Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.ΑιγαίουΠεριφερειακές Εκλογές 2023 Σωτήρης Πολίτης: Γιατί ζητώ την ψήφο σας στις 8 του Οκτώβρη

Σωτήρης Πολίτης: Γιατί ζητώ την ψήφο σας στις 8 του Οκτώβρη

by ikariaki.gr
740 views

Είμαι ο Σωτήρης Πολίτης, γεννήθηκα τον Οκτώβρη του 1958 στις Ράχες Ικαρίας. Τα πρώτα μου χρόνια τα έζησα στο χωριό μου, αλλά κάποια στιγμή μετακομίσαμε οικογενειακώς στην Αθήνα, όπου έζησα πάνω από 50 χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν σταμάτησα ποτέ να έχω άμεση σχέση και γνώση με τα τεκταινόμενα στο νησί μου, αφού η επικοινωνία και ταξίδια μου στον τόπο μου, ήταν συχνότατα. Άρα είχα πλήρη εικόνα για το αγαπημένο μου νησί.

 

Σπούδασα (Εργοδηγός Ηλεκτρονικός και Χειριστής Προγραμματιστής στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές), εργάστηκα για δέκα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα στο αντικείμενο μου και άλλα 25 χρόνια στον ΟΤΕ, πάλι στο αντικείμενο μου. Συνταξιοδοτήθηκα το 2013.

Όλα αυτά τα χρόνια ασχολιόμουν με τα κοινά του νησιού μου, συμμετέχοντας για 37 σχεδόν χρόνια στις δράσεις των Πολιτιστικών συλλόγων του νησιού μου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, από διάφορα πόστα (απλό μέλος έως και Πρόεδρος Σωματείου).

banner

Είμαι σε χηρεία και έχω μια κόρη.

Ταυτόχρονα ασχολήθηκα ερασιτεχνικά και με την δημοσιογραφία αρθρογραφώντας σε τοπικό έντυπο και αργότερα ασχολήθηκα και με το ραδιόφωνο, έχοντας εκπομπές ενημερωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου στην Ικαριακή Ραδιοφωνία.

Το 2019 μου έγινε πρόταση από την Πανικαριακή Ενότητα Αλλαγής για συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές που εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος και για δυο χρόνια σχεδόν Αντιδήμαρχος στον Δήμο Ικαρίας.

Όταν φέτος μου έγινε η πρόταση από συνεργάτες του κ. Περιφερειάρχη, να συμμετέχω στις Περιφερειακές Εκλογές του 2023, αφού όπως μου είπαν ήταν γνωστό το έργο μου στον Δήμο, δεν σας κρύβω πως ήλθα σε δύσκολη θέση, αφ’ ενός γιατί άλλο το πεδίο της Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού και άλλο το πεδίο της Αυτοδιοίκησης δευτέρου βαθμού, αφ’ ετέρου γιατί όπως και να το κάνουμε οι ευθύνες ενός Περιφερειακού Συμβούλου είναι μεγαλύτερες. Το σκέφτηκα καλά, αλλά επειδή μου άρεσαν πάντα οι προκλήσεις και τα δύσκολα, αποφάσισα να συμμετάσχω στην εκλογική διαδικασία σαν υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας.

Ο λόγος που αποφάσισα να ενταχθώ στον συνδυασμό «Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο» με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, είναι κατ΄ αρχήν η προσωπικότητα του Περιφερειάρχη. Ένας άνθρωπος με τεράστια πανεπιστημιακή παιδεία, αλλά ταυτόχρονα απλός στην επικοινωνία του με τον Αιγαιοπελαγίτη αγρότη, ψαρά, ελεύθερο επαγγελματία, κτηνοτρόφο αλλά κυρίως με την νεολαία των νησιών μας. Έπειτα η ανεξαρτησία του από κομματικές αγκυλώσεις, αφού και οι συνεργάτες του είναι άνθρωποι διαφορετικών πολιτικών προελεύσεων, όπως κι εγώ, Τρίτον τα αποτελέσματα σε έργα την τετραετία που λήγει και ο προγραμματισμός για την πενταετία που έρχεται, με πολλά Ευρωπαϊκά προγράμματα. Τέταρτον οι συνεργάτες του, αιρετοί και μη και η διάθεση συνεργασίας όλων για την περαιτέρω ανάπτυξη των νησιών μας.

Μπήκα λοιπόν στον συνδυασμό για να φέρουμε ένα «Άλμα Ανάπτυξης» στα νησιά μας (Ικαρία, Φούρνους, Θύμαινα). Έχω τον χρόνο, έχω την θέληση, έχω τον τρόπο να πείσω για την αναγκαιότητα αυτών των έργων στα νησιά μας. Σίγουρα δεν θα είμαι παθητικός παρατηρητής στην Περιφέρεια, αλλά ενεργός και πανταχού παρών (εφ’ όσον εκλεγώ) Περιφερειακός Σύμβουλος, θέλοντας με τις πράξεις μου να εκπροσωπήσω όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες των νησιών μας. Με συνεχή και εποικοδομητικό διάλογο, καταγραφή των προβλημάτων και προσπάθεια επίλυσης τους, τακτικές επισκέψεις και έλεγχο των έργων που εκτελεί η Περιφέρεια στα νησιά μας.

Αν λοιπόν πιστεύετε ότι ο κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης θέλετε (και πρέπει) να είναι ο ξανά ο επόμενος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ζητώ την ψήφο σας για την Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας, για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τα νέα αναπτυξιακά έργα που προβλέπονται, αλλά θα συμπληρώσουμε και άλλα, για την Ικαρία τους Φούρνους και την Θύμαινα.

ΘΕΛΟΥΜΕ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Σωτήριος Πολίτης

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
για την Π.Ε. Ικαρίας

Διαβάστε ακόμα

Leave a Comment

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue