Home Αθλητισμός ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2024: Συμμετοχές ρεκόρ 737 αθλητών από 55 χώρες – σταθερή ικαριακή παρουσία στον θεσμό

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2024: Συμμετοχές ρεκόρ 737 αθλητών από 55 χώρες – σταθερή ικαριακή παρουσία στον θεσμό

by ikariaki.gr
459 views

Ολοκληρώθηκε χθες 12/3 η διαδικασία της κλήρωσης των προκριθέντων αθλητών για τον φετινό αγώνα του Σπαρτάθλου όπου μεταδόθηκε ζωντανά για πρώτη φορά από το κανάλι της διοργάνωσης στο Youtube. https://www.youtube.com/@Spartathlongr

 

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του αγώνα μετά το κλείσιμο της περιόδου υποβολής των αιτήσεων και ύστερα από τον έλεγχο των παραστατικών, εφ΄όσον το ΣΥΝΟΛΟ των αθλητών που έχουν επιτύχει ΟΡΙΑ δεν υπερβαίνει τους 400, τότε γίνονται όλοι ΔΕΚΤΟΙ. Όμως με βάση τα μέχρι τώρα στατιστικά στοιχεία και λόγω του μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων αθλητών ακολουθεί κλήρωση οπού ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» περιορίζει τις συμμετοχές ανά χώρα ως ακολούθως:

Ιαπωνία: 40, Γερμανία: 30, Ελλάδα: 50, Λοιπές χώρες: μέχρι 25.

Φέτος υπήρξε νέο ρεκόρ αιτήσεων με όλες τις αιτήσεις να αριθμούν τις 737 από 55 χώρες στον κόσμο που μετά από έλεγχο των παραστατικών εγκρίθηκαν για τη διαδικασία της κλήρωσης οι 698. Ρεκόρ αιτήσεων υπήρξε και από τους Έλληνες αθλητές με αυτές να αριθμούν τις 165.

Μετά την ανάρτηση των λιστών (μια ελληνική και μια με όλους τους ξένους αθλητές) οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα ένστασης μέχρι 48 ώρες πριν τη κλήρωση. Αθλητές που δεν κληρώθηκαν πέρσι συμμετείχαν με 2 λαχνούς, όσοι δεν κληρώθηκαν πέρσι ή πρόπερσι αλλά διατηρούσαν το δικαίωμα συμμετοχής συμμετείχαν με 4ο λαχνό.

Απευθείας πρόκριση παίρνουν αθλητές υπό κάποιες προϋποθέσεις που αναγράφονται στη σελίδα με τους όρους συμμετοχής :

https://www.spartathlon.gr/oroi-symmetohis-2024/

Για τη φετινή  διαδικασία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά  η πιστοποιημένη σελίδα του Random.org και συγκεκριμένα η εφαρμογή List Randomizer όπου το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ διατηρεί λογαριασμό.

banner

Η διεξαγωγή της ηλεκτρονικής κλήρωσης αποτελεί αυτοματοποιημένη διαδικασία, χωρίς καμία μεσολάβηση, επέμβαση ή παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα στην παραγωγή των αποτελεσμάτων. Πληροφορίες για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της ηλεκτρονικής κλήρωσης είναι διαθέσιμες μέσω του random.org  στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.random.org/faq/.

Ακολουθούν οι λίστες με τα ονόματα των αθλητών που μπαίνουν απευθείας στο φετινό Σπάρταθλο και η λίστες με τα ονόματα των αθλητών όπως τα έβγαλε η κληρωτίδα:

https://www.spartathlon.gr/wp-content/uploads/2024/03/auto-list2024-final.pdf

Η κλήρωση για τους Έλληνες αθλητές:

https://www.spartathlon.gr/wp-content/uploads/2024/03/Greek-RANDOM.pdf

Η κλήρωση για τους ξένους αθλητές:

https://www.spartathlon.gr/wp-content/uploads/2024/03/international-RANDOM.pdf

Κάποια ονόματα αναγράφονται πάνω από μια φορές λόγω του αριθμού των λαχνών με τους οποίους συμμετείχαν οι συγκεκριμένοι αθλητές στη κλήρωση όπως αναγράφεται παραπάνω. Έτσι τη δεύτερη φορά τη θέση του παίρνει ο αμέσως επόμενος.

Μετά τους πρώτους αθλητές που γίνονται δεκτοί, οι επόμενοι μπαίνουν σε μια λίστα αναμονής βάσει της προηγούμενης κλήρωσης όπου παίρνουν τη θέση κατά προτεραιότητα στη περίπτωση που για όποιον λόγο ακυρώσουν τη συμμετοχή τους.

Αναμένεται η οριστική ανακοίνωση αυτών των λιστών.

Γιώργος Πάνος για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Σημ. ΙΡ:

Ο Ικαριώτης δρομέας Γιώργος Πάνος είναι μέσα στους 9 Έλληνες που θα συμμετέχουν στο φετινό Σπάρταθλο χωρίς κλήρωση. Φέτος ο Γιώργος συμμετέχει για 12η χρονιά με πρώτη συμμετοχή σε Σπάρταθλο και τερματισμό το 2010.

Ανήκει στους παλαιότερους Έλληνες συμμετέχοντες το 2024.


Ο αγώνας ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.


Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.
Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.
Το 1984 ιδρύθηκε ο Διεθνής Σύνδεσμος «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ», ο οποίος από τότε μέχρι σήμερα διοργανώνει ανελλιπώς τον αγώνα κάθε Σεπτέμβρη.

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue