την Εθνική και τις κλαδικές συμβάσεις και γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Θέλει να αμείβονται όλοι οι εργαζόμενοι με τον κατώτατο μισθό που θα καθορίζουν η κυβέρνηση με τον ΣΕΒ, με βάση τις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Γενικεύει τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Οδηγεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για την ικανοποίηση των αναγκών τους σε υγεία, παιδεία κλπ να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη δίνοντας κέρδη στους ιδιώτες.

Βουλιάζει τα ασφαλιστικά ταμεία, φέρνει νέο κούρεμα στις συντάξεις.

Επιβάλλει νέα φοροληστεία για το λαό με τις νέες κλίμακες, έτσι ώστε ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν από το πρώτο ευρώ.

Υποβαθμίζει τον ΕΟΠΥΥ και μειώνει παροχές και δαπάνες για τους ασφαλισμένους.

Με όλα αυτά κυβέρνηση Ευρωπαϊκή Ένωση και τρόικα θέλουν να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση τους σε βάρος των λαών και σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Όλοι μαζί (εργάτες αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες και νέοι) μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Όλοι μαζί για αγώνα διαρκείας μέχρι την ανατροπή της αντεργατικής τους πολιτικής. Μέχρι την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο τώρα.

  • Όχι στις απολύσεις. Δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όχι στη κατάργηση της Κυριακής αργίας

  • Αύξηση μισθών και συντάξεων. Όχι στη κατάργηση της Εθνικής και των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.

  • Να πληρωθεί η υπερεργασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό και στα σούπερ μάρκετ.

  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

  • Όχι στα χαράτσια. Φορολόγηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Τη κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων. Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

  • Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.


 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue