Home ΑρθρογράφοιΔημήτρης Φιλιπποπολίτης Σταμάτης Βαρδαρός: Αντιμετώπιση κρίσης και ακρίβειας και οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σταμάτης Βαρδαρός: Αντιμετώπιση κρίσης και ακρίβειας και οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

by ikariaki.gr
51 views

Σε μια συζήτηση με τον Σταμάτη Βαρδαρό, Υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ, εν όψει της πολιτικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ικαρία το απόγευμα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου 2022 (19:00) στο Παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου Ικαρίας.

Η ακρίβεια με το καλάθι του νοικοκυριού να είναι στα ύψη, έγινε μια περιγραφή της κατάστασης στην Ελλάδα, μπροστά σε μια χειμερινή περίοδο που όπως όλα δείχνουν θα δοκιμασθούν τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Ο κ.Βαρδαρός μας εξέθεσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (οι οποίες εκτέθηκαν και στην πρόσφατη ΔΕΘ από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα)

Το δεύτερο σκέλος της συζήτησης είχε να κάνει με το ζήτημα της Υγείας και τις προεκτάσεις του στο νησί μας, με το Νοσοκομείο της Ικαρίας. Συγκεκριμένα ο κ.Βαρδαρός δήλωσε πως οι Πολιτικές της κυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη είναι πολιτικές μικρότερου Δημόσιου Συστήματος Υγείας, για να δοθεί χώρος στον ιδιωτικό τομέα. Και η κατάσταση στο Νοσοκομείο του νησιού μας επιβεβαιώνει την συρρίκνωση αυτή.

”Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, είναι στα όρια της λειτουργικής του κατάρρευσης. Οι παθολογικές κλινικές που είναι ο πυρήνας λειτουργίας ενός νοσοκομείου είναι ομολογία αποτυχίας του Υπουργού να παραδέχονται πως δεν θα εφημερεύσουν μερικές μέρες του μήνα, είναι Πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης αυτή η κατάσταση, με την υποστελέχωση στους υγειονομικούς να είναι στη κορυφή του προβλήματος”, αναφέρει ο κ.Βαρδαρός και συνεχίζοντας, μεταφέρει την δική του εμπειρία και γνώσεις από την προηγούμενη θητεία του ως Γενικός Γραμματέας Υγείας, για το Νοσοκομείο της Ικαρίας αναμένεται αύξηση των οργανικών θέσεων από 130 σε 200, αύξηση που έχει ”κολλήσει” λίγο πριν την υπογραφή του Υπουργού.

Προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εισαγωγικό μισθός στους ιατρούς να είναι οι 2000 ευρώ.

Για το πρόσφατο συνέδριο Μακροζωίας που έγινε στην Σάμο, ο κ.Βαρδαρός τοποθετήθηκε σχετικά με τις όποιες αντιδράσεις υπήρξαν πριν την μεταφορά του συνεδρίου από το Επικούριο σε γνωστό Ξενοδοχείο της Σάμου και την αρνητική του εικόνα με την εμπλοκή μεγάλου ιδιωτικού κέντρου των Αθηνών σε μια τόσο σημαντική εκδήλωση που αφορούσε τα νησιά μας.

Σχετικά με τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, ερωτηθείς ο κ.Βαρδαρός για την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε πως η εμπλοκή στις εκλογές σε Ικαρία και Περιφέρεια είναι μια δυναμική συζήτηση εντός του κόμματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχρονικά είναι σε κουλτούρα συνεργασιών και επιθυμεί να παρουσιάσει διευρυμένα ψηφοδέλτια, οι προγραμματικές αιχμές είναι σε πρώτο πλάνο και είναι ίδιες, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ ”κατεβάσει” αυτόνομο ψηφοδέλτιο, είτε συνεργαστεί και επιπλέον η οι ενέργειες των τοπικών αρχόντων Δήμου και Περιφέρειας αξιολογούνται ακόμα.

Κλείνοντας την συνέντευξη ο κ.Βαρδαρός αναφορικά με την κινητοποίηση για το κλείσιμο του Ειδικού Σχολείου Καραβοστάμου, και στήριξε τα αιτήματα των γονέων για άμεση ικανοποίηση τους και επαναλειτουργία του σχολείου.

Να ευχαριστήσουμε τον κ.Βαρδαρό για την συνέντευξη που μας παραχώρησε καθώς και την ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας) για την παραχώρηση της αίθουσας συνεδριάσεων όπου έγινε η βιντεοσκόπηση.

 

banner

Κάμερα: Γιώργος Φιλιπποπολίτης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue