Home Κοινωνία Σωματείο Συνταξιούχων Ικαρίας & Φούρνων: Εμπαιγμός και κοροϊδία για αυξήσεις

Σωματείο Συνταξιούχων Ικαρίας & Φούρνων: Εμπαιγμός και κοροϊδία για αυξήσεις

by ikariaki.gr
96 views

Αγαπητοί συνάδελφοι/σσες πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η πολυδιαφημισμένη από την πλευρά της κυβέρνησης αύξηση στις συντάξεις (ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβρη με την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης) με την κατάθεση κυριολεκτικά ψίχουλων στους συνταξιούχους και ταυτόχρονα μπόλικου εμπαιγμού και κοροϊδίας για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια συνάνθρωποί μας.
Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να δεχτούν και να ονομάσουν αυξήσεις τα ποσά που δόθηκαν σε όσους δόθηκαν

– Οταν για δεκατρία χρόνια οι συντάξεις σφαγιάζονται με τεράστιες περικοπές από όλες τις κυβερνήσεις στις κύριες και επικουρικές.

– Όταν και αυτά ακόμα τα ελάχιστα ποσοστά (7,75%) με επίσημο πληθωρισμό 9,9%) δίνονται μόνο στις κύριες και όχι και στις επικουρικές συντάξεις.

– Όταν έχουν κοπεί η 13η και 14η σύνταξη , το ΕΚΑΣ και έχουν στραγγαλιστεί τα δικαιώματα των συνταξιούχων κοινωνικού χαρακτήρα και οικογενειακά επιδόματα.

– Όταν ακόμα και από αυτές τις αυξήσεις αποκλείονται περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι αφού η λεγόμενη ‘’προσωπική διαφορά’’ που έχουν στην σύνταξή τους σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου (4387/2016) λειτουργεί σαν κόφτης και αν δεν καταργηθεί δεν θα πάρουν ποτέ αύξηση.

– Όταν όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κλείσιμο νοσοκομείων , θεραπευτηρίων, αυξήσεις στα φάρμακα και στη συμμετοχή σε αυτά, την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία μας, με επιστέγασμα τον τελευταίο νόμο για την υγεία που ψηφίστηκε πριν τα Χριστούγεννα και ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες γιατρούς , κλινικάρχες , και επιχειρηματίες στο χώρο της δημόσιας υγείας.

– Όταν το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα το κόστος που καλείται να πληρώσει ο συνταξιούχος και κάθε εργαζόμενος για την ενέργεια, τα καύσιμα, τα εισιτήρια προς και από τα μεγάλα αστικά κέντρα , τα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωσή του έχει κυριολεκτικά απογειωθεί , οδηγώντας τον σε απόγνωση αφού δεν ξέρει τι να περιορίσει και τι να κόψει προκειμένου να βγάλει τον μήνα.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά καταλάβαμε πως τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας δεν χωράνε στα προγράμματα της κυβέρνησης και της Ν.Δ , ούτε του ΣΥΡΙΖΑ , ούτε του ΠΑΣΟΚ και όλων εκείνων που τα προηγούμενα χρόνια έφτιαξαν και συνεχίζουν να διαμορφώνουν το απαράδεκτο αντισυνταξιουχικό και αντιλαϊκό πλαίσιο που μας περιβάλλει και καθορίζει την ζωή μας.

Αντίθετα βλέπουμε κάθε φορά την κυβέρνηση να διατηρεί και να συμπληρώνει προς το χειρότερο για τους ανθρώπους του μόχθου, τους αντιλαϊκους νόμους της προηγούμενης χωρίς ποτέ να καταργεί κανέναν.

Και επειδή δεν περιμένουμε κανένα σωτήρα για να μας σώσει , λέμε στους σημερινούς κυβερνώντες μας , στους χθεσινούς , αλλά και τους αυριανούς όποιοι και να είναι , ότι οι συνταξιούχοι ξέρουν ότι ό,τι πέτυχαν (και είναι πολλά ) το πέτυχαν με αγώνες και αυτόν τον δρόμο του αγώνα θα συνεχίσουν να βαδίζουν με αποφασιστηκότητα , μαζικότητα και καλύτερη προετοιμασία.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue