Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Σωματείο Ο.Τ.Α. Ικαρίας : Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου

Σωματείο Ο.Τ.Α. Ικαρίας : Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου

by ikariaki.gr
5 views

d8e9adbb08f696850e95f2a91573c7d9_XL

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΩΝ  ΙΚΑΡΙΑΣ  &  ΦΟΥΡΝΩΝ

 

Συνδημότη, συνδημότισσα

Εργαζόμενε , Άνεργε, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενε.                  

                     

     Η Τετάρτη 4 Νοέμβρη έχει χαρακτηριστεί ως Πανελλαδική Ημέρα συμβολικής Κατάληψης των Δημαρχείων από τις 10.00 το πρωί έως τη 13.00 το μεσημέρι με στόχο να σας ενημερώσουμε  αφού θα κληθείτε  να βάλετε ξανά βαθειά το χέρι στην τσέπη για τα νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και την μαζική συμμετοχή μας στην πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη  12 Νοέμβρη.

 Καλούμε, τα σωματεία , τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους  μαζικούς φορείς του νησιού μας να πάρουμε απόφαση για μαζική συμμετοχή στην απεργία.

 Να υψώσουμε ένα τεράστιο λαϊκό τείχος ώστε να εμποδίσουμε, να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του βάρβαρου αντιασφαλιστικού εκτρώματος για μας και τα παιδιά μας.

Προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο έγκλημα.

Ø  Καταργούν την κοινωνική ασφάλιση μετατρέπουν την ασφάλιση σε προνόμιο λίγων, όσων έχουν να πληρώσουν το πανάκριβο εμπόρευμα. Πετσοκόβουν πάλι τις συντάξεις, τις μετατρέπουν σε συντάξεις πείνας, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67. Απαλλάσσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από τα ανταποδοτικά τέλη, μειώνουν την χρηματοδότηση στους δήμους. Σε λίγο όλοι θα κληθούμε να πληρώσουμε το λογαριασμό στα δημοτικά τέλη και τα ανταποδοτικά. Καταργούν τη προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς!  Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Ø  Ιδιωτικοποιούν δημοτικές υπηρεσίες με μια σειρά από προσχήματα, αλλά πάντα στην κατεύθυνση της παραχώρησης των δυνάμει κερδοφόρων υπηρεσιών των δήμων σε ιδιώτες, που θα χρηματοδοτούν τα κέρδη τους με την αύξηση των ανταποδοτικών αντιτίμων στα λαϊκά στρώματα. Στο στόχαστρό τους η άμεση ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Ø  Φέρνουν νέο μισθολόγιο με μειώσεις μισθών και σύνδεση των απολαβών με την προθυμία να εφαρμόσει ο κάθε εργαζόμενος τις πολιτικές επιλογές κυβέρνησης και δημάρχων, που στρέφονται ενάντια στα λαϊκά στρώματα των δήμων μας, αλλά και τα δικαιώματα των συνάδελφων μας.

Ø  Χτυπάνε αλύπητα όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας για να μπορέσουν να δημιουργήσουν τους όρους για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τα μέτρα μάς αφορούν όλους.

Ø  Και στο Δήμο μας έχουμε εργαζόμενους με εργασιακά δικαιώματα δυο ταχυτήτων (π.χ 5μηνα), σχολικές Καθαρίστριες που δουλεύουν με καθυστέρηση στην πληρωμή, Παιδικό Σταθμό, χωρίς επαρκή μόνιμο προσωπικό με συνεχή υποχρηματοδότηση, Βρεφονηπιακό Σταθμό πλήρη επανδρωμένο αλλά κλειστό, μόνιμο προσωπικό που παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες δεν επαρκεί για να την εξυπηρέτηση των αναγκών του νησιού  μας.

ΣΕ  ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ  ΣΥΝΘΗΚΕΣ  Ή  ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ  Ή  ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ

 Εμείς πιστεύουμε πως έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να ξαναθυμηθούμε  ότι  οι όποιες κατακτήσεις απολαμβάνουμε μέχρι σήμερα είναι  αποτέλεσμα σκληρών αγώνων.

Η  υπόθεση του αγώνα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ούτε θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια όμως με την κατάλληλη οργάνωση και τα απαραίτητα μέτρα μπορούμε να πετύχουμε

  Τους επιστρέφουμε τα μέτρα ως απαράδεκτα.! Δεν έχουν την συναίνεσή μας στο σφαγιασμό μας! Δεν συμβιβαζόμαστε με τη χαμοζωή που μας ετοιμάζουν!

 Δεν θα γίνουμε δούλοι τον 21αιώνα!

  Σας καλούμε για να αναλάβουμε κοινή δράση. Το ασφαλιστικό που, δεν κατάφεραν να το γκρεμίσουν συθέμελα στα πέντε χρόνια της κρίσης, δεν θα επιτρέψουμε να το γκρεμίσουν οι «δήθεν αριστεροί» για λογαριασμό του κεφαλαίου. Η δύναμη του λαού είναι ανεξάντλητη.                  επίθεση τους θα ανατραπεί μόνο με το γενικό ξεσηκωμό!

   Όλοι μαζί με ανυποχώρητο σκληρό ταξικό αγώνα, με βήμα κλιμάκωσης την απεργία

 στις 12 Νοέμβρη, μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε!

 

 

ΤΟ   Δ.Σ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue